Zöldségszezon – Június
Júniusban már elég sok minden kapható a piacon, boltokban és tele vagyunk jobbnál jobb zöldségekkel. Sokan télen az ünnep után kezdenek el diétázni, amikor gyakorlatilag pang a zöldségszezon. Legyen egy kis eszed és most nyáron vágjál bele, amíg még itt vannak ezek a friss zöldségek. A nyár a legalkalmasabb időszak a fogyásra. 6 pofával zabálhatunk és mellette még fogyhatunk is, így ne szalaszd el ezt az alkalmat. Ha megfigyeled nem igazán találkozhatsz a médiában zöldség reklámmal ellenben rengeteg műkajával, azonban én pótolom ezt a hiányosságot és adok pár tippet miket egyél, hogy fogyni tudjál.
Krumpli, Zöldbab, Lilakáposzta
Krumpli. Igen jól látod. A következő néhány percben felejtsd el, amit eddig tudtál a krumpliról és figyelj jól. A krumpli egy olyan zöldség, amitől fogyni lehet, pontosabban nyugodtan lehet enni diéta alatt is. Természetesen nem mindegy, hogy milyen formában. Olajban sült krumpliként sose együk, abban a verzióban tényleg csak ártani fog, mint használni. Ellenben bátran lehet belelő csinálni krumplipürét, hagymás petrezselymes főtt krumplit vagy egészben is megsüthetsz a sütőben. Én mindenféle formában ettem, így tudom, hogy nem árthat. A sima tésztás ételeket is lehet részben krumpliból csinálni. Például egy krumplis lángos jobb, mint egy sima lisztes. Persze lángost nem lehet enni, ha fogyni szeretnél.
Köretnek még nagyon kiváló tud lenne a zöldbab. Ezt sokan párolt verzióban eszik húsok mellé, ami nagyon kiváló, bár figyelni kell, hogy ne rontsuk el vajjal. Tudom úgy finomabb, de most fogyni szeretnénk, nemde? Leveshez is nagyon kiváló vagy épp főzeléket is csinálhatunk belőle. Az biztos, hogy nem lehet megunni, csak gondolkozzunk el egy kicsit rajta mire lehet jó még nekünk.
A lilakáposzta már-már univerzális, mert tudunk belőle párolt lilakáposztát csinálni köretnek vagy épp ecetes salátának is megcsinálhatjuk, esetleg sima zöld salátába reszelhetünk. Egy-egy „rosszabb” ételünket is feljavíthatjuk, például hamburger vagy gyroshoz is nagyon jó, ám ezek is csak súlytartáshoz ajánlott. Én személy szerint a nyers és ropogós változatban szeretem.
Sóska, Uborka, Újhagyma
Az sose gond, ha egy-egy zöldséget nem szeretsz, mert annyi van, hogy győzzél válogatni. Én például a sóskáért nem vagyok oda, azonban ha te szereted, akkor nagyon jó sóskamártást tudsz csinálni húsokhoz és köretekhez. Sima zöld salátában is rakhatod nyersen, hogy a vitamin tartalma is megmaradjon. Rakhatod még szendvicsbe is saláta helyett. Használd a fantáziád.
Uborka a diéta királya. Már sokszor hangoztattam itt a blogon is, hogy mennyire jó uborkát enni. Ennél jobb diétás étel elképzelhetetlen. A reggelinkhez nagyon kiváló társ lehet. Én szinte mindennap eszek reggel. Salátába vagy épp savanyúságnak is kiváló. Ha jót akarsz magadnak, akkor fogyaszd rendszeresen. Ha nem szereted, akkor a káposzta még vele egyen rangú.
Szintén egy tipikus reggelizős zöldség az újhagyma. Ha van újhagymánk vagy nagyon szeretjük, akkor tankolj fel belőle és használd reggelire nyersen, salátába felkarikázva. Esetleg egytálételekhez is kiváló lehet. Hirtelen nem jut eszembe több, de ha szereted nyilván neked eszembe fog jutni még. A lényeg, hogy tudatosabb állj hozzá és egyél.
Láthatod, hogy a hangsúly nem azon van a diétában, hogy egyre kevesebbet kell enni, hanem egyre többet. Ahhoz, hogy fogyni tudjál és beinduljon ez a folyamat enni kell. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy többet kell enned, mint eddig. Ne feledd, amennyivel több zöldséget fogsz fogyasztani, annyival kevesebb rossz kaját eszel.
Sorozatunk további cikkei:
27 Diétás Étellista
Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?
Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?
Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?
Minden kifejezés tiltott???
A témához: értem én, hogy a sok evés a vesszőparipád, de ne felejtsd el hozzátenni, hogy nem kalóriára sok, hanem csak mennyiségre.
@ööööö…: Igazad van, én is mennyiségre értettem. Sokszor leírtam már korábbi posztok, így nem akarom annyira ismételni önmagam. Akit komolyan érdekel a téma, az úgy is átböngészi a blogot.