Mi van egy mikulás csomagban?

Teremy Alex
írta:
testsúlycsökkentő tanácsadó

A Mikulás közeledtével egyre aktuálisabb lesz, annak a témája, hogy mit rejt egy átlagos mikulás csomag a gyerekeink számára. Jó tudni előre, hogy pontosan mit is adunk a gyerekeinknek, mert manapság elég sok szemét kerül a csomagjaikba. Milyen jó lenne, ha nem csak mi magunk tudnánk természetesen étkezni, hanem a gyerekeink is megtanulhatnák, hogy pontosan mit jelent a mértékletesség. Mikulás alkalmával előkerülnek a mikulás csomagok, amiben a fogyásunk és alakunk egyik legnagyobb ellenségei vannak, a csokik és cukrok hada. Arra gondoltam, hogy megnézek egy átlagos mikulás csomagot, hogy pontosan mik vannak benne és mennyi kalóriát tartalmaznak. Segítségül a neten keresgéltem, hogy milyen egy átlagos csomag tartalma.

mikulás csomag

mikulascsomag.com oldalán találtam több különböző csomagot, amiket meg lehet rendelni, így a legolcsóbbat választottam, amiben aránylag kevés az összetétel, így a legtöbb ember megtudja venni. Egy táblázatban összeszedtem mi minden kerül a csomagba, annak mennyi a súlya és a kalória értéke. Tulajdonképpen csak csoki és cukor került a csomagba, de ez igaz volt a legdrágább csomagra is, amiről először azt gondoltam, hogy azért drágább, mert talán egészségesebb, de nem. Azért drágább, mert több minden van benne és márkásabb kicsivel. Lehet csak én kaptam annak idején gyümölcsöt is hozzá vagy van más is? Persze kicsi koromban engem se érdekelt a gyümölcs, ma meg már nem tudok ellenállni neki.

mikulás csomag

Mikulás csomag tartalma

3 db szaloncukor 30 g110 kcal
4-6 db mogyoró kb 20 g121 kcal
1 db Balaton szelet 30 g151 kcal
1 db min. 30 g tejbevonós Mikulás figura 178 kcal
1 db nyalóka 10 g40 kcal
1 db csoki (Sport) 33 g140 kcal
1 cs Mikulás varázsgömb 20 g74 kcal
3 db Mini Frutta cukorka 9 g36 kcal
1 db Cerbona szelet 25 g89 kcal
2 db karamella (tejkaramella) 20 g87 kcal
Összesen 227 g1026 kcal

Mikulás csomag összegző

Láthatjuk, hogy a mikulás csomag összesen 227 g étel van és ennek összesen körülbelül 1026 a kalória értéke. Én mindig azt szoktam mondani, hogy az az igazán jó étel, aminek a súly/kalória értéke 1 vagyis a súlya egyenlő a kalóriájával. Egy 100 g valaminek 100 kalóriásnak kellene lennie. Ez lenne az ideális, persze nem mindig kivitelezhető. Ha ezt a mikulás csomagot lebontjuk 100 g-ra, akkor 451 kalóriára jön ki, ami katasztrófa. Már csak hab a tortán, hogy normális esetben ezt gyerekek eszik és nekik pont, hogy nem szabadna ennyit enni. Még egy felnőttnek is sok lenne egy ilyen mikulás csomag. Most persze sokan gondolhatják azt, hogy nem lehet megtiltani a gyereknek, hogy mikuláskor ne egyen csokit. Valóban ez az alkalom esetleg kivétel lehet, de még akkor is vigyázni kell. A legjobb tanács ebben az esetben, hogy fokozatosan egye meg a gyerek a csomag tartalmát, ami 4-5 nap lehetne és ne még aznap. Sok gyereknél gyakori ebben az időben, hogy hiperaktívvá válik, ez pontosan a sok cukornak köszönhető, ami annyira megdobja az energia szintet, hogy alig bírják levezetni és emiatt rohangál fel alá a gyerek.

Ha pedig már alapvetően túlsúlyos a gyereked, akkor a tudta nélkül érdekes bevezeti egy diétát. Erre kiváló a 30 napos Diéta Tanfolyam.

Kipróbálom

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Mi van egy mikulás csomagban?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Sajátos. Új szemszögből közelít.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES

27 Diétás Étellistát