Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Egyedül vagy párban jobb diétázni?

Szerző:

Mikor elhatározzuk magunkat, hogy fogyni szeretnénk, sokszor a motiváció hiánya miatt vagy nem tudunk belefogni vagy rövid idő alatt abbahagyjuk. Ezért van, hogy felvetődik az a lehetőség, hogy esetleg valakivel együtt kéne fogyni. Mi az előnye és hátránya az egyedüli vagy társas fogyásnak? Mindenki más és más, ezért mindenkinek másra van szüksége, hogy elérje a kívánt súlyát.

parban fozes

Kezdésnek vegyünk engem, mert én személy szerint egyedül kezdtem bele és fejeztem is be. Általánosságban véve senki se támogatott és senki se hitte, hogy sikerülni fog. Még én magam is kb 1% esélyt adtam magamnak, hogy 17 kilót sikerül-e fogynom, de végül 25 lett belőle. Általában mindenki saját magából indul ki, mert az emberek legalább a 90%-a nem tudja, hogy kell fogyni, helyesen meg végképp nem. Ezért, ha tanácsot kaptam leginkább általános tanácsok voltak, amiket mindenki tud, de ugye senki nem csinál, mert zabálni mindig jobb. Tehát én egy magam szintén nulla tudással fogtam bele, persze eleinte én is sok hülyeséget csinálni, de idővel tanul az ember. Csak erre a tanulásra hónapok mennek el, így elhúzódik a helyes út megtalálása. Esélyem se volt, hogy valaki velem tartson és egymást segítsük vagy motiváljuk, de így utólag szerintem jobb is, hogy így történt, mert így nem volt senki, aki téves útra vezethetett volna. Azt csináltam, amit magamnak jónak gondoltam és, mint kiderült ez jó döntés volt a részemről. Arra nem is beszélve, hogy én magam is nagyon meglepődtem, hogy milyen szigorúan betartom a saját szabályaimat, míg mások milyen gyorsan elbuknak, miközben a sikeres fogyás titka mindenki részére csak karnyújtásra lenne, de ezt senki sem tudja általában. Nagyon meglepődtem például azon, hogy mennyire kell győzködni az embereket, hogy igenis lehet éhezés, sanyargatás és visszahízás nélkül fogyni.

Tehát egyedül fogyni, akkor érdekes, ha tudod, hogy az amit csinálsz az jó, mert így senki nem tud befolyásolni és a magad ura lehetsz. Minden döntést te hozol meg és azt csinálod, amit a tested megkíván. Senkinek nem kell megfelelned, csak is magadnak, így nincs teljesítmény kényszer rajtad. Ha egyik nap lusta vagy akkor lusta vagy és kész. Hátránya persze a motiváció hiány lehet és a tudatlanság, ha te is nulla tudással vágsz bele. Például nagyon jó lehet egy-egy diétás receptet kibeszélni vagy megalkotni, ha úgy van.

A párban fogyás előnye, mint fentebb írtam, mindenképpen a motiváció. Jobbnak lenni, mint a társad és milyen ciki már, hogyha te nem tudsz fogyni, azért mert csalsz, miközben a másik rendesen betartja a diétáját, amit közösen eldöntöttetek. Ha valaki más tapasztalt ebben, akkor sokat segíthet neked, de fordítva is igaz. Jó, nem biztos, hogy a párod okosabb ezen téren, de hülyébb nem leszel, hacsak félre nem vezetnek valamivel. Lehet pont te fogsz segíti valakinek, akinek már nagyon régóta van súly problémája. Hátránya, mint írtam az lehet, hogy egymás vezetitek tévútra és nemhogy fogyni, de még hízni fogtok. Ebbe a csapdába elég sokan beleugranak. Egy példa erre, hogy a társad azt, mondja egyetek kevesebbet, mint eddig. Itt mennyiségileg kell érteni a kevesebbet, na ez téves, mert mennyiségre sokat kell enni, többet, mint egy normál étkezésnél.

Ha már párban fogyásról van szó, akkor talán a legjobb az, ha egy háztartásba éltek, mert így egymásnak könnyen és gyorsabban tudok segíteni és ugyanazt főzni. Hol az egyik, hogy a másik, így könnyebbséget jelent mindenkinek, mert sajnos a főzést nem igazán lehet megkerülnek, ha fogyásról van szó. Kivéve, ha van otthon egy külön bejáratú szakácsunk. Mindenki gondolkozzon el azon, hogy számára mi lenne az ideális, mert lehet pont egy társra van szükséged ebben, de lehet pont az a plusz személy fog hátráltatni téged.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Egyedül vagy párban jobb diétázni?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát