Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Vékonyaké a világ!

Szerző:

Úton útfélen azt látjuk a hirdetőtáblákon, a tv-ben vagy újságokban, hogy az ideál a vékonyságban keresendő. Valóban, a nyugati társadalomban főként a vékony, formás test az etalon és ujjal mutogatunk vagy kinevetjük a kövérebb egyéneket. Sokan mondjuk, hogy az a világ, amit mondjuk a tv-ben látunk nem a való világ, és sajnos igazuk is van. A nyugati társadalom és főleg a modern országok döntő hányada minimum túlsúlyos, amit joggal lehet úgy tekinteni, hogy, ha veszünk egy átlag embert és megnézzük, hogy néz ki, akkor minimum túlsúlyos lesz.

sikeres nő


A természet, amiben élünk nem a túlsúlyos embereknek lett kitalálva, mert, ha így lenne, akkor nem lenne nehézségünk a túlsúlyunk miatt. Ezt az állapotot a modern világ tette lehetővé. Arra törekszik, hogy mindenkinek jusson étel, senki se éhezzen, ami nagyon jó gondolat, csak már átestünk a ló túl oldalára. Én határozottan állítom, hogy az egyik legnagyobb baj, hogy túl olcsó lett az élelmiszer. Ugyanis, az élelmiszer gyártók arra törekednek, hogy minél olcsóbban állítsák elő az élelmiszert, hogy minél többet tudjanak venni belőle az emberek. Ez azért probléma, mert a lakosság hozzászokik az olcsósághoz és miért választaná ezután a drágábbat? Csakhogy általánosságban az olcsó egyenlő a gagyival és egyenlő a kalória dús élelmiszerrel. Régen, amikor nem volt ilyen a világ az emberek, azt ették, amit megtudtak termelni. Sanyarú világ volt az is, szó se róla, mert sokan éheztek, de határozottan kevesebb volt a túlsúlyos ember. Jött a modern gazdaság és látjuk mi lett a vége.

Egyszóval, aki vékonynak mondhatja magát szinte már kiváltságosnak számít. Sokkal többre viheti az életben. Köztudott, hogy tovább élnek, könnyű dolguk van a mindennapi életben mozgást tekintve, kevesebb betegségek érik, jobb fizikai látványt nyújtanak, több vagy tartósabb kapcsolatuk lehet. Senki nem tud olyan véleményt mondani a kövérségre, hogy annak hosszútávon pozitív eredménye lenne mindenféle mellékhatások nélkül. Arról nem is beszélve, hogy az előre haladottabbak komoly összegeket fizetnek gyógyszerekre havonta. Ezekből a tényekből kiindulva a világ tényleg a véknyaké.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Vékonyaké a világ!
Kategória: Diéta, Fogyókúra

20 hozzászólás a(z) “Vékonyaké a világ!” bejegyzéshez

 1. Alick szerint:

  Más kultúrákban az európai vékony nőket bottal sem piszkálnák…

 2. Ez csak a normál – telt alkatra igaz. A vékonyakra nem. Még a normál BMI határon belül eső vékonyakra sem.

 3. Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) szerint:

  A vékony nők nagyon sokat panaszkodnak, hogy alig találnak maguknak ruhát, mert nyilván az elhízott többségre tervezik azok nagyobb részét.

 4. emzéperiksz szerint:

  Ez a posztoló normális? Az élelmiszer egyáltalán nem olcsó, az egészséges élelmiszer főleg nem olcsó. Azt a világot, amikor éheztek az emberek, nem kellene jobbnak titulálni a mostaninál, amikor kevesebben éheznek talán. Ez sem biztos egyébként, elég sok szegény ember van az országban, és a világon, aki éhezik. Az a világ, amelyben mindenkinek jut elég ennivaló sokkal jobb, mint az, amelyikben éhezés van. Az éhezésbe, vitamin- és ásványianyag-hiányba egyébként már rövidtávon bele lehet halni, meg lehet tőle betegedni, sokkal hamarabb jelentkezik a káros hatása, mint a túlsúlyé.

 5. Crescence szerint:

  Nem tudom honnan jutott eszedbe, hogy az olcsó kaja okozza az elhízást, és egészségesebbek voltak régebben mert nem zabálták szét magukat az emberek.OMG Lehet hogy egyedül vagyok az országban a véleményemmel,de Magyarország lakosságának nagy része hálás lehet a multiknak,akik képesek alacsonyan tartani bizonyos élelmiszerek árát,ezzel biztosítva,hogy kicsit változatosabban étkezhessenek.A kajálás elsősorban kulturális vonatkozású, pl. elég ha szétnézel a pénztárnál sorban állás közben,a ruha már semmit sem árul el, de: ki milyen kajákat vásárol,és fejben be tudod sorolni kb.hová tartozik,régebben ezzel szórakoztattam magam várakozás közben:)

 6. ‘Egyszóval, aki vékonynak mondhatja magát szinte már kiváltságosnak számít.’
  Ne röhögtesd ki magad! Aki vékonynak mondhatja magát az vagy éhezik vagy éhezteti magát. Nehogymá’ ez legyen az ideális!

 7. szambukusz szerint:

  Jelenlegi zöldség gyümölcs árak (kb) a Vámház körút vásárcsarnokában:

  karfiol 200 ft/kg.
  szilva 300 ft/kg
  sütőtök kb. 200 ft/kg
  sárgarépa 100 ft/kg
  karalábé 100-180 ft/kg
  retek 70 ft/csomó
  alma 150 ft/kg
  zeller 200 ft/kg
  káposzta 150 ft/kg
  gránátalma 200 ft/db
  banán 300 ft/kg
  A hús nem ennyire olcsó, de egy kiló csirkecomb nincs egy ezres.

  Tehát 1500 forintból veszek fél kiló csirkecombot, egy kiló zellert, egy kiló sárgarépát, két kiló almát, és két kiló sütőtököt. Ezt két napig eszem, jobb esetben három…de a Mekiben ezért egy menüt sem kapsz!

  Miért lenne szar ami olcsó??? Ezekből bátran tele is zabálhatja bárki magát.

  Ehhez inkább hülyének kell lenni.

 8. Shopping szerint:

  Lehet itt mellébeszélni, de ha a dagadtság is rendben lenne, akkor a reklámokban is dagadt emberek reklámoznának.
  A cikk igazad mond a jó alakuaknak jobb életük van. Ha valaki a kövérséget választja, esélytelen ezekre a dolgokra.

  A kövérség önmagunkkal szembeni igénytelenség .

 9. Gabor Jeges szerint:

  a vékonyak jobb fizikai látványt nyújtanak: i.huffpost.com/gen/1093787/thumbs/o-ANOREXIA-ADS-facebook.jpg
  a túlsúlyosak pedig undorítóak: media-cache-ec0.pinimg.com/236x/9a/0b/94/9a0b94a78677fd17f19fd32c9149f697.jpg

 10. Tölcsért csinálok a fejedből.. szerint:

  @emzéperiksz: Úgy érti, hogy a régebbi történelmi korokhoz képest olcsó. A közép-korban a telt, vagy pláne a kövér ember egyenlő volt a gazdaggal, mert csak egy módosabb ember engedhette meg magának ,hogy annyit költsön élelemre hogy hízni tudjon.
  Ma viszont még az alsó osztály is könnyen jut olcsó, egészségtelen szénhidráthoz- pl. vödrös nápolyi, vagy keksz- amit kétpofára tömhet a tv előtt. Egy nyugati embernek pedig a gyorséttermek is olcsónak .számítanak.

 11. Szarazinda szerint:

  Van sok igazság az írásban, de sok a hülyeség is. Az elhízás, részben, valóban a modern társadalmak, és az éhezéshez képest gazdag társadalmak sajátja (igen, a magyar is ilyen), és régen, amikor a kalóriabevitel még nem volt a többség számára korlátlanul hozzáférhető, sokkal kisebb probléma volt. De: ezekben a társadalmakban pont a relatív szegények híznak el, ha felemelnék az élelmiszerek árát, ez méginkább így lenne. Ennek meg az a rém egyszerű oka, hogy olyan technológiai változásokon esett át az élelmiszeripar, olyan lett a tömegtermelés és a népesség mérete, hogy ezt visszafordítani már nem lehet. Minél egészségesebb egy étel, annál drágább, az élelmiszerek árának az emelése csak további elhízást okozna, nem beszélve az ipari hulladék színvonalú termékek arányának további emelkedéséről. A piac az piac sajna.

 12. Tölcsért csinálok a fejedből.. szerint:

  @Magánvéleményem: Szerintem is rossz megfogalmazás volt. Én inkább sportos alkatot írtam volna..

 13. min szerint:

  Ja meg régen mennyi is volt az átlagéletkor? És a nem ismert betegségek megjelenése az egyoldalú táplálkozás miatt? Normális vagy posztoló, hogy a régi korok éhezését sírod vissza? Szerencsétlen barom.

 14. tra lala szerint:

  @Alick: Mas kulturakban bofognek eves kozben. Mas kulturakban kecsket dugnak no helyett. Mas kulturaban nem hasznalnak aramot es egyeb technikai „vivmanyt”. Vannak kulturak ahol meg a dagadt noket nem piszkalnak bottal sem 😉

 15. Gabor Jeges szerint:

  @Shopping: Ez lehet igaz is, de a túlsúly sokszor betegség következménye is, pl. pajzsmirigy alul-működés esetén, ami elég gyakori probléma. Ezek az emberek nem esznek sokat, mégis túlsúlyosak. Vannak, akiknek pedig alig kell erőfeszítést tenniük, hogy soványak maradjanak, ők simán leigénytelnezhetik azt, aki hiába küzd.

 16. Gringo szerint:

  Régebben nem láttam ennyi dagadt embert. Most akkor jólét van, vagy szegénység?

 17. MagasMacska szerint:

  Valóban, régen nem voltak elhízottak az emberek. Aztán jött egy kemény tél vagy egy rossz termés, és már emberek sem voltak. Ezt kívánod vissza? Ma valóban súlyosabbak az emberek. És van, aki próbál tenni ellene, van, aki nem. Ennyi9.

 18. MagasMacska szerint:

  @Gringo: Szegénység. Az elhízott emberek az olcsó, csupa szénhidrát kajától híznak, valamint a nem mozgástól. A jó minőségű – nem hízlaló – kaja bizony drága. (Meg a mozgás is. Most persze majd jön, hogy a futás ingyen van. De amiben futsz, az nincs.)

 19. efi szerint:

  A legtöbb ember manapság azért hízik, mert fogalma sincs, hogy mennyit eszik (mennyi kalóriát visz be) és ráadásul azt sem akkor, amikor éhes.
  Az megvan ugye, amikor délben levonul a siserehad, ha éhes, ha nem, mert ütött az óra, és megeszi mindig az ÖSSZES kaját, amit a tányérra kap, függetlenül attól, hogy ő most hány kiló, mekkora az adag, mit csinál napközben (ül) és mennyire éhes per pillanat. És hát így ugye 50 fölött kb a magyar emberek 90%-ának 25 felett a BMI-je. És még ők csodálkoznak.
  Volt egy riport külföldiekkel – talán a Sziget alatt – ahol azon szörnyülködtek, hogy nálunk minden étteremben ráadásul akkora adagot adnak, ami 2 embernek is elég lenne. És tényleg, ha az ember figyeli, a külföldi jó ha felét megeszi, a magyar sörhasú apuka meg tolja be az egészet, utána leöblögeti fél liter sörrel.
  Aztán meg jönnek az ilyen pajzsmirigyes, meg genetika, meg nem is eszem sokat magyarázatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát