Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Diéta gyerekeknek avagy miért kövér a gyerekem?

Szerző:

A felnőttkori diéta gyerekeknek nem mindig alkalmas, ezért célszerű nagyon odafigyelni, hogyan segítsünk a gyerekünknek fogyásban. Itt van pár tipp, mire kell nagyon ügyelni. Mi történik gyerekkorban, amitől az egyik szülő gyereke normális test alkatú, de a másiké kövér lesz? Mitől függ, hogy kövér lesz-e a gyerekem vagy sem? Ezt a kérdést próbálom boncolgatni, habár már egy másik posztban érintettem a gyerekkori elhízást, de most jobban ki szeretném fejteni.

diéta gyerekeknek

Amikor még egészségesen éltek a gyerekeid

Mikor megszületik a gyerekünk, szülőként azon vagyunk, hogy a legjobb ellátást kapja, hogy egészséges legyen. Amíg szoptatjuk a gyereket, addig nincs nagy probléma, mert természetes tápanyagot kap a kicsi szervezete és pont erre is van szüksége. Viszont amint elkezdünk változatos étrendet biztosítani neki, még mindig az az ösztönünk, hogy egészségesen etessünk, ezért a legtöbben gyümölcs és zöldségpürét vagy főzeléket adnak a gyereknek, ami már önmagában is egy korai diéta gyerekeknek, ami nagyon egészséges, bár tudni kell, hogy főzés során elfő a vitamintartalom, de ettől még az egyik legjobb ételfajta számukra.

Kövér szülők = kövér gyerek?

Amint elkezd kibújni a kicsik foga, egyre komplexebb és szilárdabb ételeket is meg tudnak majd enni. A szülők próbálják ugyanazt adni a gyereküknek, amit ők is esznek, mert mennyivel egyszerűbb, nem kell külön főzni. Ezek az ételek általában több kalóriát is tartalmaznak ahhoz, hogy gyerekeknek adni lehessen. Persze sok gyerek egészséges, normál testalkatú. Ez két dolognak köszönhető. Az egyik, hogy a szülei egészséges ételekkel próbálják etetni, amiben sok rostos élelmiszer van, de kevés liszt és cukor. A másik, hogy elküldik sportolni valahova, hogy égesse a plusz kalóriákat. De, ha a gyerek olyan szülőkhöz kerül, akik szintén kövérek és az étkezésükkel tesznek is érte, hogy azok maradjanak, akkor a gyereknek sincs más választása, mint a kövérség. Egy jó nevelés tudna segíteni rajta, de sajnos a kövér szülők, se tudják, pontosan mit kellene csinálniuk, ahhoz, hogy ne legyenek kövérek, így nagyon nehéz lehet bármilyen diéta gyerekeknek.

Mennyit egyen a gyerek?

A másik nagy probléma a gyerek kényszeres etetése. Hányszor láttunk már olyat, hogy a gyerek nem hajlandó többet enni, mint amennyi a tányérján van? Egy gyerek nem fogja éheztetni magát, mindig annyit fog enni, amennyi jól esik neki. Ennek ellenére a szülő addig nyüstöli, amíg meg nem eszi a maradékot. Egy gyereknek is van jól lakottság érzése, így el tudja dönteni, hogy mennyire van szüksége. Azonban, ha erőltetjük még rosszabbat tehetünk vele, mert a felesleges evés csak a zsírpárnákat hozza elő. Ne keverjük össze egy gyerek szervezetét egy felnőtt szervezetével, mert nekünk több kalóriára van szükségünk, mint egy gyereknek. Ezért is fontos külön diéta gyerekeknek, mert elég könnyű például palacsintából túl enni magát egy gyereknek, de a legtöbb felnőttnek is. Ezért nyugodtan rábízhatjuk az adagokat egy étkezésnél.

A gyerekünk példaképei mi vagyunk

A konklúzió az, hogyha mi magunk is kövérek vagyunk, akkor nagy az esélye, hogy a gyerekünk is az lesz, mert ezt látja, ezt tanulja és ezt fogadja ez a szüleitől. Tehát mielőtt elvárnánk, hogy a gyerekünk ne legyen kövér, várjuk el magunktól is ezt és mutassunk példát, mert könnyű a másikra mutogatni, mikor mi magunk vagyunk a probléma forrása. Ha normál test alkatunk van, de nem szeretnénk, hogy a gyerekünk kövérek életét élje, akkor létfontosságuk egy olyan diéta gyerekeknek, ami betartható is. A gyerekkorban kell megszerettetni vele az egészséges ételeket és nem rászoktatni a cukros, lisztes dolgokra. Ez az odafigyelés sokkal többet jelent, mint elküldenénk sportolni, mert, ha nem eszik kalóriadús ételek, akkor nem is kell azokat lemozogni. Lehetséges, hogy nekünk is gyümölcs és zöldségpüréket kellene ennünk? A kövérség egy ördögi kör, aki bent van azt nem eresztik!

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Diéta gyerekeknek avagy miért kövér a gyerekem?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

73 hozzászólás a(z) “Diéta gyerekeknek avagy miért kövér a gyerekem?” bejegyzéshez

 1. Sandor Akarki szerint:

  „Amíg szophatjuk a gyereket”
  Mi van?
  Amúgy meg, a régebben volt grund, játszótér, nem volt ennyi tananyag (4-6 óra volt pl. nyolcadikban). Volt idő mozogni, lazulni, gyalog mentünk mindenhova nem vittek kocsival. Iskola után grund 2-tól 8-ig, nem pedig magánórás szopatás. Ez a különbség; cukor-csoki-tészta mindig is volt (heti 3 mákostészta minimum).

 2. Alick szerint:

  @turista a saját országában: igen, ismerek olyan embereket is, akik elég nagy zabálás mellett is botsáska alkatúak maradnak.

 3. Alick szerint:

  @Guadalupei Szűz: fordítva is létezik extrém példa: háromhetes profi bringás körversenyt végighajtva nagy zabálás mellett is foygtak ma résztvevők., napi 6-8 000 kalória fogyasztása mellett.

 4. dimitrisz szerint:

  A kövérek a saját pénzükön híznak el de a betegségeket amit ez okoz a mi pénzünkön kezelik.

 5. ne vada szerint:

  @atoszp: Érdekes, hogy ettől te hízol. Ennyi gyümölcstől (pláne még tejjel is tetézve, főleg este) én fosnék, mint a guminyúl, illetve reggelre részeg lennék a gyomromban megerjedt silótól.

 6. zdyzs szerint:

  @A megvalósult amerikai ólom..: Ne haragudj, de ez nettó hülyeség. Biztos volt olyan a seregben aki többet mozgott, mint előtte, de ez szerintem az elenyésző kisebbség. Én is 5-6 kiló zsírt szedtem fel magamra, mert az ehetetlenül szar kaja helyett zsömlét és tejfölt zabáltunk, meg csokit két pofára. Na meg olyan tohonya életmódot folytattunk, amit azóta sem. Én nem tudom te hol voltál katona, nálunk az alapkiképzés után megszűnt szinte minden mozgás, pedig első lépcsős laktanyában szolgáltam.

 7. Orltran szerint:

  @dimitrisz: A sportolók a saját pénzükön sportolnak, de a rengeteg sérülést, krónikus izületi problémát a mi pénzünkön kezelik.

 8. midnight coder szerint:

  @Étteremkritikus: Ez a pici 30-40% azt jelenti, hogy vagy alig várod az edzést, vagy úgy ülsz a fekpadon hogy nem az előző sorozat okozta fáradtságot pihened ki, hanem lelkileg készülsz a következő sorozat okozta fájdalomra. Ami kb. egy intenzívebb fogfájással van egy kategóriában.
  És meleg szívvel gondolsz azokra, akik – mivel az első csapatban vannak – közben azt gondolják, hogy a magadfajta lusta dög meg is érdemli hogy elhízzon és idő előtt elpatkoljon.

 9. midnight coder szerint:

  @dimitrisz: A sportbuzik segílykéjét meg a kövérek termelik ki. Mert általában a sportszeretet és az intelligencia fordítottan arányos. Másrészt nem vagyok biztos benne, hogy a ma edzőteremben gyúró emberek akik fehérjeporon, keratinon és hormonokon élnek 70 évesen sokkal egészségesebbek lesznek mint egy elhízott polgár. Sőt, abban sem vagyok biztos hogy a biciklisfutárok hosszabb életűek és egészségesebbek lesznek. Ahogy anno a zsellérek is aránylag korán haltak, pedig mai szemmel nézve roppant egészségesen éltek.

 10. okoskodó fórumlakó szerint:

  @midnight coder: ne keverd össze a versenyszerű testépítést egy jó fizikum felépítésével. Egyébként a fehérjeporral (ami koncentrált tápanyag) és a kreatinnal sincs semmi gond, csak a vizeszsömle-felvágott koordinátán elhelyezkedve tűnhet úgy.

  A versenytestépítés más, annak semmi köze az egészséghez – de most nem arról beszélünk.

 11. Étteremkritikus szerint:

  @midnight coder: Amit leírsz, az nem genetika, hanem lustaság kérdése.

 12. A megvalósult amerikai ólom.. szerint:

  @zdyzs: Mikor volt ez?

 13. anothernick szerint:

  a cikk alapvető üzenete igaz: ha egy családban „normális” a kövérség, vagyis nem ciki, nem olyan dolog, amit sajnálunk és meg akarjuk változtatni, akkor az úgy is marad. max a suliban cikizik a gyereket, de ha ez sem zavarja, akkor esélye nincs, túlsúlyos genetikával meg főleg. sajnos annyi plusz kalóriát, amennyit a mai gyerekek magukhoz vesznek, képtelenség lemozogni a napi 1 óra tornaórával 🙁 egy átlagos ember, átlagos nemmozgással és a kajára való nem odafigyeléssel csak akkor nem hízik el, ha nem hajlamos rá genetikailag. ez van. aki azt gondolja, hogy „majd lemozogja a gyerek”, az egyszer számolja ki, mennyi egészségtelen, felesleges kalóriát evett meg a gyerek mondjuk egy étkezésre és utána nézze meg, hogy mennyit fogyaszt le egy órás focival. ugyeugye? sajnos átlagember ezt nem tudja megcsinálni. ezért kell kevesebbet zabálni és kész. más megoldás nincsen. a sport kell, mert jól esik, mert szociálisan szükséges és mert az általános kondit fejleszti. átlagsporttal azonban fogyni nagyon nehéz. de végülis minden a szülőn múlik. csináljon normáélis ételeket a gyereknek, azt szoktassa meg vele, ne vigye mekibe, a nyár ne arról szóljon, hogy mindennap a cukiban bedobunk egy tortát és egy fagyit. a tél meg ne a kürtőskalácsról. ezek hülye szokások. eleve ha egy gyereknek csak a kaja az örömforrás, már rég rossz. olvassátok el kövér emberek törtéánetét és kiderül, hogy sokaknak ez egy ördögi kör – valójában rosszul érzik magukat a kövérségtől, örömforrásként esznek és ettől még kövérebbek lesznek. majd már esélyük sem lesz mozogni, mert a testük nem bírja. aki a gyerekét nemtörődömségből erre a sorsra juttatja, az egy felelőtlen hülye.

 14. anothernick szerint:

  konkrét példa: engem egyzser az edző 3/4 órát lépcsőgépeztetett. kifulladtam, mint a kutya, pedig az átlagnál jóval edzettebb vagyok. és akkor meglérte szépen, hogy nézzem meg, mennyi kalóriát égettem el és otthon olvassam el, mennyi van egy mekis hambiban. hna ez a 3/4 óra a meki kínálatából a 3 legsilányabb hambit tudta volna ellensúlyozni. az összes többi ennél jelentősen többet tartalmaz. és ki mozog minden felesleges 300 kalóriáért ennyit???

 15. Serczeg (törölt) szerint:

  @A megvalósult amerikai ólom..:
  Meg nem csak az, hogy mit, hanem az is, hogy mennyit. De, a normális étkezésbe belefér a chips, arra, amire való, alkalmi nassolásra, legfeljebb havi 1-2 alkalommal.

  Ami a katonaságot illeti, attól függ mit nevezel átlagos srácnak, akkoriban, mikor apám katona volt, többen sportoltak, így nagyjából az emberek harmada-fele visszaesett fizikailag/erőnlétileg a katonaságnál.

 16. Serczeg (törölt) szerint:

  @[c]:
  Nekem az a meglátásom ezzel kapcsolatban, hogy a gyerekek ösztönösen érzik, hogy mi az egészséges, és az ízlik nekik, ez nyilván személyenként eltérő, mert nem mindenkinek ugyanaz az egészséges. A környezet pedig igyekszik ezt elrontani, a gasztrosznobok szavai szerint kifinomultabbá tenni az ízlésüket. A gyerekek gyakrabban szeretik az egyszerű, könnyű ételeket, gyümölcsöket, húsokból a szárnyasokat és a halakat szemben a disznó hússal

 17. Serczeg (törölt) szerint:

  @Orltran:
  Egyrészt érdemes lenne összevetni, hogy a sporttal rengeteg szív- és érrendszeri betegséget elkerülnek, amiknek a kezelése nem filléres tétel, az ízületi betegségek kezelésével, amelyek potenciálisan érinthetik a sportolókat. Másrészt ha ismertél sportolót, akkor tudhatod, hogy az esetek többségében őket nem a közösből kezelik, mert a legtöbb sportolói panasznál megáll a tudomány a tb ellátásban, és bizony magánrendelő specialistához kell fordulniuk.

 18. Serczeg (törölt) szerint:

  @midnight coder:
  Speciel az erősítő edzésekkel annyira nem vagyok tisztában, de a futó edzéseknél genetika függetlenül szinte bárki el tud jutni oda, hogy egy bizonyos tempóban ne legyen fájdalmas az edzés.

 19. Serczeg (törölt) szerint:

  @midnight coder:
  Szándékosan végletekben gondolkodsz, emellett tévedsz, mert a hobbi szintű sportolásra általában az értelmiségnek van meg leginkább az igénye.

 20. Serczeg (törölt) szerint:

  @anothernick:
  A track rögzítő mobilalkalmazások azt is megbecsülik, testtömeg alapján, hogy hány kalóriát égetsz el. 10 km/ 1 óra kényelmes futás olyan 1200 kilót ír ki, nyilván nálam alacsonyabb/könnyebb embereknél ez némileg kevesebb. Egy mekis sajtburger 304 kalória, a big mac 509:
  http://www.mcdonalds.hu/eletmod-es-taplalkozas/kaloriatablazat

  Ráadásul ezek relatív nagyon drágák, ahhoz, hogy valaki mekis kajától hízzon el, meglepően tehetősnek kell lenni, ahhoz képest, hogy kulturálisan legalul helyezkedik el.

 21. Orltran szerint:

  @Serczeg: Az enyém egy pont ugyanolyan sarkított demagóg hozzászólás volt, mint amire írtam. Ennyi.
  Egyébként ismerek 2-es típusú cukorbeteget, aki világéletében vékony volt és sportos, és ismerek olyat is, aki világéletében pufi volt, mégse cukorbeteg. Ezek kockázatnövelő tényezők, nem minden elhízott lesz betegebb, mint nem elhízott társai, csak ha hajlama van rá, akkor előjön a baj hamarabb, és nem minden sportoló sérül le, de azért ismeretségi köröm alapján a legtöbb előbb-utóbb igen. Márpedig a vállműtéteket nem magánrendelésben szokták megcsináltatni.

 22. Serczeg (törölt) szerint:

  @Orltran:
  Nem, az eredeti egyáltalán demagóg. Attól, hogy adott esetben egy elhízott ember lehet egész életében egészséges, majd 80 évesen egy éjszaka leáll a szíve és nem ébred fel, statisztikailag nem ez a helyzet. Az elhízás, mint kockázatnövelő tényező igencsak jelentős anyagilag, míg a másik esetben, a sportolóknál (nyilván nem élsportolókról volt szó, mert azt írta, ők maguk fizetik a sportolásukat) van egy kockázat növelő tényező az ízületi és sport sérülésekre, míg egy kockázat csökkentő a szív- és érrendszeri betegségekre. Ezt a kettőt össze kell vetni, és akkor kiderül mi a helyzet.

  A másik, hogy lehet, hogy vállműtéteket nem magánrendelésben szoktak csinálni, de a térd és boka problémákat nem nagyon tudja megoldani a tb-s rendelés, pedig ezek is gyakoriak, nem beszélve egyes sportág specifikus problémákkal. De még ha mindezek a dolgok mind a közösből mennének, akkor sem biztos, hogy negatív lenne az egyenleg. Mindezt úgy, hogy egyes extrém sportoknál már nem fizet a TB, ellenben életmód szempontjából semmilyen korlátozás nincs. Mellesleg nem is értenék egyet olyannal, hogy valamit ne fizessen, ha már súlyozni akarnánk, akkor a befizetésnél kellene, mivel kockázat növelő és csökkentő tényezők vannak, nem érdemes büntetni a tüdőrákos dohányosokat, szemben a tüdőrákot soha nem kapó dohányosokkal.

 23. Serczeg (törölt) szerint:

  @Orltran:
  És mielőtt az elhízott embereknél kockázat csökkentőnek mondanád, hogy ők meg nem fognak sportsérülést szenvedni, el kell mondjam, hogy tévedsz, mert az elhízás és a sportolás nem diszjunkt halmazok, nekem van például olyan elhízott ismerősöm, aki sokkal kockázatosabb sportot űz, mint én, ráadásul ugye az elhízás sportolás esetén növeli az ízületi problémák esélyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát