Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Fogyás és a genetika avagy kövérnek születtünk?

Szerző:

Sokan gondolják úgy, hogy a fogyás felesleges huzavona hiszen a genetika mindent befolyásol náluk. Már a születésnél eldőlt, hogy kövérek lesznek-e vagy sem. A genetika valójában csak pár százalékban befolyásolja a kövérségünk kimenetelét, tehát inkább csak megnehezíti, mintsem ellehetetleníti. Ha a genetikára kezdesz el gyanakodni a fogyásod kudarcaként, akkor még nem találtad meg számodra a legmegfelelőbb diétát.

kover gyerek


Senki se születik kövérnek

Egyet tanulj meg alaposan: Senki se születik kövérnek. Igaz, hogy általában a kisbabák vastag zsírréteggel jönnek a világra, de ez ebben a korban teljesen normális állapot. A genetika ebben nem játszik szerepet. A következő pár hónap vagy évben fokozatosan elveszítik ezt az extra zsírréteget, amint egyre aktívabbak lesznek. Csak akkor szokott megmaradni, ha a szoptatás után kalóriadús ételeket adunk nekik. Sokan ebben a korban szoktatják a gyereket a kenyérre és a különböző édességekre, aztán csodálkoznak, ha kövér, válogatós és hiperaktívakká válnak. Egészséges táplálkozás mellett, nem tud elhízni egy gyerek se, akármilyen a genetika állománya. Mi számít egészséges táplálkozásnak? Nem csak a zöldség és a gyümölcs evés, hanem ebbe a körbe minden főtt étel beletartozik. A fogyás teljesen ismeretlen fogalom lenne, ha ezt az egy szabályt betartanánk. Persze én is sok édességet és süteményt ettem ekkor, de engem akkor senki nem figyelmeztetett, nem úgy, mint én most téged. Tehát minél több főtt ételt adj a gyerekednek, ha nem szeretnéd, hogy megismerkedjen a fogyás sokszor kusza útvesztőivel.

Ki a hibás, ha a gyerek el van hízva?

Minden esetben a szülő. Még a felnőtt embereknél is a szülő a hibás. Miért? Mert ő tanította meg a gyereket enni, nem a genetika. Ő mutatja meg, hogy mit lehet enni, ő döntötte el, hogy mit szeressen a gyerek, ő döntötte, hogy mit nem szabad ennie. És kitanította meg a szüleit? A nagyszülők és így tovább. De van itt más is. Nekünk embereknek vannak természetes emberi vonatkozásaink, szokásaink és ezt nagyszerűen kihasználják az élelmiszergyártók. Mi akar az átlag fogyasztó? Mindent a lehető legolcsóbban. Ezért a lehető legolcsóbban próbálnak termelni és feldolgozni, amiből rossz minőségű, kalóriadús ételek lesznek csak. Ezeket szépen rászoktatják a fogyasztókra, amiről csak nagyon nehezen lehet őket leszoktatni, hiszen a fogyás enélkül nem sikerülhet. Amint látod ez már rég nem genetikáról szól, hanem az étkezési függőségünkről.

Meg lehet előzni a kövérséget?

Igen! Meg akarjuk előzni a kövérséget? Nem! Senkit nem érdekel ugyanis a megelőzés. Senki nem akar költeni rá még, ha olcsóbb is lenne, mint elhízni, vegetálni évekig és talán lefogyni.

Te mit szeretnél? Megelőzni vagy lefogyni? Mindkét esetben tudok neked segíteni.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Fogyás és a genetika avagy kövérnek születtünk?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát