Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

Atkins diéta előnyei és hátrányai

Szerző:

Az Atkins diéta a drasztikus szénhidrát megvonásra épül, amit nagyon könnyű feladni már az első héten 2 okból is. Sőt a fogyás is szenvedés lehet, ennek ellenére összeszedtük, hogy mik az előnyei és hátrányai az Atkins diétának.

Atkins diéta


Atkins diéta előnyei

Mindig is jó, ha egy diéta rendszerre épül, és nem csak szájról szájra terjednek a szabályai, amik lehet később módosulnak így. Emellett gondol a fogyás utáni helyzetre is, hiszen az nem elég, hogy lefogytunk, azt meg is kell tudni tartani. Az mindig jó, ha változatos étrendeket lehet ki alakítani, és nem egyhangú a diéta.

Atkins diéta hátrányai

  • Már rögtön a elején meghatározza, hogy mennyi szénhidrátot lehet enni, ami véleményem szerinte hatalmas hiba, hiszen egy 80 kilós és egy 150 kilós embernek teljesen mások lesznek az adagjai. Az sincs leírva, hogy a 20 g szénhidrát hány kilós emberre igaz, így egy átlag ember garantáltan éhezni fog az Atkins diéta alatt.
  • A folyamatos fogyást úgy próbálja elérni az Atkins diéta, hogy drasztikusan lecsökkenti az elején a szénhidrátbevitelt, majd fokozatosan emeli hetekig. Nos ennek pont az ellenkezőjét kellene csinálni, vagyis keveset csökkenteni az elején a szénhidrát bevitelen, és fokozatosan kellene csökkenteni. Hiszen, ha az elején lecsökkented nagyon, akkor éhezni fogsz, és előbb utóbb elkezd raktározni a szervezet, amit pont kerülni kellene.
  • A nagy gond az Atkins diétával, hogy fordítva próbálja elérni a fogyást, mint ahogy kellene. Már pedig lefogyni nem lehet állandó éhezéssel.

Le lehet-e fogyni az Atkins diétával?

Beindulhat vele a fogyás, de hosszú távú fogyásra már nem fogadnék. Illetve, amit leadtál az is visszajöhet, amint abbahagyod az Atkins diétát.

Ha esetleg nem ismernéd az Atkins diétát, akkor itt elolvashatod:

Atkins diéta leírása:

Az Atkins-diéta négy szakaszra osztható, ezek a bevezetés, a folyamatos fogyás, az előkészítő megőrzés és az élethosszig tartó megőrzés. Az Atkins diéta leírásának forrása Wikipédiáról származik.

Bevezetés

A bevezetés az Atkins-diéta legszigorúbb fázisa, amelyet két hét alatt javasolt elvégezni. Célja, hogy segítse a szervezetet a ketózis minél gyorsabb előidézésében. A szénhidrát bevitelt napi kevesebb mint nettó 20 grammra korlátozza, amelyből 12–15 grammnak zöldsalátából, illetve olyan zöldségekből kell származnia, mint a brokkoli, a spenót, a tök, a karfiol, a répa, a paradicsom és a spárga. Atkins szerint ebben a fázisban 54 különféle zöldség fogyasztása megengedett, amelyekbe nem tartoznak bele a hüvelyesek, magas keményítőtartalmuk miatt. Ugyancsak fogyasztható étkezésenként 110–170 gramm bármilyen hús, baromfi, hal, kagyló, szárnyas vagy tojás; legfeljebb 110 gramm kemény vagy félkemény sajt, a legtöbb salátazöldség és más alacsony szénhidráttartalmú zöldségek; illetve vaj, olívaolaj és növényi olajok. Ebben a szakaszban naponta legalább nyolc pohár vizet kell fogyasztani, az alkoholtartalmú italok nem megengedettek. Koffein mérsékelten fogyasztható, koffeinfüggőség esetén azonban a diéta későbbi szakaszaiig ajánlott teljes fogyasztásának teljes kerülése. Ajánlott még ásványi anyagokat tartalmazó multivitamin napi fogyasztása.

Folyamatos fogyás

A folyamatos fogyás szakaszában a szénhidrátbevitelt kis adagonként kell fokozni, de még olyan szinten tartani, hogy a szervezet továbbra is súlyt adjon le. Az ajánlott mennyiség a szénhidrátbevitel nettó 5 grammonkénti növelése hetente. A cél az, hogy megtaláljuk azt a szintet, ahol a fogyás még folyamatban van. Ez a szakasz addig tart, amíg a testsúly a kitűzött célhoz 4,5 kilogrammnyira nem kerül.

Előkészítő megőrzés

A napi szénhidrátbevitelt ebben a szakaszban hetente 10 grammal emelkedik, a cél a megőrzési szint meglelése. Ez azt a szénhidrátmennyiséget jelöli, amelyet a diétázó naponta elfogyaszthat anélkül, hogy súlyt szedne fel. Ez jóval afelett a szint felett lehet, amely a szervezetben ketózist idéz elő, ezért a pozitív ketózis fenntartása hosszú távon nem szükséges. A diétázónak naponta legalább nyolc pohár víz elfogyasztása, illetve a szénhidrátbevitel hetente tíz grammal történő fokozása ajánlott mindaddig, amíg még súlyt veszít. Az Atkins-módszer szerint ha a diétázó eléri célként megjelölt testsúlyát, és azt körülbelül egy hónapig fenn is tudja tartani, újabb tíz grammal emelheti a bevitelt, hogy lássa, ez nem okoz-e súlygyarapodást. A cél a testsúly megtartása mellett fogyasztható napi szénhidrátmennyiség pontos belövése.

Élethosszig tartó megőrzés

Ennek a szakasznak a célja az előző szakaszokban felvett szokások megtartása és annak elkerülése, hogy a diétázó visszatérjen korábbi életmódjához és egyben testsúlyához. Ajánlott a feldolgozatlan élelmiszerek fogyasztása. Amennyiben testsúlynövekedés lép fel, a diétázó visszatérhet valamely korábbi szakaszhoz.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Atkins diéta előnyei és hátrányai
Kategória: Diéták

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát