Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Olcsóbb elhízni, mint lefogyni?

Szerző:

Az elhízás folyamata már ott kezdődik el, hogy mit veszünk le a boltok polcairól. A legtöbb ember nem éppen a tehetős rétegből kerül ki, így egyik szempont náluk, hogy milyen ára van az adott terméknek. Ami hozzájárul a gyenge minőségű élelmiszerekhez, amik nagy mértékben még hizlalhatnak is.

gyors kaja

Valódi étel helyett műanyagok eszünk?

Az a szomorú helyzet, hogy általában az olcsóbb termékeket választják és azokból a gyártók kivonnak sok mindent, ami helyett mesterséges adalékanyagokkal raknak, ráadásul telenyomják cukorral is. Aki látta a Fed Up dokumentumfilmet, az láthatta, hogy milyen szinten cukrozzák az ételeinket, azért hogy a nyelvünk és a szervezettünk megszokja az állandó cukor szintet. Emiatt állandóan kívánja az ember ugyanazt az ételt, így garantálva a cégek folyamatos profitját. Ráadásul ezek a termékeket úgy állítják össze, hogy minél gazdaságosabban jöjjön ki és minél olcsóbb legyen a vásárló számára.

Ha ilyen cukrozott termékeket eszünk, akkor hirtelen megemeljedik az energiaszintünket, amit túl gyorsan használ fel a szervezettünk, ráadásul a felesleg azonnal el is raktározódik. A valódi élelmiszerek, amik nincsenek feldolgozva és nincsen benne hozzáadott cukor, fokozatosan szívódik fel a szervezetben, így biztosítva a hosszabb időre való energia szintet. Ezt glikémiás indexnek (GI) nevezzük. Minél nagyobb a étel glikémiás indexe, annál gyorsabban szívódik fel a szervezetben és annál hamarabb fogunk újra megéhezni. Emiatt újra és újra enni akarunk. Ha tudatos vásárlók lennénk és tudatosan választanánk meg, mit veszünk és mit eszünk, akkor nagyon könnyű dolgunk lenne a súlyunk megtartásában. Idáig fejlődött a világunk, hogy olyan szinten elvagyunk látva élelmiszerrel, hogy szó szerint nem győzzünk enni. Minél nagyobb a kalóriatartalma egy élelmiszernek, annál olcsóbb, így az következik ebből, hogy elhízni olcsóbb, mint lefogyni alacsony kalóriatartalmú ételek vásárlásával és evésével. Viszont, amint lefogytunk és csak tartani szeretnénk a súlyunk, alapból kevesebbet kell ennünk, mint régi kövér önmagunkhoz képest, így olcsóbban jövünk ki, mert ezentúl nem kell annyit ennünk, hogy fent tartsuk a zsírrétegünket feleslegesen. Egy kövér embernek azért kell ugyanis sokat ennie, hogy a zsírrétegek megkapják a szükséges energiájukat, így biztosítva a fent maradásukat. Vagyis azért eszünk, hogy kövérek maradhassunk, elég szomorú tények ezek.

Biztos van, aki most azt kérdezni, hogy, de én ezt nem tehetem meg, hogy drágábban vagy jobbat vegyek! Erre két választ tudok csak adni. Ez esetben próbáld magadnak megtermelni az élelmiszert. Nagyon, de nagyon sok kert nincs művelve. Akarat erőt kell vennünk magunkon és elkezdeni állatot tenyészteni vagy növény termeszteni. Ha valamilyen oknál fogva ezt se tudod megoldani, akkor sajnos az a szomorú hírem van, hogy örök kövérségre vagy ítélve. Aki nem hajlandó és nem tud változtatni a rossz szokásain az ne is várjon csodákat. Nekik marad a koplalás és az utána jövő visszahízás.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Olcsóbb elhízni, mint lefogyni?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát