Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Elhízás terén Magyarország áll a legrosszabbul Európában

Szerző:

Az első reprezentatív országos táplálkozási vizsgálatnál (1985-1988) a felnőtt férfiak 52%-nak volt a testtömeg-indexe 25 kg/m2 felett. Ebből 12% volt elhízott. A felnőtt nők 50%-a volt túlsúlyos vagy elhízott, 18%-uk testtömeg-indexe haladta meg a 30 kg/m2-t. 2009-re a férfiaknál az elhízottak aránya több mint kétszeresére nőtt, nőknél 50%-os növekedés tapasztalható a mért értékek alapján. Sokan azt gondolják, hogy az elhízás a genetikán múlik. 1988 óta hirtelen megugrott volna a genetikai hibás emberek száma? Nem kell itt bele magyarázni semmit. Egyszerűen nézzük meg milyen ütemben növekszik az ipari termelés az élelmiszer iparban, elég, ha bemegyünk egy bolt és látni fogjuk. Ezzel egy ütemben emelkedik az elhízások aránya is. Minél több feldolgozott élelmiszert adnak el, annál több kövér ember fog mászkálni az utcákon.

sörhas


Az elhízás megelőzése

A túlsúly és elhízás megelőzésére számos nemzetközi együttműködés indult, amely hazánkat is érinti. A WHO 2004-ben jelentette meg a Táplálkozás, Fizikai Aktivitás és Egészség globális stratégiáját. Ezzel összhangban, a WHO Európai Regionális Irodája kidolgozta az élelmiszer- és táplálkozáspolitikához kapcsolódó Második Európai Cselekvési Tervet. 2006-ban a WHO miniszteri konferenciáján elfogadásra került az Európai Elhízás Elleni Charta. A dokumentum kiemeli, hogy az elhízás járványszerű terjedése visszafordítható, amelyhez az egyén, a társadalom és a kormányok közös felelősségvállalása szükséges. Ennek részeként átfogó intézkedésekkel mindenki számára meg kell teremteni az egészséges választék és környezet lehetőségét. Az Európai Unió Bizottsága 2007-ben jelentette meg a Táplálkozással, túlsúllyal és elhízással kapcsolatos egészségproblémákra vonatkozó európai stratégiát. A stratégia integrált európai uniós megközelítést vázol fel a táplálkozással összefüggő krónikus betegségek csökkentésére.

Az egyetlen megoldás a globális túlsúly csökkenésére?

A legjobb módszer a kövérség megállítására és visszafordítására az lenne, ha beszüntetnénk minden édesség, sütemények és cukrozott termékek gyártását. Persze sokan sütnének otthon ilyesmiket, de biztos, hogy a nagy részük jóval kevesebbet enni belőlük, mert lusták az emberek maguknak elkészíteni. Ez radikális módszer lenne, de hatásos. Valószínű, hogy sose éljük meg ezt a napot és biztos, hogy sokan azzal érvelnének, hogy mindenki maga döntse el, mit eszik meg és mit nem. Sajnos ezzel az érvvel az a baj, hogy nagy részük nem tudja hosszútávon mit eredményez a testükkel, így nem is foglalkoznak vele.

Tanuljunk meg enni helyesen

A második legjobb módszer a kötelező oktatás, ahol bemutatnák az embereknek, hogy mit jelent egészségesen étkezni és mit jelent a túlzott kalória bevitel. Valójában, aki egészségesen étkezne az nagyon nehezen hízna is el, és pont erre lenne szüksége mindenkinek, hogy megtanulják, mit jelent jól étkezni. Sok felesleges dolgot tanítanak az iskolában, erre pedig nagyon nagy szüksége lenne az emberiségnek, mert, ha megtudnánk előzni, akkor rengeteg pénzt tudna a kormány is és mi magunk is megspórolni a kövérség által generált betegségek elkerülése révén. Sajnos ez még mindig nem érdeke senkinek és főleg nem a gyártóknak. Valószínű ez se fog bekövetkezni, így magunkra maradunk, ha fogyni szeretnénk. Egyelőre még úgy néz ki, hogy mindenkinek a saját felelőssége, hogy kövér-e vagy sem. Vajon mikor jön el az a pont, amikor azt mondja bármelyik kormány is, hogy drasztikus lépésre szánja el magát a kövérség megakadályozása érdekében?

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Elhízás terén Magyarország áll a legrosszabbul Európában
Kategória: Diéta, Fogyókúra

125 hozzászólás a(z) “Elhízás terén Magyarország áll a legrosszabbul Európában” bejegyzéshez

 1. Verghaust szerint:

  @hanta boy: A biztos megoldás az lenne te agyhalott, ha NEKEM nem kéne egy fillér TB-t se fizetnem a TE egészségi és mentálhigiéniás állapotod miatt. Ha orvosra van szükségem akár pl. mert köver vagyok, megoldom magánpénzből, más nyomorára viszont egy fillért se kelljen költenem.

 2. evil demon satan devil szerint:

  tavaly 145ről lementem 120-ra karácsonyra, most kicsit csúsztam 123-ra de megyek tovább rendületlenül
  a megoldás nem annyira a zabában rejlik(sajnos kicsit abban is), hanem a mozgásban, heti 3-5x 1-1.5 óra konditermi edzés, néha kis kardio és edzés után semmi zaba. nálam eddig bevált.
  amúgy meg igazán a fogyás tavaly is tavasz végétől indult meg őszig, idén is ez lesz a recept valószínűleg, télen azért kell a normális energiabevitel 🙂

 3. lófüle elemér szerint:

  @aleb19:

  Nem tehetek róla. Szüleidnél, tanáraidnál reklamálj, az olvasottak értelmezésével vannak gondjaid.

  @gabardin:

  Krumplee 80 Ft
  Tészta 100 Ft
  Hagyma 10 Ft
  Olaj 10 Ft

  Sum: 200 Ft

  Csirkemell 500 Ft
  Fej saláta 150 Ft
  Kukorica 50 Ft
  Cékla 50 Ft

  Sum: 750

  Mondja még valaki, hogy az egészséges étel olcsó?

  Apróság, múlt héten a piacon, a megszokott helyen vásárolt csirkemell habzott sütés közben, olyan volt mintha Ultrában főzném. Egy falatot kóstoltam meg belőle, utána ment a kutyának. Ja, és két napig a belem ki akart szakadni a helyéről. Inkább a paprikás krumpli, a permetszerekkel még mindig lassabban öl, mint a döglött csirke. És ha mondjuk nem olajjal sütöd, hanem vajjal, akkor még egészségesnek is mondható.

 4. lófüle elemér szerint:

  @evil demon satan devil:

  Pár hete a poszterhez hasonló észlény éppen az esti kajálást taglalta, és magyarázta meg, miért lehet este is nyugodtan enni. Lófül. Este csak gyümölcsöt eszek, attól lement lazán 15 kiló egy év alatt, és ebédre simán becsusszan a paprikás krumpli és minden amitől a sok önjelölt egészség tanácsadó hátast ugrana. A mennyiségre kell figyelni, oszt jónapot.

 5. $$$=$$$ szerint:

  Amíg a nyugati típusú liberális demokráciák, melyek ál-szabadságjogok és hasonló mantrák mögé rejtve szipolyozzák ki fajunk életerejét, uralják a világberendezkedést, addig nem fogják betiltani se a kövérséget, se a cigit, se semmit ami káros. Kár is ezen filozofálni szerintem. Egy ilyen nagy tudást felhalmozott emberiségnek mint a miénk, rég modern diktatúra formájában kéne működnie az egészséges faj és kultúra fenntartása érdekében. Pl. alap kötelező orvosi vizsgálat, vérkép, stb. minden embernek legalább kétévente. Itt kezdődne az értelmes homo sapiens egészségügyi rendszere.

 6. lófüle elemér szerint:

  @$$$=$$$:

  Üdv az új világban. Asszony évente jár ilyen vizsgálatokra. Átnézik tetőtől talpig, kívül, belül. Ja, állami cég.

  CBA-ban is van ilyen?
  Zünyörgő Béla Nyúljukleamagyart KFT fizeti az alkalmazottainak?

  Ahol valami csoda folytán van ilyen, ott valós vizsgálat is van, vagy csak a papírt kell aláírni, mert a haveri cég is jól jár, és el lehet vele sunnyogni a bevétel egy részét?

  A baj az, hogy amíg a fejekben nincs rend, és a sok NER kompatibilis barom tapsikol mert igazi mélymagyar „offsórlovag” viszi ki a lét az országból (Porsche? Rémlik? Hazai gyártás?) és árulja az EU határon belülről behozott Made in EU címkével felülbélyegzett kínai szemetet, addig a sok hülye csak a tapsikolásban lesz elsőrangú.

 7. $$$=$$$ szerint:

  @lófüle elemér: nemtudom hogy jönnek ezek a dolgok ide amiket mondasz.

 8. protézisesh szerint:

  @Szelid sunmalac: Szakadj ki a főételek köréből.

  Két teljes kiőrlésű zsemle – 250-300Ft
  10dkg jó minőségű sonka – 350-450Ft
  1db paprika (kb 0,1kg) – 100-150Ft
  5dkg sajt – 150-200Ft

  Ez 850-1100Ft, és akkor még csak két viszonylag normális sonkászsömlét csináltál magadnak.

  Ezzel szemben két szelet (20dkg) legócsóbb kenyér – 30-50Ft
  1 üveg (kamu) baracklekvár – 300Ft, aminek kb 1/10-e megy el egy evésre, azaz 30Ft.

  Szóval az egészségesen reggeliző ember egy ezresből reggelizik meg. Az havonta harmincezer. A közmunkás nettó bére 42.000Ft. Szerinted?

 9. Miumiu szerint:

  Én nem szeretném ha beszüntetnék az édességek és a sütemények gyártását. Kicsit nonszensz lenne ha én azért nem mehetnék el valamelyik edzésem után egy cukrászdába, mert XY túlsúlyos és nem bír ellenállni az esti nassolásnak.

  Mindenkinek a saját felelőssége, hogy milyen életvitelt folytat és hogy táplálkozik. Aki nem él egészségesen azt úgysem fogja meghatni, hogy nem árulnak csokitortát, mert majd vesz egy nagy adag hambit sültkrumplival, vagy egy zacskó chipset.

  A tiltásoknak sokszor amúgy is az az eredménye, hogy „csakazértse”. Inkább nevelni kéne az embereket, hogy ne kényszerből táplálkozzanak rendesen, hanem legyen igényük arra, hogy egészségeset egyenek. Akiben még nem tudatosodott, hogy ez miért jó a szervezetének azt a tiltások nem fogják a kiegyensúlyozottabb táplálkozás felé terelni.

 10. mamasita szerint:

  ez mekkora baromság már…betiltani az összes cukros meg hizlaló kaját…nm csak túlsúlyosak élnek ebben az országban,hanm normális,és vékony testalkatúak is akik nyugodtan ehetnek ilyeneket,sőt étvagytalansággal,kóros soványsággal küzdők is,akiknek szinte kötelező minden este 1 jó nagy tábla csokit benyomni,amihez joga van mindenkinek!a kövéreket meg nagyon tudom sajnálni,de nekik meg joguk és lehetőségük van nm megvenni ezeket a cuccokat.sztem ebben az elhízás kérdésben (tényleg nagyon gáz a helyzet állítólag)sokkal inkább a sport népszerűsítésére kéne fektetni a hangsúlyt.

 11. [c] szerint:

  @Bafana: Nem az a baj a menzakajával, hogy egészséges lett, hanem hogy ehetetlen szar.
  A testnevelésórával sem az a baj, hogy van, hanem az, hogy nincsenek meg a feltételei; ha a levegőtlen folyosón ugrabugráltatják a kölyköket ahelyett, hogy a jó levegőn játszhatnának valami csapatsportot, azzal csak megutáltatják velük a mozgást.

 12. s szerint:

  Soha, bammeg! Akkor a kövérlacafacát is be kellene tiltania, az meg teljes képtelenség.

 13. Miumiu szerint:

  @protézisesh:
  Egy 42. 000 Ft-os fizetés valóban csak éhenhalni elég, de azért szerencsére egy kis kreativitással nem csak a gazdagok kiváltsága egy egészséges reggeli. Én ennél ezer Ft-nál kisebb összegből is meg tudok reggelizni egészségesen, csak nem feltétlen kell a klasszikus szendvics keretek között gondolkodni. 🙂

  Egy csomag korpás keksz 289 Ft (kb 36 db. van egy csomagban, egy reggelire kb. 3-4 fogy el, mert tömény) VAGY
  100 g Abonett extrudált kenyér 300 Ft (nálam kb. 2 szelet fogy el egy reggeli alatt, vagyis egy hétre elég a csomag)
  Mindkettő kiválóan helyettesíti a zsemlét.
  Házilag rettentő jó szendvicskrémeket lehet készíteni: egy 400 Ft-os padlizsánból elkészített krém kb. 3 napra elég, de lehet kapni 200Ft-ért 150g-os körözöttet, ami szintén több étkezésre elegendő. Ráadásul ha egyszerre nagyobb adagokat készít az ember úgy még gazdaságosabb.
  Fél kiló őrölt zab 500 Ft, én nagyon szeretek reggelire zabkását enni, egy kis tejjel kell csak felönteni és megfőzni, rengetegféleképpen lehet ízesíteni. Mivel marha tápláló és főzés közben jól megszívja magát 2-3 evőkanál elég belőle, nálam akár egy hónapig is húzza a fél kilós adag.

 14. s szerint:

  @lófüle elemér: Ez hogy hogy nem, bennmaradt. 🙂

 15. s szerint:

  Nem vagyok annak a híve, hogy az állam rendelkezésekkel oldjon meg mindent. A polgár elvileg tudja, hogy mit zabáljon – ami ízlik neki – vagy mit ne. Az más kérdés, hogy a kockázatközösségen alapuló egészségbiztosítási rendszer miatt a nagyseggűek összes kezelési költsége az egészségesekre hárul.

  Javaslat: A TB -be fizetett pénzből utaljanak vissza azoknak, akik igazolják a fizikai aktivitást (hitelesítőpontok felállítása kirándulóhelyeken), orvosi vizsgálatok leleteire (jogsi, alkalmassági, tetszőleges vizsgálat (vér, vizelet, stb . . . kedvező eredménye)) Tehát aki bizonyíthatóan egészséges életmódot él, az kapjon vissza lóvét, mint a KGFB esetén a balesetmentes vezetésért.

  Az iskolába faszság ilyesmiket tanítani, lassan már a matek és fizika órákra sem marad idő a sok baromság miatt.

 16. Dorinda41 szerint:

  @Max & Maxina: Nem dohányzom, nem iszom, a súlyom is normális. A normális súlyom sokszorosába kerül a tiednek. Egészségesen étkezem, ez egy vagyonba kerül ma. Én megengedhetem magamnak, de vannak ebben az országban milliónyian, akik nem. Mielőtt itt elátkozzátok az összes kövér embert, nézzétek meg, hogy egy minimálbérből, ne adj Isten egy közmunkás bérből hogyan tud a jóember egy kiló teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret venni. Van fogalmad arról, hogy mennyi a különbség árban egy ?esco gazdaságos fehér kenyér és egy ?ipóti tényleg jó minőségű teljes kiőrlésű lisztből készült, vagy rozsos, vagy sokmagos kenyér között? Szerinted ezt mindenki megengedheti magának? Párizsit vesz, vagy zsíros kenyeret eszik, vagy jobb esetben talán margarinosat és nem sovány sonkát sok zöldséggel. Napi szinten eszek meg egy 600 grammos salátakeveréket. Mert megtehetem. Gyümölcsöt is eszem, amennyit csak tudok, mert megtehetem. De nem ítélem el azokat, akik ezt nem tehetik meg és a gyerekeiknek is lekváros, vagy kakaóporos vagy ketchupos tésztát adnak vacsorára, mert arra telik, ha egyáltalán telik. A gyümölcs pedig maximum alma, ha már azt is meg tudják fizetni. Úgyogy mielőtt olyanokat írsz, hogy ezeket az embereket még jobban meg kellene sarcolni tb járulékkal, gondolkozz el egy kicsit, azon amit írtam.
  Ja, nagymamám 97 évesen 163 cm magas és 121 kg volt, mikor meghalt. Ilyen volt egész életében, mert konyhán dolgozott és evett persze rendesen. Minden foga ép volt, életében nem nagyon látott orvost, míg 92, 95 és 97 évesen nem szenvedett combnyaktörést, mert egyedül akarta leszedni a függönyöket kimosni, leszedni a pókhálót, a harmadik okra nem emlékszem, de az sem kocogás közben történt, lévén rettenetesen lusta volt és nyugdíjasként még csak a lakásból sem volt hajlandó kimenni. A jó pálinkát ő is szerette, csak úgy fogöblögetésképpen. Az ő fel nem használt tb-jét visszakaphatjuk családilag?

 17. lófüle elemér szerint:

  @$$$=$$$:

  „nemtudom hogy jönnek ezek a dolgok ide amiket mondasz. „

  Nem tehetek róla, hogy fél óra alatt elfelejted amit írtál. Buta vagy, ez van.

  Emlékeztetőül:

  ” Pl. alap kötelező orvosi vizsgálat, vérkép, stb. minden embernek legalább kétévente.”

  A válasz:

  „Üdv az új világban. Asszony évente jár ilyen vizsgálatokra. Átnézik tetőtől talpig, kívül, belül. Ja, állami cég.”

  Így már felfogtad? Ha még így sem megy, akkor üljetek össze a pöcskörrel, és tárgyaljátok meg, ha sokan vagytok, talán eléri a két számjegyet IQ-tok összege, és talán értelem költözik az agyatokba. Ennél többet nem tudok segíteni.

 18. lófüle elemér szerint:

  @Miumiu:

  Nálad a pont. Tolerancia. Lassan az iskolában kéne tanítani, annyira nem tudják sokan értelmezni. Ketten vagyunk, nem csinálok 12 szeletes tortát, hanem két yoghurtos pohárkrémet. És bőven elég.

 19. lófüle elemér szerint:

  @s:

  Nem vette észre.

 20. s szerint:

  @Dorinda41: „Gyümölcsöt is eszem, amennyit csak tudok, mert megtehetem.”

  A gyümölcs hizlal. Tele van cukorral.

  A szegények biztosan nem fognak elhízni, mert nem tudnak annyi kaját venni. Igaz, nem zabálnak luxus kajákat, de megeszik, ami erőt ad (krumpli, hagyma, liszt, kukorica, rizs, stb . . .). A baj a gazdagokkal van, régen is ők voltak a kövérek (rubensi alkat, ők így mondják).

 21. KissGecihuszár szerint:

  Sajnos egy újabb szegmens, ahol csak szégyenkezni tudunk; Európa 3. legdisznóbb népe! Azzal megint nem érünk el célt, ha -mint azt a szerző leszögezi- (…)”A legjobb módszer a kövérség megállítására és visszafordítására az lenne, ha beszüntetnénk minden édesség, sütemények és cukrozott termékek gyártását(…)” nevű, a kollektív bűnösségre apelláló gyakorlat okán szerény személyem, aki 43 évesen, 182 cm magassággal, 86Kg-os testsúllyal, tehát egyáltalán nem elhízott, de még csak túlsúlyos sem lévén, viszont bevallottan édesszájúként szopnám garatra a brét, mert én sem juthatnék hozzá a mindennapi betevő (minőségi ét) csoki, süti, keksz, somlói, stb adagomhoz, csak azért, mert sok okostojás azt képzeli, hogy ezen cuccok totális tiltásával elejét lehet venni az elsősorban a mozgásszegény életmód okozta hízódesznyóvá válásnak, ami egy nonsence! Én inkább az autó megvonást tartanám egy sokkal hatékonyabb módszernek a számtalan, a munkaidejét íróasztalnál, computer előtt töltő irodaház töltelék számára, akik ugye a vidám-barátságos lakóparki kecóból -lifttel- lemennek annak mélygarázsába, majd pár lépés megtételével beborítják méretes picsájukat a (céges)kocsijukba, elautókáznak a sok esetben a lakhelytől max 6-8Km-re található irodaház borzalomba, legurulnak a mélygarázsba, s onnét -ki hitte vón- lifttel felmennek a lovarda irodába, majd ott néminemű nasi elfogyasztását követően leülnek a gép elé, ahonnét csak a szántó-vető paraszt energia igényét is bőséggel fedező ebédkéjük megzabálásának céljából -ismét csak lifttel- lemennek az étkezdébe, aztán 1-2 cigi + KV eltüntetését követően ismét visszalifteznek az irodába, a gép elé, majd a „kurva” hasznos melójuk végeztével fordított sorrendben mennek haza, ahol dettó semmi mozgást nem végeznek. Ez volt a nagyvárosi (vízfejbeli) hízó leírása, ami pedig a real vidéki, falusi, kisvárosi népséget illeti; nos, ők aztán annyi nettó élelmiszeripari hulladékot esznek (hiszen a ház körül már nem termelnek, tartanak semmit, mert az már snasszé, ehelyett marad a tecsó, ósün, lidli, áldi, penny alkotta bermuda-háromszög), merugye dellájuk van ugyan kajára, de azért annyi nincs, hogy a mennyiség helyett inkább a minőség jegyében étkezzenek, ezért aztán a legalját veszik meg. Én csak annyit ajánlhatok mindenkinek, hogy pattanjék már rá legalább hetente 1x a bringájára és tekerjen má 20-25Km-t, vagy fusson heti 3x3Km-t, mert ez gyakorlatilag semmibe nem kerül, csak egy 1x-i kiadásba, már ami a minőségi -tehát nem tecsós noname, gagyi hulladékot értem ez alatt- bringát illeti, a futócipő átlagos használat esetén 4-5 évente cserére szorul.

 22. s szerint:

  @KissGecihuszár: Az a baj veled is, hogy meg akarod mondani, hogyan éljenek mások. Felejtsed el már ezt a picsába.
  Mindenki éljen úgy, ahogyan akar. Csak fizesse meg az árát. Én kedvezményt adnék az egészségügyi ellátásokra, – ahogy azt már javasolták előttem is – ha az illetőnek jók a leletei és nincs elhízva, mint egy víziló. Ennyi. A pénz eldönti a dolgokat és többnyire jó is csinálja ezt.

 23. KissGecihuszár szerint:

  @s: akarja a faszom megmondani, csak mert én már azért túl vagyok 1-en, s máson -egyebek mellett 20 évvel ezelőtt egy fullos kis chrohn eksönön-, mostanság azonban olyanok az éhgyomri laborleleteim, hogy azokat bárhol ki lehetnek függeszteni az ország EÜ intézményeinek falaira, aranykeretben, mint elérendő célt sok, nálam akár 10-15-20 évvel fiatalabb részére is, szóval ezen az alapon azért javasolhatok én is ezt- azt, nemde?! Szerinted az egyébként általam is kívánatos preferencia-diszpreferencia (bonus/malus) meddig működhetne, pl. az alkeszesek, drogosok, láncdohányosok, permanens sertéssé válok esetében?? Röhej, hogy a sok önpusztító geciláda által lefoglalt EÜ kapacitás miatt jut kevesebb a betegségükről még mit sem tehető, szegény gyerkőcök gyógyítására, pedig számukra semmi pénz nem lenne sok, tehát én sokkal több TB támogatást adnék a gyerekosztályok, kórházak, klinikák, s az ott lelkiismeretesen güriző orvosok, nővérek számára, s ezt az önpusztítók által becsengetett plusz kezelési díjakból fedezném! Akinek ez nem tetszik, nos az húzzon el ebből az országból, mert az még életében nem pendingelt (jómagam ’85-’86-ban a Heim Pál és a Tűzoltó u-i intézmények vendége voltam, úgyhogy ebben a tekintetben is rendelkezem autentique tapasztalatokkal) ilyen intézményekben és nem tapasztalhatta meg az ottani körülményeket.

 24. s szerint:

  @KissGecihuszár: Nagyjából egyetértünk. Én azon a véleményen vagyok, hogy az egészség egy befektetés. (A legjobb a tanulás mellett.) Akinek ez nem egyértelmű, annak világossá tenném pénzügyi szabályozókkal is. Ennél többet nem lehet tenni, mert ez elvileg egy demokrácia, nem lehet előírni ennél is jobban, hogy mit csináljon a polgár, még akkor sem, ha az volna az üdvözítő.

 25. Bafana szerint:

  @[c]: Gondolom végigkóstoltad az ország összes menzakajáját, és voltál az összes tornateremben. Csak mert ilyen határozott tapasztalatod van. Nekem más a tapasztalatom, igaz, csak kettőt ismerek, bennem lehet a hiba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát