Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Fogyás motiváció 3. rész

Szerző:

Egy korábbi cikkem alapján a Miért hízunk valójában? feltett szavazáson sokan azt a választ adták, a fogyásuk fő akadálya a motivációhiány, így ezt a témát egy kicsit jobban körüljárom egy cikksorozat keretében.

Rájönni arra, hogy elhíztál, szerintem az egyik legnehezebb dolog. Az ember ilyenkor automatikusan is depresszióssá válik, ha csak egy kicsit is. Sokkal feszültebb és zárkózottabb lesz, állandóan csak takargatni akarja magát, legalábbis a többségünk. Nagyon jól megfigyelhető ez a strandokon, mert ide csak vékony, normál és olyan túlsúlyos emberek járnak, akiket már nem érdekel annyira, hogyan is néznek ki. Olyanok, akik tesznek már mások véleményére és rendre elfogadják magukat úgy, ahogy vannak. A fogyáshoz megtalálni a megfelelő motivációt nem könnyű feladat bárkiről is legyen szó, de ha meg is van, akkor is piszok kemény munka fenntartani azt. A továbbiakban elárulom, hogy szerintem mi a legerősebb motiváció, ami létezik, mert, ha sikerül felfedeznünk magunkban ezt az érzést, akkor elrepíthet a kitűzött álomsúlyunk felé.

Motiváld magad

Először is keress magadnak egy olyan személyes motivációt, ami az elsődleges motivációdnak tekinthető és, ami hozzád a legközelebb áll. A kórosan elhízottaknak lehet a jövőbeni egészségük vagy a sok ezer forintos havi gyógyszer számlájuk csökkentése. A terhesség előtt lévőknek fontos, hogy ne essenek bele a terhességi hízásba, de, ha már benne vagy és jó pár plusz kilót szedtél fel, akkor lehet az, hogy újra karcsú szeretnél lenni. Esetleg újra sportos alkatú szeretnél lenni, mert a túlsúly a fizikai állóképességben is kulcsszerepet játszik. Ha megtaláltad a számodra legjobbat, akkor ezután jöhet a diéta, ami nélkül nem sikerülhet hosszútávon a fogyás és a súlytartás.

image-1-_1_2.jpg

A legjobb motiváció

Ha ezzel meg vagy, akkor jöhet a másodlagos és legerősebb motiváció. Ez pedig nem más, mint a fogyásod látható eredménye. Azaz, amikor látod, hogy képes vagy a fogyásra és a mérleg, sőt a nadrágod is visszaigazolja ezt, na akkor egy olyan boldogság érzet kerekedik fel benned, amibe, ha belekapaszkodsz, akkor bármilyen célt elérhetsz. Nem egy embernek segítettem a fogyásban, akik úgy álltak hozzá, hogy „megpróbálom„. Nem voltak nagy elvárásaik, a múltban minden fogyási kísérletük kudarcba fulladt és tényleg az volt az utolsó mentsváruk, hogy mástól kérnek szakszerű segítséget. Amikor ezek az emberek láttak, hogy éhezés nélkül lehet fogyni, annyira belelelkesültek, hogy ez vitte őket végig az álomsúlyuk felé. Sőt sokakra még rá is kellett szólni, hogy többet egyenek, mert rendre beleesnek sokan abba a hibába, hogyha nem vagyok éhes, akkor nem kell enni. Ez hatalmas tévhit és sokan ezen buknak el. Tehát kezdj bele, mert csak úgy lehet sikereket elérni. Nem várd meg, amíg a betegség fog rákényszeríteni, mert az még rosszabb.

image-1-_2_1.jpg

Azt edd, amit szeretsz és segít fogyni

Gondolom most páran megjegyezték azt, hogy „ez mind szép és jó, de, ha nem tudok fogyni egy grammot se, akkor mit csináljak?” Erre az egyik válaszom, hogy érdemes elolvasni a Blogon fellelhető többi cikket is, mert rengeteg téma került kitárgyalásra és sokat tanulhatsz belőlük. Azonban tömören és röviden, ha nem tudsz fogyni, az azért van, mert vagy nem találtad meg számodra a megfelelő diétát vagy egyszerűen csak akarat gyenge vagy és sok olyan ételt eszel, amit nem lenne szabad. Sokféleképpen lehet fogyni, de tartósan nagyon kevés módszer létezik. Amit én preferálok az egy olyan diéta, amiben sokat kell enni összességében egy nap alatt, amitől nem fogsz sose éhezni és mégis fogyni fogsz. Csak és kizárólag olyan ételeket kell enni, amit tényleg szeretsz és diéta nélkül is azt ennéd. Ha jó a diétád elfog jönni az a nap, amikor azt mondhatod, hogy „élvezek diétázni„. Nekem erre hónapok kellett, mert mindent önerőből tapasztaltam ki, de mikor látja az ember, hogy a határ a csillagos ég, akkor rájön, milyen jó szórakozás is tud lenni. Eljött az a pillanat, amikor már hobbimnak tekintettem és nem fogyásnak. A fogyás már csak egy jól eső plusz volt számomra.

Sorozatunk további cikkei:

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Fogyás motiváció 3. rész
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát