Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Népbetegségi járvány 1. rész

Szerző:

Európában és azon belül főleg Magyarországon a túlsúly és az elhízás már szinte járványszerű méretek öltött. Az elhízás már eléri a dohányzás okozta egészségügyi problémákat és ezzel hatalmas terheket ró az egészségügyre. Rengeteg pénzt költünk az utólagos kezelések és ennek csak egy töredéke lenne a megelőzési költség. Aki aggódik, hogy kevés pénz van az egészségügyben, annyit tegyen először ellene, hogy rá néz saját magára és magán kezdi el a változtatásokat, nem pedig máson kéri számon a pénz hiányt. Ennek egyedül az életmódunk hibája.

elhízás mozgás


A mai modern világban, az élelmiszer gyártók etetnek minket és nem mi magunk döntjük el, hogy mi kerüljön a tányérunkra. A túlsúly és az elhízás kimutatására, ha nem vagyunk sportolók, akkor a Testtömeg Indexünk(BMI) mondja, hogy melyik kategóriába tartózunk. Túlsúlyról 25 kg/m2 érték felett, míg az elhízásról 30 kg/m2 érték felett beszélhetünk. Még két kategóriát különböztetünk meg, normál testsúly 18.5-25 kg/m2 között, alultápláltság pedig 18.5 kg/m2 érték alatt helyezkedik el. 25 kg/m2 BMI érték felett megnő a szív-és érrendszeri betegségek, a II. típusú diabetes, egyes daganatos betegségek és kóros mozgásszervi betegségek előfordulása. Emiatt megnő a hamarabbi halálozás kockázata is. A derékkörfogat mérés elég pontos  meghatározása a hasi elhízás felállítására, mert ez az érték stabilan mutatja, hogy mennyire vagyunk elhízva, míg a mérleges mérés nem tud különbséget tenni izom és zsír között és napi, heti szinten váltakozó értéket mutat. Férfiaknál 94 cm, míg nőknél 80 cm felett beszélhetünk fokozott kockázatról. A WHO a kövérséget a 10 legjelentősebb egészségügyi problémái közé sorolta, ami figyelemre méltó dolog. 2000-re már 300 millió felnőtt kövér lakosról beszélhetünk és egyre növekvő tendenciát mutat. 2030-ra várhatóan 2,16 milliárd túlsúlyos és 1,12 milliárd elhízott felnőtt ember fog élni a világban. Kimutatták, hogy az alacsony társadalmi rétegnél, magyarán szólva a szegényebb rétegnél nagyobb az elhízás mértéke, ami még inkább növeli a társadalmi egyenlőtlenséget. Érdekes mód a szegény embereknél nagyobb a kockázat, mert ők az olcsó, nem jó minőségű élelmiszereket vásárolják, míg a tehetősebbek, a drágább, de egészségesebb ételeket.

túlsúly és elhízás

A felnőtt magyar lakosság 61,8%-ban túlsúlyos vagy elhízottnak mondható. Az országban mért BMI átlag értéke 27,3 kg/m2, ami azt jelenti, hogy az országban élők átlagosan túlsúlyosnak számítanak. A lakosság azonban 1,8%-ban soványnak mondható, és közel azonos arányban vannak a férfiak és nők a túlsúly és az elhízás tekintetében. Érdekes mód a legtöbb ember vékonyabbnak gondolja magát, mint valóban.

BMI
Forrás: OÉTI

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Népbetegségi járvány 1. rész
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát