Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Karácsonyi zsanna-manna

Szerző:

– Uhhh, de tele vagyok.
– Ezt nem kellett volna!

Ismerős mondatok ugye? Karácsony, ez az az ünnep, ami összehozza a családokat, rokonokat, ismerősöket és általánosságban mondható, hogy egy boldog ünnep szokott lenni. Azonban nem a diétázók számára! Egy diétázó számára akár kész rémálom is lehet. A 2-3 napos ünnep alatt, sok a főzés és sütés, amivel még nem is lenne baj, mert lehet egészségesen is elkészíteni egy-egy ételt. A legtöbb gondot a sütemények hada okozza. De, hogy is szokott ez kinézni a való életben általában?

karácsony


A karácsony és az állandó csábításai

A hétköznapokban jól el vagyunk sütemények nélkül, nagyon egészségesen eszünk, nincs is különösebben semmi bajunk. A karácsonnyal az a gond, hogy ilyenkor nem csak magaddal kell törődnöd, hanem az összes többi vendéggel is. Ebből az alkalomból illik másokat süteménnyel megkínálni, így elkerülhetetlen, hogy a szemed előtt legyen valami finomság. Az agyad gyorsan elkezdi feldolgozni az információkat, hogy vajon mit csinálj most. A nyelvednél már érzed azoknak a bizonyos sütiknek az ízeit és elképzeled, milyen finom is lehetne, milyen boldogsággal töltene el, ha megkóstolhatnád. Valamiért nem tudod levenni a szemed róla és folyton csak ezen jár az eszed. Mások olyan jó ízűen eszik, de te tudod, hogy nem lenne szabad, mert ha a diétába nem fér bele és, akkor most miért férne bele? Ez legyen az a pillanat, amikor felteszed magadnak azt a kérdést: Megéri? Megéri engedni a csábításnak, nem törődni semmivel, csak a rövid távú élvezeteknek élni?

karácsony

Együnk vagy ne együnk?

Ennyire fontos lenne számodra, az a bizonyos süti karácsony alatt? Biztos, hogy nem tudnál élni nélküle? Arra gondolj, hogyha ezt meg tudom állni, akkor mennyire megerősödsz lelkileg és mennyivel könnyebb lesz ez az időszak, amit most átélsz. Gondolj arra, hogyha sikerül végül lefogynod, bűntudat nélkül fogsz tudni újra süteményt enni. Amikor már lefogytál, tarts magadnak egy pótkarácsonyt és csak készítsd, el újra a legjobb karácsonyi ételeket, amik hiányoztak. Aki egészségesen diétázik és tudja, mi azaz önkontroll, sose fog elhízni, mert mindig csak annyit fog enni, amennyire éppen akkor szüksége van. Ez a tudás felbecsülhetetlen, mert míg mások elhíznak a kontroll nélküli evéstől, addig te boldogan lubickolhatsz az evés örömében.

karácsony

Sütemények vagy diéta? Válassz!

Nem véletlenül hoztam fel csak a süteményeket és hagytam ki az összes többi karácsonyi ételt. Aki diétázik, az nagyjából tudja, mit szabad és mit nem még, ha karácsony is van. Aki főtt ételt eszik az alapvetően nehezen tud ártani magának vele. A sült ételekre már oda kell figyelni, de akkora problémát nem okoznak egy-két nap alatt. Ünnepekkor, így karácsony alatt is, mikor már jól lakunk a főételekkel csak ekkor jönnek a sütemények. Ez a fél maximum egy órás idő még túl kevés ahhoz, hogy újra ehessünk, mert még az előzött se dolgozta fel a szervezettünk, így teljesen feleslegesen ennénk. Persze a süteményeket általában csak az ízük miatt eszük és nem azért, mert éhesek vagyunk. Azonban lehet tudatosan is süteményt enni. Nem létezik olyan étel, így értelemszerűen olyan sütemény se, amit ha megeszünk, akkor automatikusan hízunk tőle. Ez csak akkor igaz, ha feleslegesen eszük meg azt.

Akik nem diétáznak mit csináljanak?

Ezek a szabályok a súlytartókra is igazak, azonban süteményt csak az ebéd vagy vacsora után 3 órával szabadna enni külön étkezésre és egy nagy pohár víz kíséretével. A karácsony egyik hátránya, hogyha mi vagyunk a vendégek, akkor nekünk nincs semmi dolgunk csak az evés, kis túlzással. Amikor hivatalosak vagyunk valahova, akkor gyakorlatilag számunkra minden ingyen van. Ha ingyen van minden, akkor előszeretettel eszünk többet, mert nyugodtan megtehetjük, nincs, ami visszatartson minket. Ezt az állapotot én „ingyenevőknek” vagy „ingyenevésnek” hívom. Nem történik más, minthogy folyamatosan eszünk addig, amíg ki nem pukkadunk. Mindenki, aki tudja figyelje meg a környezetében, hogy azok az ismerősök, akik vendégek mennyit esznek egyszerre. Vannak, akik egy óráig is képesek folyamatosan enni karácsony alatt és miközben már mindenki rég befejezte, de ők valahogy nem bírnak leállni. Ez az állapot karácsonykor felerősödik, tehát, ha magunkra ismertünk volna, gondoljuk át mielőtt leülünk az asztalhoz.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Karácsonyi zsanna-manna
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát