Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Falási roham megszüntetése egyetlen egy trükkel

Szerző:

Rengeteg ember küzd az esti falási roham leküzdésével, de valójában egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád.

falási roham


Falási roham miértje

Gyakorlatilag a reggeli hiánya okozza ezt az állapotot. Ha az ember nem reggelizik, akkor a test egy idő után megszokja ezt és nem is leszünk éhesek reggel, azonban este annyira megéhezzünk, hogy elveszítjük az önkontrollt. Amint reggelizni kezdünk azt vesszük majd észre, hogy elég hamar megéhezzünk újra. Már ebédre farkaséhesek lehetünk, amire elsőre úgy gondol az ember, hogy ez rossz, mert mindig a túlzott evésre gondol, mint a fő elhízás okozójára.

Falási roham ellenszere?

Valójában az a jó, ha megéhezzünk, mert ekkor tudjuk, hogy a testünk nem tartalékol, hanem feldolgozta az elfogyasztott ételt és el is használta. Ezért is kerülendő az éhségcsillapító gyógyszerek szedése, gyakorlatilag pont a tartós fogyást fogja meggátolni. Ettől felgyorsul az anyagcsere és nagyobb az esélye a fogyásnak. Ráadásul az evés elég jó éhségcsillapító is nem? Persze nem keverendő össze a sütemények utáni éhséggel. Ugyanis a sütemények hirtelen megemelik a vércukorszintünket, majd innen rohamosan csökkenésnek indul, ami szintén egy gyorsan végig futó éhséget eredményez. Ebben az esetben inkább hízásról beszélhetünk. 

Tehát holnaptól mit csinálj, ha eddig még nem tetted? Reggelizz! Bátran merem állítani, hogy enélkül esélyed sincs tartós eredményt elérni, mert ugye a fogyás önmagában nem elegendő, azt meg kell is tartani!

Ha bármilyen problémát okozz ennek a betartása, akkor nyugodtan kérd a segítségem. A blogon más hasznos információt is találtok diéta és fogyás témában. Ráadásul neked nem kell már kitapasztalni a fogyás rögös útjait.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Falási roham megszüntetése egyetlen egy trükkel
Kategória: Diéta, Fogyókúra

33 hozzászólás a(z) “Falási roham megszüntetése egyetlen egy trükkel” bejegyzéshez

 1. saca-carolina46 szerint:

  Igaz-igaz…!

  Mégse megy! 🙁 🙁 🙁

 2. blogszerkesztő szerint:

  @saca-carolina46: Mi nem megy pontosan? Hátha tudok segíteni.

 3. élhetetlen szerint:

  Ezek az általános szabályok. Én, (már megtehetem), reggel vagy fél kilenckor, vagy fél tízkor kelek (attól függ, hogy éjfélkor, vagy egykor feküdtem le. Reggeli 11, vagy 12 óra. Ebéd, este hat, vagy nyolc óra. Éjfélre, az elosztást tekintve természetesen éhes leszek. Éjfélkor nem eszünk, ugye? Miért nem? Ha reggel nyolcas reggelivel rakod össze ugyanezt, az jó! Tegnap éjjel, mikor háromkor felébredtem pisilni, mert van ilyen, kimentem a konyhába, és benyomtam egy fél marék győri édest, mert az éhségtől nem tudtam volna visszaaludni. Mit tudsz, mint univerzális, mindenkinek működő megoldást?

 4. blogszerkesztő szerint:

  @élhetetlen: A példa kedvéért kelj fel fél 10kor. Reggelinek, akkor olyan 10 és fél 11 között kéne lennie. Tízórai olyan 14 óra, ilyenkor egy gyümölcs pont jó. Ebéd 15 óra. Uzsonna 18 óra, hasonló adag mint az ebéd. Vacsora 21 óra és éjfélkor ha lefekszel, akkor pont jó lesz. Ha 1-ig maradnál még fent, akkor egy joghurt vagy gyümölcs pont elég addig. Ebben az esetben ha felkelnél éjszaka, akkor nem lennél éhes, de reggelre már igen, ami nagyon jó hír, hisz nem raktároz a szervezeted.

 5. A megvalósult amerikai ólom.. szerint:

  @élhetetlen: A kalóriát számold. Én nem hiszek ebben a reggeli mániában. Egyesek már reggelire olyam mennyiségeket megesznek, hogy szinte az egész napi kalóriaszükségletet beviszik, “mert ugye reggelire szabad”, aztán még napjában négyszer esznek, mert azt is olvasták, hogy ugye “napjában ötször kell étkezni”. Aztán csodálkoznak, hogy nem működik a fogyókúra. Én reggelire csak egy péksüteményt eszek kávéval, semmi mást. Mégsem vagyok kövér..

 6. blogszerkesztő szerint:

  @A megvalósult amerikai ólom..: “Egyesek” általában azért esznek nagy adagot, mert ritkán esznek és, hogy fent tudják tartani a súlyukat, ahhoz sokat kell enni ilyenkor. Saját tapasztalatom súlyproblémás emberekről, hogy aki áttér a napi 5szöri étkezésre az megtanul automatikusan kevesebbet enni. Eleinte még lehet, hogy sokat fog, de rájött, hogy nincs értelme, mert úgyis nemsokára jön a következő étkezés. Valójában pont, hogy kevesebbet esznek az emberek, mint kéne. Állandóan rá kell szólnom az ügyfeleimre is, hogy többet egyenek.

 7. Guadalupei Szűz szerint:

  Hülyeség. Egész életemben csak egy joghurtot reggeliztem, vacsorára ettem többet és egész életemben sovány voltam. Családom is. Egyszerűen nem kell zabálni, különösen nem péksüteményeket, csokival, akármivel töltött croissant-t, kakaós csigát, stb. Akkor senki sem hízik el.

 8. samot szerint:

  Aki hajlamos a hizàsra majdnem mindegy mit csinàl.Van olyan ismerösöm,aki 3-szor többet eszik mint én és mégis sovàny!Én meg rànézek a kajàra és màr hiztam is!

 9. gergo szerint:

  Ha napi 30percet mozogtok is, az sokat segít. Csak diéta kevés, mozgással kombinálva nem csak sovány leszel, hanem sportos is.

 10. Furusina szerint:

  Álláspontom szerint, ez túlnyomó részben alkat kérdés. Van aki rengeteget eszik, mégis csontsovány, stb. Én hízásra hajlamos vagyok, de nem a reggelivel függhet össze, mert amikor komolyan reggeliztem, még éjfélkor is nyitogattam a hűtőt, és a spejzt. Mindehhez dagadt, és pocakos lettem, hatalmas lógó csöcsökkel, amik alól csurgott az izzadtság (férfi vagyok). Imádok enni, tudom, mi a ‘jó’ és szeretem is a ‘jót’. ( Velő, kaviár stb. nem egészségi alapon nézem.) Szerintem minden ehető, de mértékkel, és arányosan. Rövidre fogom: Mivel éhesen nem tudok aludni, és most vékony vagyok, ezt úgy értem el, hogy csak egyszer eszem naponta, este. ( Tudom, egészségtelen) Egész nap kibírom, és hatékony maradok, mert tudom, hogy este vár a mennyország. Természetesen ez sem elég a soványsághoz, sokat is kell mozognom futok, gyalogolok stb. Ennyi. Ez 20 éve megy.

 11. pepi75 szerint:

  Áh, én mindig éhes vagyok, tehát, ha kihagyom a reggelit, akkor legalább megspóroltam egy nagy adag energiabevitelt. 6 évig voltam dagadt, akkor reggeliztem, tízóraiztam, és ebédeltem, uzsonnáztam, na meg vacsoráztam is… Napi ötszöri étkezés (persze mindig annyit, hogy ne legyek éhes, vagyis rengeteget). Szóval, újra visszanyertem két éve a sportalakomat, (nagy erőfeszítés és sok munka árán), és eszem ágában sincs újra meghízni, tehát inkább mindig éhes vagyok 🙁 Szóval, valószínűleg inkább alkati kérdés lehet a dolog kulcsa.

 12. blogszerkesztő szerint:

  @Guadalupei Szűz: Ugye nem mindegy mit jelent az hogy többet, mert jó ételekből se tudsz annyit enni este, hogy abban hosszútávon baj lenne, meg az se mindegy mikor etted és mikor feküdtél le. Minden összefügg mindennel.

  @samot: Sajnos ilyen@Furusina: nem létezik. Hidd el, hogy már én is ez a kategória vagyok, aki sokkal többet eszik mégsem hízik. Ez attól van, hogy az ismerősöd jól válogatja meg az ételeket, te viszont nem. Ez persze hosszú távon igaz csak.

 13. blogszerkesztő szerint:

  @Furusina: Nagyon sokan félre érik ezt a esti evést. Ajánlom ezt a cikket még: https://dietmaker.hu/mikor_egyunk_este_ha_fogyni_akarunk
  Nem bűn este enni, sőt kötelező. Nagyon is jól gondolod, hogy nem jó éhesen lefeküdni. Itt az utolsó evés és lefekvés idejének az arányáról van szó. Az, hogy te már 20 éve csak este eszel és vékony vagy nagyon ritka. Ez azért van, mert ezt szokta meg a szervezeted. Hol éhezik, hogy dúskál a bőségben. Ez nem jelenti azt, hogy az nem lehetne többször enned csak kicsit kevesebbet minden étkezésnél. Sajnos ez az életmódod előbb utóbb, ha nem is hízás terén, de valahogy visszafog ütni. Adja isten ne így legyen.

 14. blogszerkesztő szerint:

  @pepi75: Valószínűleg nem vagy tisztábban, mint jelent nem éhezéssel is fogyni vagy akár súlyt tartani. Tapasztalatból tudom mondani, hogy nem alkat kérdése, hogy kövér leszel vagy vékony, hanem szimplán tudás. Az hogy inkább az éhezést választod nem tudás, hanem hülyeség.

 15. Preszkirptivizmus szerint:

  A kepen nevo no beteg (alultaplalt, anorexias). Unironikusan peldakepnek beallitani veszelyes es gyakorlatilag buncselekmeny.

 16. turbólyuk szerint:

  Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy a bejegyzésben leírt “képlet” akkor igaz, ha napközben (reggeli, ebéd, stb) elfogyasztott ételek nem hordoznak kalóriatöbbletet a szükségeshez képest.

 17. pepi75 szerint:

  @blogszerkesztő: Áh, félreértettél. Nem azt mondtam, hogy éhezéssel fogytam, hanem azt hogy én mindig éhes vagyok. Egész életemben az voltam. Akkor is, ha teleettem magam, pár perc, és éhes vagyok. (Tudom, valószínűleg pszichológiai probléma… Tehát, gyagya vagyok.) Egyébként rengeteg mozgással és diétetikai számítások adta energiakerettel fogytam le. Hosszútávfutó vagyok egyébként, de egy-egy edzés alatt elhasznált 1500-2000 kcal többszörösét vagyok képes egy ültő helyemben megenni. De már nem teszem. Kibírom. Egyébként 2 kg alma kb. 1000 kcal, és én ezt 30 perc alatt magamba tömöm, és fél óra múlva kopog a szemem az éhségtől. Szintén nagy kedvencem a zabkása, ami 25 dkg zabpehelyből készítve kb. 1100 kcal, ami térfogatát tekintve egy vödör mennyiséget jelent, ezt szintén lassan, tudatosan fogyasztva, hogy az éhségközpont megkaphassa a jelzést, 30-35 perc alatt elfogyasztom, és kb 1 óra múlva már éhes vagyok. Nos, ez a helyzet. Így tehát inkább éhezem, így értettem a dolgot, és nem úgy, hogy éhezéssel, vagy koplalva fogytam volna.

 18. turbólyuk szerint:

  @Preszkirptivizmus:
  Tanultam ilyesmit (pl. élettan) oskolában – emlékszem, nekem már a “hivatalos” testtömeg indexekkel bajom volt… akkoriban a 188-as magasságommal, 23 évesen 85 kilósan túlsúlyosnak számítottam.
  Az ilyesmit beállítani normának valóban értelmetlen, mert egyrészt a legtöbbek számára soha el nem érhető, ha pedig igen, akkor meg káros…
  De szerintem a posztoló nem teljesen erre gondolt, csak esetleg nem túl szerencsés a képválasztás.

 19. blogszerkesztő szerint:

  @turbólyuk: Ez így van.

  @pepi75: Hirtelen most arra tudok gondolni, hogy 2 méter felett van a magasságod is. Szintén saját tapasztalatból tudom mondani, hogy a kevesebb néha több. Tehát van az úgy, hogy többet eszel mégis hamarabb megéhezel, mintha kevesebbet “normál” adagot ettél volna. 250g zabpehely valóban sok. 2 kg alma nem is tudom, hogy fér bele a gyomrodba. Nem lehetséges, hogy a nagy adagok kitágították a gyomrodat? Diéta alatt van olyan, hogyha az ember tudatosan táplálkozik, nem esik túlzásokba, akkor összébb szűkül a gyomra. Így a kevesebb ételt is már soknak érzi, ezért nem tud már túlzásokba esni a jövőben. Azt tanácsolnám, hogyha nincsenek edzéseid, akkor próbálj meg mindenek csak a felét megenni. Ha még személyre szabott tanácsokra lenne szükséged, akkor nyugodtan keress meg.

 20. pepi75 szerint:

  Nem vagyok magas, teljesen átlagos 176 cm (vagy talán ma már átlag alatti) a magasságom. Így teszek egyébként, szigorúan naplózom a bevétel-kiadás energia forgalmamat. És így nem hízok meg újra. Egyébként amikor a dagadt állapotomból fogyasztottam, akkor az energiakeretemet 5 részre osztottam, és így kis adagokban táplálkoztam, ezt még később is tartottam, tehát kb. 1 évig. De nem kívántam kevesebbet. Így most az egy napi nagy adagban elfogyasztott energiakeretet szoktam felfalni, ezzel legalább egyszer nagyon jól érzem magam (és ha a gyerek is időben elaludna, akkor lefeküdhetnék korán, és teli hassal, jókedvűen alhatnék el, de általában ez nem sikerül, és késő este kopogó szemmel fekszem le aludni) De ha nagy ritkán sikerül, akkor az mennyei érzés, teli hassal elszundítani 🙂

 21. Nbl szerint:

  Én ezt az egy étkezésre egy gyümölcs dolgot nem tudom felfogni. Egy min. 8 kilós dinnyét kivéve bármiből ha egyet megeszek, jobb esetben semmi sem történik (ez mondjuk a banán), rosszabb esetben (alma, narancs) sokkal éhesebb leszek mint előtte. Így számomra a diéta szempontjából a gyümölcsbevitel minimum haszontalan, de inkább káros dolog. (Élettanilag persze attól még lehet hasznos)
  A reggelit is csináltam évekig, soha nem tapasztaltam olyat, h vacsorára kevésbé lettem volna tőle éhes. Így én is inkább kihagyom a reggelit (igazán éhes sem vagyok délelőtt, szóval nem érzem akkora áldozatnak), vacsorára meg ettől függetlenül próbálok minimális szénhidrátot bevinni.

 22. blogszerkesztő szerint:

  @Nbl: Ha nem vagy éhes reggel az probléma, valamit rosszul csinálsz a nap folyamán. Minden embernek szüksége van energiabevitelre. A legjobb, ha egyenletesen visszük be és nem leterhelve a szervezetet vele. Egy helyett, akkor két gyümölcsöt legyen. 🙂 Egy átlagos almában 70-80 kcal van. Ez a mennyiség egy átlagos felnőtt embernél kb fél-egy óráig elég. Nem is lepődöm meg azon, hogy éhes maradsz, mert ha csak egyet eszel, akkor max egy óráig lehet elég, után újra enni kéne.

 23. Nbl szerint:

  @blogszerkesztő: közben rákerestem, de sajnos nem sikerült megtalálnom azt a cikket amit be akartam linkelni azzal kapcsolatban, h mennyire mítosz vagy valóságkategória ez a reggelifétis, de itt van másik kettő:

  http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_08_194_Esti_eves.php

  “2. tanulmány
  “The role of breakfast in the treatment of obesity: a randomized clinical trial.”

  Ebben a jól megtervezett, 12 hetes tanulmányban az alanyok rendszeresen reggeliző vagy nem reggeliző emberek voltak, akiknek reggelit tartalmazó vagy kihagyó étkezési rendeket adtak. Érdekes módon az addig rendszeresen reggeliző, de a kutatásban reggelit kihagyó alanyok adták le a legtöbb zsírt. Ez a csoport ebédet és vacsorát kapott, és a napi teljes kalória bevitel 2/3-a 18 óra utánra esett.”

  http://www.fitbuilder.hu/cikk/Reggeli_-_tevhitek_meg_az_aljas_gabonapelyhek.html

  “A reggeli elhagyása nem egyenes út a cukorbetegséghez és nem jelenti azt, hogy úgy elhízol, hogy dupla helyet kell foglalnod a repülőn. A legtöbb ilyen jellegű megállapítás annak a hibás következménye, hogy összekeverjük a korrelációt (amikor a jelenségek csupán egyszerre vannak jelen) az ok-okozati összefüggésekkel.”

  Igazából a legtöbb témában (főleg ilyen sokakat érintő területen mint a diéta) gyak. bármilyen állítással szemben lehet találni egy másikat, ami szerint minden tökéletesen fordítva igaz és valszeg nem is egyetlen üdvözítő út létezik. Nálam eddig egyetlen egy fogyókúra működött jól, ez pedig a kalóriabevitelen alapuló számolás, egyszerűen kevesebbet kell bevinni, mint amit az ember elhasznál. Bár ebből a képletből is hibádzik két tényező (ami lehet, h valójában csak egy), az egyik a felhasználás hatásfoka, a másik pedig a szervezetből származó végtermék kalóriatartalma. Ahogy az autók sem ugyanúgy működnek, valszeg az emberek szervezete sem működik egyformán jól, sztem így lehet az, hogy néhány szerencsésnek nem kell számolgatni a kalóriát, mert az ő szervezetük valójában rossz hatásfokkal működik, így soha nem lesz (vagy csak nagyon nehezen) annyi felesleg, ami be tud épülni zsírként a szervezetükbe.

 24. mcs77 szerint:

  Esti spangli is okozhat többlet kalóriabevitelt. Az egészséges spanglizáshoz vezető út: nem (vagy minimál) olajtartalmú magvakra (pl tökmag) átállás, szárított banán, stb. Kreatív elfoglaltság szintén segít (zene, írás, stb.).

  Folyadékbevitel: kóla, egyéb cukros szarok tiltólistán. Íme egy jó recept: menta tea (2 filter + fél liter víz). Mikor langyosra hűlt, kevés méz, lime vagy citrom, pohár jégre öntve. Kamilla teával is működik (fekete/zöld tea nem jó koffein tartalma miatt).

  Alvás előtt egy órával már ne szívj: ha 3-kor aludni akarsz, uccsó spangli 2 előtt.

  Egyébként minden amit a cikk említ. Reggeli rendkívül fontos. Gyümölcs, tea, könnyed reggeli, természetes kávé, egy lighs-os spangli, és valami sport aminek van ritmusa. Nálam az úszás vált be. Nagyjából egy óra reggeli, majd és 2-3km úszás, attól függően mennyi időm van (40-60 perc körül általában). Laza kocogás lehet ilyen, biciklizés ha jó a környék, stb.

  Az egészség fontos, egy életünk van.

 25. blogszerkesztő szerint:

  @Nbl: Én erre egyet tudok mondani, hogy jómagam és minden ügyfelemnek kötelezően előírom a reggelit és az 5 étkezést. Van aki 6szor is eszik. Eddig még nem volt olyan, aki ne fogyott volna. Persze nem győzőm hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy mit is eszik az illető. Abba igazad van és én is ezt vallom, hogy a kalóriabevitelt csökkenteni kell, de nem úgy, hogy az ember kevésszer eszik sokat. A szervezetednek van egy kalóriaigénye, amikor éppen eszel. Ha túl sokat eszel, annak ellenére, hogy a napi kalóriabevitel alatt vagy még hízhatsz, azért, mert abban a pillanatban az elfogyasztott kalória mennyiség sok lesz egyszerre. Ha kisebb az adag, akkor nem lesz mit elraktároznod. A közérzeted is nagyon fontos hosszú távon, nem csak hogy fogyjál. Mellesleg fogyni egy dolog, azt meg is tartani gond nélkül megint más dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Sajátos. Új szemszögből közelít.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát