Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Fogyás kenyér elhagyásával

Szerző:

Rendszerint visszatérő téma, hogy lehetséges-e a fogyás kenyér elhagyásával? Nagyon sok helyen olvasom, hogy azzal kezdik a diéta, hogy elhagyják a kenyeret és “egészségesen” próbálnak táplálkoznak. Mit jelent, az hogy egészséges? Nagyjából azt, hogy változatosan eszünk, a szervezetünknek megadunk mindent, amire szüksége van és nem visszük semmit túlzásba.

Fogyás kenyér elhagyásával

Ez azt jelenti, hogy a fogyás kenyér elhagyásával működik csak?

Hadd osszak meg egy személyes tapasztalatot. 1-2 év mikor kezdet zavarni a súlyom, észrevettem, hogy elég sok kenyeret ettem naponta. Meg is fogadtam, hogy többé nem eszek, hátha titkon lemegy pár kiló. Pár hétig bírtam és mivel nagyon szeretek reggelizni és a reggeli egyik fő összetevője a kenyér, így nem bírtam ki, hogy ne egyek. Ezért annyiban módosítottam, hogy csak “reggelis” ételekhez eszek, tehát mindenhez, ami reggelis ételnek számít. Viszont minden más ételnél elhagyom. Ez olyan jól sikerült, hogy mind a mai napig ez a szokásom és egyáltalán nem kívánom már a kenyeret, igazából eszembe se jut. Ugye egy idő után már megszokja az ember és az lesz számára az elfogadott. Mondanom se kell, még így se fogytam semmit, sőt tovább híztam, ami elégé elkeserített.

Maximum 70 g kenyér

Az egész történetem hosszú lenne elmesélni, így csak az ide vonatkozó részt mondom. Amikor már odáig jutottam, hogy diétáznom kellett rájöttem, hogy diéta alatt, nem kellett elhagynom a kenyeret, mert simán bele tudom építeni a kalóriakeretembe. Persze oda figyeltem, hogy egy étkezés alkalmával maximum 70 g kenyeret ehetek, ez normális mennyiség volt számomra. És még egyszer leírom EGY ÉTKEZÉS alkalmával, vagyis ez azt jelenti, hogy ehetem reggel, délben és este is, ha úgy tartja a kedvem, de fogyni jó eséllyel nem sikerült volna, de leginkább hízni se híznék. Persze nem győzőm hangsúlyozni, emellett nagyon oda figyelve, hogy mellé mit eszek még. Elengedhetetlen a sok zöldség és kevesebb kalóriatartalmú kenyérre kenhető krémek, szószok. Ráadásul a diéta utolsó napja pont úgy jött ki, hogy el kellett utaznom és valamit vinnem kellett magammal, így aznap 4 szendvicset ettem meg. De még ehettem volna valamit, mert a kalóriakeretem megengedte volna és még így is fogytam.

Tehát nem kell félni a kenyértől, lehet az fehér vagy barna, esetleg fogyókúrás kenyér, mert minden a mértéken és az okos ötleteken múlik és azon, hogyan állítjuk össze magunknak az étrendet. A fogyás kenyér elhagyásával nem szükséges lépés.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Fogyás kenyér elhagyásával
Kategória: Diéta, Fogyókúra

32 hozzászólás a(z) “Fogyás kenyér elhagyásával” bejegyzéshez

 1. Az EREDETI szerint:

  Fèl a kenyèrtől?

  Szènhidrát, mintha cukrot ennèl kanállal. A mennyiseg a gond legtobbszor

 2. blogszerkesztő szerint:

  Azért nem egészen, a kenyér kalória tartalma a cukor kalóriájának kb. 60%-a. Természetesen a mennyiség a gond, csak a legtöbb ember nem tudja mi is ez a mennyiség, így elvből elhagyják. Emiatt sokan sanyarognak, hogy nem ehetik azt ami szeretnek, pedig kellő tudás birtokában megtehetnék.

 3. kasu szerint:

  Mindez igaz, ha rendben a cukorháztartásod. Ha rossz a cukor toleranciád, esetleg kezdődő cukorbetegséged van, akkor átértékelődik a dolog, a szénhidrát mennyisége mellett a gyors v. lassú felszívódás is kérdés lesz. Ebből a szempontból nagyon fontos a kenyér milyensége, vagyis fehér lisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből készült-e. Cukorbetegség v. emelkedett cukorszint esetén annyira kevés kenyeret ehetsz, hogy a fogyás ill. a diéta érdekében kisebb a jelentősége, mint a kalóriabevitelnek, ami viszont főleg a zsírban testesül meg…

 4. Egyszer egy gyorstalpalót végzett természetgyógyász-dietetikus-masszőr mondta, hogy a diétánál mindegy, hogy mit eszel, csak egyél hozzá egy szelet kenyeret. Valamiért nem hittem neki, talán azért, mert ránézésre 30-40 kiló súlyfeleslege volt…

 5. Zongora szerint:

  A helyesírás az igényesség egyik fokmerője. A te irományod hemzseg a nagyon primitív hibáktól.
  “Észre vettem”, “beletudom építeni”, “le hull”, csomó írásjel stb stb. Elveszi a tartalomról a figyelmet, annyira gáz (persze csak annak, aki tudja, hogy lenne helyesen). Nem lehet ráengedni egy ellenőrzőt, ha már önerőből nem megy?

 6. Advanced Flight szerint:

  @Zongora: a tömérdek nyelvhelyességi hibáról már nem is beszélve….

 7. Gekko szerint:

  Most ezzel mit akart mondani a poszt írója? Hogy mindegy mit eszünk, csak a mennyiség a fontos? Vagy hogy a táplálkozás a fogyásról szól? Vagy mi? Amúgy sajnálom, ha neki a tudatos táplálkozás annyit jelent, hogy mindegy milyen szart eszek, ha kalórián belül vagyok. Áhh, mindegy is. Egye amit akar, érteni úgy sem fogja.

 8. prolee szerint:

  Ha jól tudom, az “eszik” még mindig ikes ige, tehát E/3 személyű alakae helyesen: eszem. Az elírásokat – a kommentekkel ellentétben – a postbejegyzésnél javítani lehet.

  A kenyér, mint fogalom diéta témában így megfogalmazva egyszerűen pongyola.

  A kenyér – úgy, mint búzakenyér, rozskenyér a fehértől a teljes kiőrlésűig – szénhidrát ÉS!!! GLUTÉN szempontjából bír jelentőséggel.
  Fehér kenyeret a szénhidrát gyors felszívódása, majd a vércukorszint szintén gyors zuttyanása miatt sosem helyes enni, diéta alatt meg különösen. A teljes kiőrlésű (búza és rozs) kenyér egészséges ugyan a szénhidrát felszívódása és a rosttartalom szempontjából, viszont a GLUTÉN nem feltétlenül tesz jót , sok embernél kialakul vele szemben az intolerancia. Én pl. vizesedek meg puffadok tőle és sok gyomorsavat termelek, amitől éhesnek érzem magam. Én ezért nem eszem kenyeret.
  Helyette zablisztből készült lepénykenyeret, illetve zabpelyhet eszem. Szerencsére nem vagyok lisztérzékeny, ezért nem kell méregdrága gluténmentes zablisztet és zabpelyhet vennem.

  Aki a napi kalóriabevitelét a felhasznált kalória alá csökkenti és kiiktatja/kerüli a glutént, az jó eséllyel fogyni fog.

  Aki a glutén mellett még a cukrot is kiiktatja és helyette áttér a steviára (két hét alatt meg lehet szokni), az garantáltan fogyni fog.

  Aki a glutén és cukormentesség mellet napi 30 perc többlet testmozgást végez, az fogyni fog és javulni fog az egészségi állapota. Ha nem is tér vissza az eredeti étrendjére, akkor többé nem kell diétáznia, mert nem hízik vissza.

 9. blogszerkesztő szerint:

  @Online Távmunkás: Igen, mint ahogy írtam is, a kenyérnek főösszetevőnek kell lennie, nem pedig valami mellé.

 10. blogszerkesztő szerint:

  @Gekko: A fogyás szempontjából valóban mindegy, hogy mit eszel addig, amíg kalória deficitet érsz el. Az már más kérdés, hogy ezt milyen minőségű élelmiszerrel éred el. Ez csak is rajtad múlik, nyilván minél jobb minőségű, annál annál hatékonyabb leszel a fogyásban.

 11. blogszerkesztő szerint:

  @prolee: Nem azt mondom, hogy holnaptól kezdve nyakra főre zabálhatjuk a kenyeret, csak azt, hogy nem kell megvonni, ha alapból szerettünk kenyeret enni. Az megint más kérdés, hogy valaki egészségügyi okok miatt nem bírja a gyomra. Semmi nem kötelező, mindenki maga dönti el, hogy mi éri meg, és mi nem a diétája alatt. Nekem nagyon bejött a kenyér a diétámban, nem hagytam el, így nem alakult ki az utána való sóvárgás sem.

 12. Zak szerint:

  @prolee: ha te már ennyire okos vagy nyelvtanból, hogy kioszthatod a blogírót, és taníthatod hogyan kell ragozni, meséld már el, hogy pl a “elválik” ikes igét is úgy ragoznád-e, ahogy írtad.
  Mert ha nem, akkor lécci-lécci ne okoskodj, mert kurvárakibaszottul nincs igazad.
  Persze a blogíró is figyelhetne a helyesírási (és nem nyelvtani) hibákra, mert nagyon sok van.

 13. Great Cornholio szerint:

  @prolee: Aki szerint az eszem az egyetlen helyes verzió az csak Pesti ember lehet. Mellesleg nézz utána hogy mi a különbség a mellett és a mellet között, meg fogsz döbbenni.

 14. szan999 szerint:

  @Zak: Az elválik nem valódi ikes ige. Lásd: http://www.e-nyelv.hu/2009-11-12/ikes-igek-helyes-hasznalata/

 15. zellerlevél szerint:

  Diéta =/= fogyókúra.
  Elküldés előtt érdemes lett volna átnézni tartalmilag is, és az elütéseket is javítani.

 16. Zak szerint:

  @szan999: dehogynem, ugyanígy nem ragozzuk ikesen a folyik, tűnik, bújik igéket sem 1/1ben, pedig ikes igék. A másik hogy bizonyos nyelvjárásokban bizony -k végződést raknak az ikes igék végére is. Ki ő hogy egy egész nyelvjárást helytelennek mond?

 17. polyvinyl szerint:

  @Zongora:

  “A helyesírás az igényesség egyik fokmerője. A te irományod hemzseg a nagyon primitív hibáktól.”

  Még nem vetted észre, hogy Index-címlapra csak olyan poszt kerülhet, amiben annyi helyesírási hiba nyüzsög, hogy sikítófrászt kap olvasás közben az ember?

  Az Index így tiltakozik az Orbán-rezsim ellen, meg úgy, hogy a suttyó kölykök, akikkel telerakta a szerkesztőséget, miután az igazi újságírók egy szálig leléptek, maguk is bősz ellenségei az édes anyanyelvnek 🙂

 18. polyvinyl szerint:

  @blogszerkesztő:

  ” nyakra főre zabálhatjuk”

  helyesen:

  nyakra-főre

 19. polyvinyl szerint:

  @blogszerkesztő:

  “Semmi nem kötelező, mindenki maga dönti el, hogy mi éri meg, és mi nem a diétája alatt. Nekem nagyon bejött a kenyér a diétámban, nem hagytam el, így nem alakult ki az utána való sóvárgás sem.”

  Butaság.

  A DIÉTA arról szól, hogy van valamilyen BETEGSÉGED, és a gyógyuláshoz, vagy az állapotod szinten tartásához kell korlátoznod, esetleg kerülnöd bizonyos élelmiszerek bevitelét. Diéta esetén NEM te döntöd el, pláne nem szeszélyből, vagy ízlés alapján, hogy mit eszel és mit nem.

  Te nyilván nem diétáztál, hanem fogyúkúráztál, vagy simán csak megpróbáltál egészségesebben étkezni, ha magad döntötted el, mit eszel és mit nem.

 20. szan999 szerint:

  @Zak: Elolvastad a cikket, amit becsatoltam? Megtekintésre ajánlom még a Wikipédia Ikes ragozás szócikkét is. Tehát: az általad említett (el)válik, folyik, tűnik, bújik igéket valóban nem ragozzuk ikesen az első és a második személyben. De nem azért nem, mert az ikes igéket nem ragozzuk ikesen, hanem azért nem, mert ezek nem ikes igék (álikesek)!!! Ebből fakadóan ezek ragozásából nem következtethetünk az eszik, iszik, alszik stb. valódi ikes igék helyes ragozására.

 21. áasdklfjáasn szerint:

  “Rendszerint visszatérő téma, hogy ehettünk e kenyeret a diéta alkalmával?”

  Ennek a mondatnak PONT kell a végére, ha ugyanis kérdőjel van, akkor a főmondatra kérdezel rá, azaz hogy rendszeresen visszatérő téma-e a mondat második fele (és a téma szónál felmegy a hangsúly, ha kimondod). Gondolom, a cél nem ez volt.

  Az ehetünk meg 1 t, mert jelen idő.

  Tanuld meg rendesen az anyanyelvedet, vagy hagyj fel az írással.

 22. polyvinyl szerint:

  “Az utolsó nap pont úgy jött ki, hogy el kellett utaznom és valamit vinnem kell magammal, így aznap 4 szendvicset ettem meg ráadásul. “

  Mit ettél még előtte aznap, amire RÁADÁS volt a négy szendvics?

 23. Krumpli Bogart szerint:

  @Great Cornholio: A bejegyzésemben a mellett kifejezés kétszer szerepel, ebből egyszer valóban helytelenül. Amint azt jeleztem, a kommentben NEM LEHET JAVÍTANI a helyesírási hibát, de a postban igen.
  Köszönöm, hogy figyelmesen olvastál.
  Egyébként valamennyi itt közölt postban hemzsegnek a helyesírási hibák. A POSTBAN LEHETNE JAVÍTANI.
  Tündér vagy, nem kell válaszolnod. Rendben?

 24. Krumpli Bogart szerint:

  @szan999: Kössz, megelőztél.

 25. Túrós (törölt) szerint:

  Azért beszarás hogy egy diéta témájú posztnál a hozzászólások 70%-a a kurva nyelvtannal törődik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Sajátos. Új szemszögből közelít.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát