Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

A telt lányok miért fogadják el magukat ilyennek?

Szerző:

Rengeteg oldal foglalkozik a telt lányok megvédésével. Ezek az oldalak általában azt hirdetik, hogy a telt lányok is ugyanolyan szépek, mint a karcsú társaik és nem szabad őket lenézni, azért, mert úgy néznek ki ahogy. Persze lenézni, sehogy sem szabad, de vajon, miért alakult ki ez a közösség?

telt lányok


Telt lányok a médiában

A médiába csak arról lehet hallani, hogy a karcsúság az ideál, ennek ellenére mások buzgón állnak ki a telt lányok mellett és a védelmükbe veszik, azokat, akik látszólag nem akarnak kirakat bábuk lenni. A leggyakoribb érv az szokott lenni, hogy, aki telt annak ilyen a természetes alakja és fogadja el magát ilyennek, mert sok mindent nem tehet ellene és sokan el is fogadják ezt. Persze nem azért, mert rájöttek, hogy ők tényleg ilyenek, hanem azért, mert nem tudnak mit csinálni ellene. Rengeteg kommentet olvastam és másoktól is sokszor hallom, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogyan kell lefogyni. Persze mindenki tudja az alap igazságot, hogy sporttal és diétával, de mégis a legtöbben nem tudják, hogy mit és hogyan csináljanak. Mindenki a gyors és villám módszereket keresik, mert a lehető leggyorsabban próbálnának megszabadulni a súlyfeleslegüktől.

A teltség elfogadása

Amikor már tényleg nem tudnak mit csinálni a fogyásuk érdekében, marad a felvállalás és az elfogadás. És akkor itt kérdezném azoktól a büszke telt lányoktól, akik elfogadták magukat úgy ahogy vannak. Ha lenne egy 100%-ban sikeres fogyókúra, akkor lefogynának? Vajon dobnák a büszkeségüket és csatlakoznának a karcsú lányok világába? Van olyan, aki erre nemet mondana? Egy okot talán tudok mondani. Vannak férfiak, akiket kimondottan a telt lányok után érdeklődnek. Lehet, hogy egy ilyen férfi párja nem fogja azt mondani, hogy, akkor beadom a derekam és lefogyok, annak ellenére, hogy őt így szeretik. Egyéni tetszés kérdése, de ettől függetlenül a lány nem biztos, hogy nem szeretne fogyni. Ráadásul egyre jobban terjed a molett modellek térnyerése. Ez is egy nyomos ok lehet, de karcsú(nem sovány) modellnek nem lenne jobb?

Törj ki a telt lányok címke mögül

A címből kiindulva ne fogadjuk el magunkat ilyenek, ha nem szeretnénk. Merjünk jobbak lenni, merjünk saját magunk lenni és ne mások mondják meg, hogyan fogadjuk el magunkat, de ne is mások mondják meg, hogy nézzünk ki. Bárki aki hozzám fordul annak mindig próbálok segítek, hogy jobb élete legyen ezen a téren, mert valakinek csak ezen múlik a boldogsága. Ne a kövérséget fogadd el, hanem a segítséget, amit nyújtanak feléd!

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: A telt lányok miért fogadják el magukat ilyennek?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

73 hozzászólás a(z) “A telt lányok miért fogadják el magukat ilyennek?” bejegyzéshez

 1. Akos_79 szerint:

  Pedig nincs jobb mint egy nagy segg, vastag comb és kövér pina kombónál:)

 2. [c] szerint:

  @efi: “A háborúk idején mindenki sikeresen le szokott fogyni és akkor érdekes módon senkinek sincs “olyan” alakja sem, meg genetikai hajlama….” Azt nem tudhatod, tekintve, hogy fogalmad sincs, melyikük halt eg előbb és miért. Például egy pajzsmirigyebeteg jó eséllyel az első halottak között lenne úgy, hogy nem lenne “alkalma” lefogyni.

 3. [c] szerint:

  @Shopping: Hát én ezt abszolút nem önáltatásnak látom, hanem valódi rágerjedésnek:
  forum.index.hu/Article/showArticle?t=9142583

 4. [c] szerint:

  @Bohócnok: Erről a “mindenkinek illene beleférnie” dologról majd beszéljünk akkor, amikor – munka után – tiéd a háztartás, meg a 2-3 gyerekről való gondoskodás is. Ja, és: képezd magad, művelődj, teljesíts az ágyban, mert az is fontos.

 5. Nancsibacsi szerint:

  @efi: “A kis szabadidejét tudod mire pazarolja?
  Hogy állandóan kaja után koslasson, kipakolja, elkészítse, megegye, elrakja. Ha csak ezt nem napi 6x-7x csinálná (vagy csak fele annyi anyaggal), már lehet, hogy nem is nagyon kéne mozognia.”
  Ezzel szemben nézzük a valóságot: Reggeli 1 szelet kenyér, rajta vmi felvágott. Ebéd mondjuk Egészségkonyha alakformáló menü. Vacsora egyszerűség kedvéért reggelihez hasonló. Közben 0 nasi, csak csapvíz. Ezzel egy férfi se fogy egy dekát se, ha nem mozog mellé. Nyilván lehet azzal jönni, hogy az 1 szelet kenyér helyett egyen natúr magokat, meg gyümölcsöt, de azért lássuk már be: ez amit leírtam elég van az egész nap zabálástól meg a napi 6-7x evéstől.

  Vannak olyanok, akik nem tudják feldolgozni a táplálékot, egyszerűen kiszarják félig megemésztve – ők zabálhatnak szinte amennyit akarnak. És vannak akik ha ennyit megesznek – amitől kb egész nap éhesek – akkor is csak a súlyukat tudják tartani. Ha le szeretnének adni néhány dekát, akkor jöhet a sport az éhezés mellé. Hát lóf.szt.

 6. Nancsibacsi szerint:

  @Bohócnok: Mi az hogy illene? Mi az hogy kötelezővé tenném? Kínában akarsz élni? Az ilyen agyatlan sportnácik akik egész nap csak gyúrnak, aztán nem tudnak két metsző egyenest rajzolni az én adómból éldegélnek mint Marci Hevesen.

 7. Szexi Halálcsillag (törölt) szerint:

  Teljesen egyetértek a cikk írójával. Bátor dolog leírni ezeket egy olyan világban, ahol egyenlőségjel került az elhízott és a normális közé.

 8. [c] szerint:

  @efi: “Ez – átlagmagasságokat figyelembe véve – nőknél 50 kiló körül van, férfiaknál 75, akár tetszik, akár nem.”
  A testsúly alkalmatlan az efféle kategorizálásra, nagyon nem mindegy, hogy az az x kiló milyen testösszetételt jelent. Például 175 cm-hez 70 kg sok?
  A testzsírszázalék mérése sokkal pontosabb képet ad az egészségi állapotról.

 9. [c] szerint:

  @efi: “A háborús példával én szimplán csak arra akartam rávilágítani, hogy az sajna nem igaz, hogy a fénytől meg a levegőtől híznak az emberek.”

  Számít-e a genetika? Fordítsuk meg a kérdést.
  Létezik-e veleszületett hízékonyság? – Ehelyett kérdezzük azt: létezik-e veleszületett soványság(ra való hajlam), gyors anyagcsere?
  A válasz szerintem egyértelműen: igen. Ezt egyszerűen a tapasztalatok mondatják velem; a legtöbbünk ismer olyan embert, aki gyerekkora óta szikár, inas-szíjas típus, és a barátai, családtagjai, kollégái folyamatosan hüledeznek azon, hogy mennyi ételt képes eltüntetni. (És nem, nem járnak ki hányni. Még csak a belük se tágul ki, nincs pocakjuk.)

 10. A Tyne folyó déli partja szerint:

  a címben feltett kérdésre: mondjuk, mert van, hogy tényleg nem zavarja?

  a hol kezdődik a kövérség témához: anno én 47-49 kiló voltam a 160 centihez. )21-22 évesen) a srác, aki tetszett, közölte, hogy nem vagyok elég vékony. (az ő ideálja ugyanis a tipikus manökenalkat, értsd, 180 centi, 40 kiló, akin tényleg csak csont és bőr van.
  most vagyok 54-57 körül, továbbra se vagyok kövér, csak kis pocim van, és egy kevés plusz csípőben (pocim 49 kilósan is volt).
  szerinte kövér vagyok…..38as méretet hordok…

 11. [c] szerint:

  @Nancsibacsi: Na igen, én is kíváncsi volnék például, hogy az ilyen “illene” figurák vajon az önképzést is ilyen fontosnak tartják-e; írogatnak-e fórumokra, hogy “naponta ennyi és ennyi időt illene ám nyelvtanulásra fordítani” (vagy bármi másra, ami szellemi tevékenység).
  Mert igen, az egészség megőrzése nagyon fontos, de egy nap akkor is csak 24 órából áll, bele kell(ene) a sporton kívül ezer más teendőnek is. És akkor a családi életről meg a feltöltődésről nem is beszéltünk.

 12. Augustin szerint:

  Azért fogadják el, mert nem értik az egésznek a folyamat jellegét. Tehát nem az történik, hogy az ember lefekszik vékonyan és másnap kövéren ébred, hanem egyfajta életmód következménye a duciság, ami később még rosszabb lesz. A fenti négy csaj szerintem sem katasztrófa, de képzeljük el őket még három-négy év múlva a megszokott életmódjukkal. Az elfogadás azért megy könnyebben, mert nem máról holnapra történik, hanem hónapokon-éveken át. Pl: holnap egy viszonylag jócsaj autóbalesetet szenved, minek köszönhetően az arca sokat veszít korábbi bájából. Sokkal nagyobb trauma hirtelen megcsúnyulni, mint fokozatosan. A ducikkal ez lassan történik meg, ráadásul lehet, hogy egy párkapcsolatban, ahol a közös kajálások miatt a másik is hízik…

 13. [c] szerint:

  Nem a cikkírónak címezve (az ő megfogalmazásával nincs bajom), hanem általánosságban azért megjegyezném, hogy az “inkább fogadnátok el/meg a tanácsot” szöveg jellemzően azért vált ki akkora indulatokat és srófolja fel a péklapát keresettségét a teszkóban, mert az esetek 90%-ában az “én csak segíteni akarok” orbitális nagy kamu – nem segíteni akar az illető, hanem bezzegelni.

 14. [c] szerint:

  @A Tyne folyó déli partja: Ó, én két hét eltéréssel kaptam olyan megjegyzéseket, hogy:
  – “kórosan sovány, illetve
  – “hááát, azért fogynia kéne”.
  (Látszottak a bordáim, megjegyzem.)

 15. Szexi Halálcsillag (törölt) szerint:

  Csak egy elhízási grafikon a sok közül:
  http://www.rand.org/content/dam/rand/www/external/health/feature/forty/images/obesity_large.jpg

  Ahogy az ábrán is látható, súlyos, klinikai elhízásról is beszélünk, ami évről évre növekszik.

  Erre én egyelőre két magyarázatot látok. Mindenki döntse el melyiket tarja valószínűbbnek:

  1) A múlt század közepe tájékán hirtelen megszaporodtak az elhízásra genetikailag fogékony emberek; ezzel párhuzamosan lényegesen csökkent a gyors emésztésű emberek száma.
  2) A tápérték nélküli szemét kaják, és azok mértéket nem ismerő fogyasztása egyre szélesebb körben terjed.

 16. MAC-Ka szerint:

  Miért van az az érzésem, hogy a poszter el akar adni valamit. Ha mást nem az “ő módszerét” az “egyedüli és csalhatatlant” :)) vagy csak kell neki a tudat, hogy ő különb náluk :))
  Persze ez ma ÜZLET. Nem is kicsi. Óriási gépezet tolja a fejekbe, hogy neki aztán fogynia kell, egészségesebben élni, fitness, update amit akarsz…lényeg, hogy vedd meg a “terméket” :)))
  Aztán innen jönnek a hülye sztereotip “alapvetések”, miszerint “zabál mint az állat”, “igénytelen ” stb.
  Nehogy már ne álljon be valaki a sorba…

 17. Nancsibacsi szerint:

  @MAC-Ka: “Miért van az az érzésem, hogy a poszter el akar adni valamit. Ha mást nem az “ő módszerét” az “egyedüli és csalhatatlant” :)) vagy csak kell neki a tudat, hogy ő különb náluk :))”
  Ez nyilván így van. A poszter elment egy 2 hetes aerobik edző képzésre, ott olvasott valamit a kalóriáról meg a szénhidrátról, és mivel ez volt az egyetlen olvasmány a kezében az elmúlt 5 évben, most hirtelen megvilágosodott, kitalált egy szuper jó módszert (a la Norbi), amivel megváltja a világot, és “mellesleg” milliárdos lesz (mert ha egy buta rendőrnek sikerült, akkor neki miért ne?).
  A valós helyzet meg az, hogy erről a témáról nagyon sok rövidítéssel kezdődő nevű bácsi meg néni (értsd: Dr, Prof) szokott beszélgetni, de ők is egyet értenek abban, hogy habár vannak irányvonalak, mert lehet tudni pl. hogy a szárzellertől vagy a fehér kenyértől hízik-e az ember, mégis a diéta személyre szabott, és folyamatosan ellenőrzött kell hogy legyen. És rohadtul nincs rá szüksége mindenkinek, mert ők pl. tudják azt, hogy az emberiség hány százaléka az a szerencsés egyszálbél alkat, aki betol 1500 kalóriát reggel, délben, este, közben ül a monitor előtt, csak pisilni meg kakilni jár ki, és 47 kg fölé nem kerül a súlya évek alatt sem.
  Az ember nem egy gép, nem úgy működik hogy beletöltjük a kalóriát, és kijön a kilogram, nincs arra egyértelmű táblázat, hogy 1 km 10km/h-s futás az ennyi kalóriát éget el – az ember egy bonyolult rendszer, amelyre még az is igaz, hogy nem ugyanúgy működik 50 és 70 kilósan. Ezért marhaság az, hogy “de hogy fognak kinézni 3 év múlva, ha folytatják az életmódjukat” – nem tudjuk. Mivel ha azon a ponton vannak, amely nekik a TERMÉSZETES testsúlyuk, akkor relatíve széles tartományban kajálhatnak, és nem fognak se hízni, se fogyni. Ha alatta vannak, akkor levegőből híznak, ha felette vannak, akkor meg a legkisebb diétára is fogynak. Aki diétázott már huzamosabb ideig az tudhatja, hogy az első pár hónapban sokkal többet fogy, mint később (most ne a vizet nézzük, vegyük ki a képletből az első 2 hetet, és utána kezdjünk mérni). Ezután 1x csak elér 1 pontra – lehet hogy 1 év, és 30 kg után – amikor ha folytatja a diétát, akkor 0 csökkenés lesz, nem 1 hónapig, hanem örökre. Na az az ő TERMÉSZETES súlya. És ha ez egy pasinak ez nem 70, hanem 90 kg, akkor emiatt nem kell felvágni az ereit, mert neki a 70 kg az csak egészségtelen életmóddal (folyamatos éhezés, folyamatos önmarcangolás, emiatt garantált pszichés problémák) lenne elérhető, és tartható. El kell fogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ha más nem fogad el, az meg LE VAN SZ.RVA.

 18. ebella szerint:

  A képen lévő nők (ha nem róluk van szó, miért velük illusztrálsz), kifejezetten jó nők. Vagy nem róluk beszélsz, vagy hülyeséget.

 19. ebella szerint:

  @Augustin: Vagy úgy lesz három-négy év múlva vagy nem. Az én feleségem negyven éve ötvenöt kiló és százhatvan magas. “Zabál” mint a gép. (Na jó most már nem annyit, de soha nem fogta vissza magát.) általában, hogy jóval többet eszik mint én, aki egynyolcvanöt vagyok és kilencvenöt kiló. Ő nem hízik (pedig csak ifi koráig sportolt versenyszerűen, azóta semmit), én meg ha nem sportolok, akkor azonnal (egy-két hónap alatt) százöt kiló vagyok. De a fölé nem is tudok menni, akármennyit kajálok, vagy piálok.

  Szóval miden ember más. És az alapokban igaz, hogy ha kevesebb kalóriát eszel mint amit felhasználsz akkor fogysz, ha többet akkor hízol, de saját negyven éves tapasztalatom (amióta egyáltalán foglalkozom a kérdéssel) szerint ez nem mindig az egyetlen oka a fogyásnak, hízásnak, vagy súlytartásnak. az emberek esetében biztos nincs általános, mindenkire érvényes jótanács.

 20. ebella szerint:

  @Szexi Halálcsillag: Ha tápérték nélküli a kaja, akkor egy átlagos ember, mire hízik? Aki nem eszik tápértéket (kalóriát), az általában nem hízhat. Ha nem eszel zsírt, cukrot, szénhidrátot, fehérjét, energiaértéke nincs a tápláléknak (vagy nagyon szerény az tápérték), akkor hogy is van, hogy hízol tőle?

 21. Szexi Halálcsillag (törölt) szerint:

  @ebella: Elnézést, rosszul fogalmaztam. Épp az ellenkezőjére gondolok: olyan szemét kajákra, amelyek csak kalóriát tartalmaznak, de alapvető tápanyagok nincsenek meg bennük.

 22. Kismet Hardy szerint:

  Ááááá. azt’ mi van akkor, ha az ember már kölyöknek is dundi, aztán végig dundi… és ezen nem segít se a sport (sokáig és versenyszerűen, igaz atlétika volt, diszkosz meg súly) se a terhesség (a kezdeti állapothoz képest 8 kilóval kevesebbel szültem úgy, hogy a mindur azért nőddögélt, meg hát nem ennyire egyszerű az élet), aztán meg pár éve mínusz 10 szám ruhaméret csökkenés (najó 5, mert ugye párosával vannak számozva a ruhák). És nincs zabálás. Nagygggygonnagyon nincs. Se nassolás. Se csokika. ((Rendben, vállalom, vannak csokikás napok, havonta egy-kettő, és a két napi csokiadag max. fél tábla, vagyis 5 dkg, mert egyébként hányok az édességtől). Na, ilyenkor mi is történik, “azértvagydagadtmertfolytonzabálsz”-hívő drágáim?

 23. aranyár szerint:

  A mi családunk nem egy “átszakadt” család.
  Mindannyian sportoltunk, sportolunk valamit.
  Családunk hímjei közül egy sincs 185 alatt (centiben) és kb. ütik a 100-ast kilóban.
  A hölgytagok meg amolyan csöcsös-bögyös-faros gömbölydedek 170 cm magasság körül.
  Nálunk családilag nem példakép a “kipréselt-szúnyoglábszár-csont” kategória.
  A nővérem – szerintem – egy iszonyúan jó, kívánatos nő – volt!
  Új munkahelyre került, s az ottani “divat-dívák” rábeszélték egy Norbi-féle kúrára…
  Az addig gyönyörű, erőt és szexualitást sugárzó nő hónapok alatt “trendi” rozoga lett.
  A feszes, hatalmas mellei, kipukkant tejes-zacskóként lógtak, a feneke megereszkedett stb. stb.
  Lelkileg összetört, depis lett.
  Amikor ezzel szembesült, akkor leállt ezzel a baromsággal, és el kezdett ismét normálisan élni.
  A bőre úgy-ahogy helyre jött, de a mellei azok már soha sem lesznek olyanok, mint pl. az enyémek.
  Én elhiszem, hogy a karcsúság gyönyörű, de nem mindenkinek!
  Magasról teszek a “trendi” véznaságra, mert alkatilag nem vagyok olyan, és igazán nem is leszek soha! Így fogom leélni az életemet – nekem ez lett leosztva! Most is sportolok, és alig tudom levakarni a pasikat…
  Szóval én egészséges vagyok, pedig nem vagyok sovány. Kb. a képen a második a hasonlóbb, csak nagyobb melleim vannak.
  És piszok jól érzem magam, és nem ülök fel annak, hogy csak nádszálként érhetek valamit mint nő…

 24. prolee szerint:

  @A Tyne folyó déli partja: Uhh! Szerintem beteg dolog, hogy egy sráccal ez egyáltalán szóba kerül. Biztos, hogy nem állnék szóba egy ilyen szemléletű pasival, aki a nőjét dekorációként szemléli. Broáf!

  Az én pasimnak pl. “nyomorék” az egyik lábfeje, mégis vonzó számomra az egész ember: a lelke, a briliáns szelleme és persze a teste is. Kurvára nem érdekel, hogy sántít, mert az egész fejéről süt az értelem és jó a lelke. Büszke vagyok rá.

  A külsőnket (és más külsejét is) el kell fogadnunk olyannak, amilyen.

  A BETEGSÉG ellen kell tennünk, ha lehet. A túlsúly egy bizonyos határ fölött betegség, vagy annak a veszélyét hordozza. tehát a testsúlyt NEM ESZTÉTIKAI szempontból kellene megközelíteni, ahogyan ez a post is teszi és ahogyan az “elfogadó” mozgalmak is szemlélik a kérdést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Sajátos. Új szemszögből közelít.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát