Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Népbetegségi járvány 2. rész

Teremy Alex
írta:
testsúlycsökkentő tanácsadó

A túlsúly és elhízás gyakorisága mindkét nemnél nő az életkorral. A 18-34 éves korú fiatal férfiak 41%-ának magasabb a testtömeg indexe 25-nél, a 65 feletti korcsoportban ez az arány már 76%. A fiatal nőknél a túlsúly és elhízás együttes előfordulása 30%, alacsonyabb, mint a hasonló korú férfiaknál, ugyanakkor idős korra ez az arány a nőknél 83%-ra nő, meghaladva a férfiakét.

Elég megrázó adat, hogy öregkorra szinte biztos kövérek leszünk. Ez nem véletlenül van így, ugyanis életünk során nagyjából tudjuk, hogy mennyi az az étel mennyiség, amennyivel megelégszünk egy étkezés során. Csakhogy, ahogy telnek az évek egyre kevesebb kalória bevitelre lenne szükségünk, viszont ezzel ellentétben nem változik meg az étel mennyisége öregkorunkra. A megoldás most is az lenne, hogy öregkorunkra csökkenti kell az adagokat vagy persze, ami a legjobb lenne, hogy több zöldséget és gyümölcsöt ennénk, így megmarad a mennyiség és nem eszük túl magunkat. A soványság leginkább a fiatal nőket érinti (7,4%). Ekkora alakulnak ki a testkép zavarok és helyes étrend helyett koplalásba kezdenek. Mindkét nemnél a túlsúly és elhízás gyakorisága nagyobb a mérések alapján (Különbség: férfiak: 4%; nők:10%). A két érték között a legnagyobb különbség a 65 év feletti nők korcsoportjában található, itt 10%-kal haladja meg a mért érték a véltet. Ennek alapján megállapítható – a nemzetközi vizsgálatokkal összhangban – hogy az önbevalláson alapuló értékek alapján, különösen nőknél a túlsúly és elhízás gyakorisága alulbecsült.

oeti-2
Forrás: OÉTI

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Népbetegségi járvány 2. rész
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Sajátos. Új szemszögből közelít.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát