Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Kövér a gyerekem!

Szerző:

Már napokkal ezelőtt írtam arról, hogy készült egy felmérés a 10 és 18 év közötti gyerekek fittségi állapotáról. Most erről a témáról készült egy műsor is.

Kicsit magamra is ismerek ebből, mert amikor kikerültem az iskolából és a rendszeres mozgás már nem volt életem része, én is elkezdtem hízni. Bár akkor a mozgáshiányt okoltam, ma már tudom, hogy a táplálkozásom sem volt rendben. Attól, mert valaki nem sportol még nem kell elhíznia. Amikor bekerülünk egy irodába, ahogy a videóban elhangzik elkezdünk egyre jobban hízni, mert hirtelen lecsökken a kalóriafelhasználásunk. Erre nem az a megoldás, hogy munka után el kell járni edzeni -persze az is egy megoldás- hanem a táplálkozásunkat kell megreformálni, hogy ne okozzon gondot az iroda munka se.

Ha valaki nem szeretné, hogy a gyereke kövér legyen, akkor bizony azért tenni kell. Sosem a gyerek a hibás. Amikor látunk egy igen nagy darab gyereket, az mindig a szülő hibája. Ő veszi és készíti azokat az ételeket, amiktől meghízik. A szülőről veszi a példát. Aztán ha meghízik a gyerek, akkor ne csodálkozzunk, hogy nem szeret sportolni, hisz 100 m futástól is kifárad, abban nincs semmi élvezet. Amikor én elkezdtem sportolni újra nem az élvezet miatt tettem már, hanem egy jobb külső miatt. Ma már sokszor élvezet megcsinálni olyan dolgokat, amikhez régebben közöm sem volt. 3 fekvőtámaszt alig bírtam megcsinálni 2 éve.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Kövér a gyerekem!
Kategória: Diéta, Fogyókúra

2 hozzászólás a(z) “Kövér a gyerekem!” bejegyzéshez

  1. Mille38 szerint:

    Csak annyit szeretnék elmondani erről, hogy a gyerekem 18 éves lett, mire egy talpbetét-készítő felhívta a figyelmünket arra, hogy a gyerek két lába 1,5 cm-rel eltér egymástól és ez okozza évek óta a mozgási nehézséget, a „lustaságot”, ahogy mindaddig mondták. Nagyon keveset tudott mindig gyalogolni, azt is keservesen, húztam-vontam éveken át. Az okos gyerekorvos is mondta 5-6 éves korában, hogy vigyem sportolni, de amikor rákérdeztem, mit tudna ajánlani a kerületben vagy megközelíthető helyen, semmilyen konkrét ötlete nem volt. Ahova megpróbáltunk elmenni, ott nem fogadták, hiszen túlsúlyos volt, az edzőknek nem kellett. Az iskolában volt egy jólelkű kosárlabdaedző, aki bevette a csapatba, míg ott volt. De a következő edző már nem foglalkozott vele, azaz inkább senkivel sem, megszűnt a kosárlabda-foglalkozás. Szóval a túlsúlyos gyerekeknek leginkább a diszkriminációját éltem meg éveken át szülőként.

  2. blogszerkesztő szerint:

    @Mille38: Ez minden bizonnyal szomorú. Nem lehet a gyerekednek és neked se könnyű. Sajnos azonban nem a mozgáshiány okozta a túlsúlyt. Szinte nincs olyan betegség amit ne lehetne leküzdeni. Az egyetlen kiút jelenleg számára, hogy az étkezéseit kell rendbe rakni. Gondolom még te főzöl rá, így neked kell a sarkadra állni, hogy mit eszik a gyerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát