Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Ruha vásárlási tapasztalatok karcsúként!

Szerző:

Vagyunk páran a világban, akik a túlsúlyos életformából újra visszatérhetek a normálisak mondható karcsúk világába. Határtalan örömmel töltheti el az embert ez az érzés. Sok minden hozzátartozik ehhez, de én most saját tapasztalataimból kiindulva írnék pár sort a ruha vásárlás dilemmájáról. Főleg egy vékony ember szemszögéből.

ruha vásárlás


Végre lefogytunk és végre búcsút mondhatunk a régi ruhatárunktól, a rengeteg XL és 6XL közötti darabjainktól és végre ránk passzoló ruhákban mutathatjuk meg magunkat a világnak. Számomra is nagy öröm volt, hogy mostantól S-s méretű ruháim lehetnek, amik az alakom természetes formáját adják vissza. Azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy nem is van olyan egyszerű dolgom. Ugyanis a ruha gyártók követik a mai trendeket és nem csak a ruhák designjában, hanem a ruhák méreteiben is. Észre vették, hogy a világ lakosság egyre jobban terebélyesedik. Egyszerűen arról van szó, hogy előnyben részesítik a nagyobb méretek gyártását, így ezzel arányosan kevesebb a kisebb méretű ruhák gyártása. Nem egy ruháról kellett már lemondanom csak azért, mert nem volt belőle kisebb méret. Sőt sokszor volt olyan, hogy már alapból XL-lel kezdődtek a méretek. Nyilván a gyártóknak főleg az átlagot kell kielégíteniük, ezért a kisebb méreteket gyorsan elkapkodják. Ha csak Magyarországot nézzük, akkor itt egy átlagos ember túlsúlyosnak minősül, vagyis ők minimum L-s méretről indulnak. Én is voltam túlsúlyos, nekem is minimum L-s ruha kellett, pedig én nem sokkal voltam a túlsúlyosság határa felett. Ez az arány úgy néz ki, hogy az országunkban, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos vagy elhízott., tehát valamilyen szinten érthető, kiknek szeretnének megfelelni a gyártók. Azonban érdekes mód még mindig a karcsú emberek kapják a reklám megjelenéseket. Vajon ebben mikor lesz változás?

Ezen tényeknek ellenére az megfigyelhető, hogy a kis méret hiánya leginkább az átlag jövedelműeket megcélzott boltoknál van jelen. Ha egy elegáns, sokszor márkásabb boltoknál nézzük a ruhaméreteket, akkor ott már nem igazán láthatunk hiányt a méretekből. Ez két okból következhet. Egyik, hogy általában a vékony és karcsú emberek azok, akiknél jól állnak az elegáns, testre simuló ruházatok. Ezek a test előnyős idomait emelik ki, ami egy elhízott embernél nem mindig válik előnyére. A másik ok, hogy a szegényebb réteg az, akik nem tehetik meg a minőségi tápanyagok fogyasztását, így könnyebb célpontokká válnak az elhízás tekintetében. Ezért, ha már minőségi tápanyagokra nem szívesen költenek, úgy az elegáns boltokban se fognak vásárolni. Ebből következően ezeknek a boltoknak a fizetőképes emberekre kell koncentrálniuk.

Most feltehetném azt a kérdést, hogy ki a hibás ebben az egészben? Én, aki vékonyabb vagyok az átlagtól és szeretnék egy vonzóbb külsőt magamnak vagy a ruha gyártók, akiknek nem annyira fontosak a vékony és karcsú emberek kiszolgálása, nehogy rajtuk maradjon az árú, esetleg a sok millió túlsúlyos ember, aki nem hajlandó változtatni az életén, mert, ha hajlandóak lennének, akkor nem növekedne a számuk évről évre a világban?

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Ruha vásárlási tapasztalatok karcsúként!
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Egy hozzászólás a(z) “Ruha vásárlási tapasztalatok karcsúként!” bejegyzéshez

  1. huracan1 szerint:

    Le a kalappal, hogy lefogytál, de tényleg. Viszont ennek nem kellett volna ekkora felhajtás, kicsit visszás az önmagad sajnáltatása. Főleg, hogy XS és S méretben egyáltalán nem katasztrófa ruhát találni. Persze mélyebben is át tudom érezni a problémádat, ha a Bugatti Veyronomra gondolok – borzasztó, hogy sehol nem tudok normálisan parkolni vele, mert aki kövér, és nem tud kiszállni az autójából, az lekoccol az enyém oldalán, aki meg csóró, annak mindegy, ha parkolás közben a ronda verdájával meghúzza az enyémet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát