Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

A telt lányok miért fogadják el magukat ilyennek?

Szerző:

Rengeteg oldal foglalkozik a telt lányok megvédésével. Ezek az oldalak általában azt hirdetik, hogy a telt lányok is ugyanolyan szépek, mint a karcsú társaik és nem szabad őket lenézni, azért, mert úgy néznek ki ahogy. Persze lenézni, sehogy sem szabad, de vajon, miért alakult ki ez a közösség?

telt lányok


Telt lányok a médiában

A médiába csak arról lehet hallani, hogy a karcsúság az ideál, ennek ellenére mások buzgón állnak ki a telt lányok mellett és a védelmükbe veszik, azokat, akik látszólag nem akarnak kirakat bábuk lenni. A leggyakoribb érv az szokott lenni, hogy, aki telt annak ilyen a természetes alakja és fogadja el magát ilyennek, mert sok mindent nem tehet ellene és sokan el is fogadják ezt. Persze nem azért, mert rájöttek, hogy ők tényleg ilyenek, hanem azért, mert nem tudnak mit csinálni ellene. Rengeteg kommentet olvastam és másoktól is sokszor hallom, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogyan kell lefogyni. Persze mindenki tudja az alap igazságot, hogy sporttal és diétával, de mégis a legtöbben nem tudják, hogy mit és hogyan csináljanak. Mindenki a gyors és villám módszereket keresik, mert a lehető leggyorsabban próbálnának megszabadulni a súlyfeleslegüktől.

A teltség elfogadása

Amikor már tényleg nem tudnak mit csinálni a fogyásuk érdekében, marad a felvállalás és az elfogadás. És akkor itt kérdezném azoktól a büszke telt lányoktól, akik elfogadták magukat úgy ahogy vannak. Ha lenne egy 100%-ban sikeres fogyókúra, akkor lefogynának? Vajon dobnák a büszkeségüket és csatlakoznának a karcsú lányok világába? Van olyan, aki erre nemet mondana? Egy okot talán tudok mondani. Vannak férfiak, akiket kimondottan a telt lányok után érdeklődnek. Lehet, hogy egy ilyen férfi párja nem fogja azt mondani, hogy, akkor beadom a derekam és lefogyok, annak ellenére, hogy őt így szeretik. Egyéni tetszés kérdése, de ettől függetlenül a lány nem biztos, hogy nem szeretne fogyni. Ráadásul egyre jobban terjed a molett modellek térnyerése. Ez is egy nyomos ok lehet, de karcsú(nem sovány) modellnek nem lenne jobb?

Törj ki a telt lányok címke mögül

A címből kiindulva ne fogadjuk el magunkat ilyenek, ha nem szeretnénk. Merjünk jobbak lenni, merjünk saját magunk lenni és ne mások mondják meg, hogyan fogadjuk el magunkat, de ne is mások mondják meg, hogy nézzünk ki. Bárki aki hozzám fordul annak mindig próbálok segítek, hogy jobb élete legyen ezen a téren, mert valakinek csak ezen múlik a boldogsága. Ne a kövérséget fogadd el, hanem a segítséget, amit nyújtanak feléd!

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: A telt lányok miért fogadják el magukat ilyennek?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

73 hozzászólás a(z) “A telt lányok miért fogadják el magukat ilyennek?” bejegyzéshez

 1. prolee szerint:

  @[c]: Jogos! Mennyit kellene olvasni, színházba, moziba, képzőművészeti tárlatra járni? Ezzel kevesebbet foglalkozunk, mint a BMI-vel. :)))))

  Hány kiló legyen a nőm és milyen magas? Manöken alkat legyen! És az IQ/EQ szintre milyen igényed van? Ja, arra semmilyen, mert az nem látszik. :)))))

 2. prolee szerint:

  @Bambano: Szándékosan gerjesztett testképzavar.A világ tele van műveletlen és buta emberekkel, akik csak a testükkel vannak elfoglalva.

  Esztétikusra fogyasztott testeket dugnak bele ízléstelen ruhákba és csúfítanak el egyéb test-dekorációkkal

 3. prolee szerint:

  @efi: Bár az is igaz, hogy ezek a remek erőnlétű focisták (10 és 40 év között) elég gyakran felfincserednek a pályán és már viszik is őket a tepsire.
  Erről a jelenségről is indokolatlanul kevés szó esik.

 4. Orltran szerint:

  @Bohócnok: Én arra is kíváncsi vagyok, a sportolók rengeteg nyavalyáját kinek a TB-je fizeti? Mert ez egy szép mese, hogy a kövér embernek mennyi nyűgje van, bezzeg a sportoló! Én is elhittem, aztán elkezdtem sportolni, és annyi műtétet, sérülést, krónikus ízületi problémát, sérvet életemben nem láttam, mint ebben a körben. Addig azt hittem, ilyen elvétve előfordul, most meg már úgy tűnik az a fura, akinek nincs ilyen (és miközben ezeket írom egyfolytában sajog a bal vállam, és azon gondolkodom, az egész nem ér ennyit), aztán az egyéb súlyosabb dolgokról, amihez mondjuk már nem árt a delikvens hülyesége sem, ne is beszéljünk… Aztán találkoztam nem egy sportoló cukrossal is, meg ismerek nem egy kövér idős embert komolyabb egészségügyi gondok nélkül… Sportolni persze jó és egészséges, de amit írtál nem egészen kerek. Rohadt nehéz motivációt találni, ha nem fejlődik az ember, de ahhoz, hogy fejlődsz, mindig a teljesítőképesség határait kell feszegetni, az pedig meg tudja bosszulni magát.

 5. prolee szerint:

  @Szexi Halálcsillag: Továbbá megváltozott az életvitelünk.
  50 évvel ezelőtt, amikor én gyerek voltam, akkor volt meleg a szobában, ha előtte felvágtuk a fát, vagy behordtuk a szenet és kihamuztunk. Általában hideg szobában ébredtünk, mert addigra leégett a tűz, de csak este fűtöttünk be, amikor otthon volt a család. Nyáron nem volt légkondi, s akkor fürödtünk, ha előtte vizet hoztunk a kútról. Ma ezen mozgások helyett elfordítunk egy kapcsolót, sosem fázunk és sosincs melegünk, nem kell napi rendszerességgel kardio-mozgást végeznünk a kellemez közérzetünk megteremtéséért.
  Mindenhova gyalog mentünk, az a KEVÉS ember, aki irodai munkát végzett (postán, TSZ-irodán, stb), otthon kézzel mosott, takarított, kertet művelt, állatokat gondozott.
  Kevés volt a kaja, főzeléken éltünk, nem volt cukrozott gyülölcsjoghurt, kétféle felvágott (turista és vadász) volt a boltban, meg egyféle parizer. A hentes csak szombaton reggel volt nyitva, akkor lehetett tőkehúst kapni, az asszonyok hordozható széken ültek sorban a bolt előtt hajnalban. Senki nem volt kövér az osztályban.

  A mai életvitelünkből kiesett, hiányzik a folyamatos kardio-mozgás, azt csak mesterségesen, „edzéssel” lehet(ne) pótolni. Ez viszont egyrészt kevés, másrészt napi 10 óra munka és 1-2 óra utazás, meg egyéb kötelezettségek mellett kevés embernek fér bele az idejébe és a költségvetésébe.

  Sosem volt súlyproblémám, de a változó orral elég hirtelen felszaladt rám 20 kiló. Ezt már többször sikerült leadnom úgy, hogy állandóan csak és kizárólag a kaján beszerzésével, elkészítésével, szállításával valamint az edzéseimmel voltam elfoglalva, mindent ennek rendeltem alá.
  Amint ez felborult (anyám agyvérzést kapott és nekem kellett ápolnom, új főnököm elvárta a napi 10-12 órás bentlétet, stb.)azonnal visszajöttek a kilók (meg némi plusz).

  Az élet nem állhat harcból, nem szólhat csak és kizárólag rólam.

  Az egészségtelen, idióta életvitel kényszere is hozza a túlsúlyt..

 6. prolee szerint:

  @Orltran: A sport is egy érdekes kérdés. Nálunk az állam csak az élsportot, versenysportot támogatja – a stadion-őrjöngésről most nem értekeznék -, pedig a tömegsport támogatása, népszerűsítése, feltételeinek megteremtése komoly gazdasági előnyökkel járna. A tömegsport nem is káros az egészségre, ellentétben az élsporttal/versenysporttal.

 7. prolee szerint:

  @Szexi Halálcsillag: Volt egy fiatal túlsúlyos kolléganőm, akinek már a vérnyomása is magas volt. A körzeti orvosa rábeszélte egy fogyásprogramra.
  Ez úgy nézett ki, hogy KIÍRTA BETEGÁLLOMÁNYBA 3 HÓNAPRA!!!!!!!

  Naponta 3X 2 óra előírt testmozgás, kajavásárlás/késztés/elfogyasztása + heti egy orvosi jelenés súly és vérnyomásméréssel, havonta laborvizsgálat. (Vérnyomáscsökkentő eldob….)

  Amikor lefogyva, fitten visszajött dolgozni, valaki (talán a főnöke?) feljelentette őt és a dokit a TB-nél táppénzcsalás miatt.

  Ha az állam A HOSSZÚTÁVÚ GAZDASÁGI HASZON MIATT ösztönözné az ilyen megoldást, akkor nem lenne ennyi kövér ember és lenne kultúrája az egészségtudatos életmódnak. Nem azon kéne filózni, hogy a húszéves fiatal miért fogadja el a túlsúlyt….

  De ez egy ilyen idióta ország…..

 8. Nancsibacsi szerint:

  Egyébként érdekes rákeresni a gunexg@gmail.com email címre – a srác igazi polihisztor: 2 éve még grafikus volt és autós játék fejlesztéséhez keresett embereket (nyilván ingyen), de kis hableány rajzolgatás közben rájött az ultimate fogyási módszerre 😀

 9. prolee szerint:

  Nálunk a túlsúlyos ember nem kap munkaidő-kedvezményt a túlsúly elleni harcához, oldja meg, ahogy akarja.
  Sőt! Nálunk egy don lézerjani megengedheti magának, hogy jogellenesen megnövelt munkaidővel stresszelje és íróasztalhoz láncolja a minisztériumi dolgozókat, mert a csüngőhasú, szotyolázva szar focit néző miniszterelnöke nem rúgja seggbe érte.

 10. prolee szerint:

  @Nancsibacsi: Tulajdonképpen nem baj ez. Az én lányom is most végzett egy két éves személyi edző OKJ-s tanfolyamot az egyetem mellett. Sok mindent megtanult, sportol, tanul és már segített lefogyni 20 kilót egy évfolyamtársának.
  De azza a segítséggel is az volt a legnagyobb gond, hogy a srác a munka és a tanulás mellett nagyon nehezen tudta végigcsinálni az edzéstervet és nehezen tudta elkészíteni a szükséges kaját. Ezért a nyári szünetre időzítették a programot, amit abba is kellett hagynia, amint beindult a szorgalmi időszak.
  Kíváncsi vagyok, tud-e életmódot változtatni, vagy visszahízik?

 11. Laci1982 szerint:

  nem elfogadják, hanem szimplán szeretnek zabálni , mozogni viszont kurvára nem……..ennek az eredménye, hogy úgy néznek ki, mint egy sertés….ők választásuk, undort keltőek…….éttermem van, tudom miről beszélek…nap mint nap látom a zsírkocákat két pofára zabálni. Elárulok egy nagy titkot: a light cola, a cappuccino-ban az édesítő és a flabelos nem fog segíteni, ha egy fél marhát megeszel naponta! ………………………….

 12. Punxsutawney Mormota szerint:

  A poszter egy barom – már elnézést. A teltség és kövérség között giga nagy különbség van.
  A kövér lányokat nem szeretem, a teltek voltak az eseteim mindig is. Kerek popsi, nagy cici – jöhetett mindenféle színben és formában.
  Ugyanúgy soha nem vonzódtam a „modell típusú” lányokhoz. Őszintén, mi vonzó van egy 170 centis 46 kilós nőben??? Egyszer volt egy ilyen csajom, gyönyörű pofi, kedves és aranyos, de a fasz kivolt, hogy a gyerekosztályról kellett öltöztetni.

 13. vacsad szerint:

  Na megint egy önjelölt életvezetési géniusz, aki mondja, hogy ki hogyan éljen….

 14. prolee szerint:

  @Locassen: Nem csak az illusztráció problémás, hanem a szexista megközelítés is.
  A túlsúly nem a női nem problémája. A fejlett nyugati országokban sokkal több a kövér férfi, mint a kövér nő. Sok nőt a hiúság óv meg az elhízástól, ez a tényező a férfiaknál kevésbé hangsúlyos.
  Pedig egy túlsúlyos férfit nem lehet a „telt”, vagy „gömbölyded”kategóriába sorolni, a zsírpárna mindenképpen ellenkezik a „férfiasság” fogalmával. Még olyan kultúrákban is, ahol a nőket szándékosan hizlalják…

 15. tralalala szerint:

  @[c]: „”inkább fogadnátok el/meg a tanácsot” szöveg jellemzően azért vált ki akkora indulatokat és srófolja fel a péklapát keresettségét a teszkóban, mert az esetek 90%-ában az „én csak segíteni akarok” orbitális nagy kamu – nem segíteni akar az illető, hanem bezzegelni. „

  Teljesen egyetértek, az ilyen emberek jórésze nem segít, sőt.
  Olvastam valamikor egy sztorit egy kövér emberről, aki elkezdett futni. Persze voltak, akik beszólogattak, meg baszogatták, hogy kövér, meg volt egy kollégája, aki bíztatta, és futott vele.
  Na most mindenki eldöntheti, hogy melyik akar lenni, amikor kövér embert lát. Az, aki baszogatja, vagy az, aki fut vele.

 16. Kovacs Nocraft Jozsefne szerint:

  „Miért fogadják el magukat ilyennek a telt lányok?”

  Talán mert sok férfinak így tetszenek?

 17. ebella szerint:

  @tralalala: Van harmadik eset is: Esetleg akit nem érdekel?

 18. tralalala szerint:

  @ebella: Természetesen olyan is van. De ha már hozzászól a kövérséghez, akkor nyilván nem az, akit nem érdekel.

 19. eöeöe szerint:

  Ezzel valami antireklámot akartál tolni a blognak, vagy mijafasz?! Minden esetre én igen sajnállak ezt végig olvasva, szar lehet neked eléggé.

 20. Válasszunk szerint:

  Nem tudom, hogy a szerző kicsoda, micsoda. Hogy Efi maga a szerző azért védi a leírt dolgokat, vagy csak hasonlóban hisz. De azt tudom, hogy amikor azt mondja számokkal támassza alá más az érvelését más is, mint ő… Nos akkor Efi nincs tisztában az alátámasztani szó jelentésével. Ez ugyanis nem azt jelenti, hogy ő hasból kinyilatkoztat egy számot. Hanem tőle független, ellenőrizhető statisztikai adatok megadását jelenti. Az, hogy kitalál egy számot, nem támaszt alá semmit.

  Márpedig, ha itt nem tudta mit jelent alátámasztani valamit, érvelni, akkor mindezt amit mondott is úgy hitte el, hogy nem látta: Alátámasztja-e valami. Ez pedig az egész érvrendszerének alapjait kezdi ki, kiváltképp akkor, ha az általa leírt dolgokról más okból is tudnunk kell, hogy nem igazak.

  Márpedig itt alapvetően 4 probléma van az érvelésével. Az egyik az ismert ellenpéldák léte. Ugyanis a genetikai, alkati különbségek tagadása is problémás. Főleg azért, mert az elhízás terjedése időben egybeesik a hormon alapú készítmények terjedésével, az ezzel kapcsolatos szennyezettség terjedésével, adott hormonok felesleges bevitelével. És ugyanakkor a megalapozatlan állításával szemben pl. orvosi, tudományos vélemények konszenzusa áll.

  A második probléma sem sokkal nehezebben megítélhető: Az élsport kapcsán kiemel jónéhány sportágat, de azok szervezetet megerőltető voltának számos ismert következményeivel nem sszámol, azt az állapotot ami előáll az ismert szövődmények letagadásával állítja be egészségesnek. Ugyanakkor elmondható az is, hogy az élsport azért élsport, mert nem mindenki számára elérhető szint, átlagon felüli adottságokat feltételez. Márpedig egy átlagon felüli állóképességet feltételező sport kapcsán azt mondani, hogy a szervezet állóképessége hosszú távon jobb az átlagnál, ha a pályán kapott szívrohamokat, stb. nem számítjuk nem bizonyítja azt, hogy az adott sportág és az annak köszönhető testfelépítés egészségesebb a többinél. Így ráadásul körkörösen akar érvelni…

  Ha a fenti két érv nem lenne elegendő, akkor hamar belátható, hogy például a csontok terén is vannak eltérések. Egy elve szélesebb csípőért akár a csontok is felelhetnek, ekkor az arányos testalkat is mást jelent magasságtól függetlenül. De például némi eltérés akad a lapos mell, és egy természetes D kosárméret között is. Az „ahol több az izom, legyen kevesebb a zsír” típusú adott súly / magasság arányra törekvő megoldások is problémásak.

  A negyedik probléma kapcsán megjegyzem, hogy az anorexia és a bulémia mellett komoly problémát jelentenek a hiánybetegségek. Amikor valaki a fogyókúra jegyében a kalóriával együtt vitaminokat, más tápanyagokat, stb. is megvon magától, így pedig sajnálatos módon betegséget iddéz elő a szervezetében.

  Márpedig egy már rövid távon is veszélyes hiánybetegség és a teltebb (de nem kórosan elhízott) alak közül könnyű belátni, hogy a hiánybetegség az ami sokkal rosszabb. Így Efi érvelése és a poszt szerzőjének megközelítése egyaránt és súlyosan hibás.

 21. A Tyne folyó déli partja szerint:

  @[c]: na ja, nekem is azt mondják a munkatársaim (angolok), hogy túl sovány vagyok (nem vagyok, átlag vagyok.)
  na most, itt a felnőtt méret az hatostól kezdődik (34es), nekem fentre kell 8as )36os), lentre, mivel csípőben széles vagyok, 10es (38as). szóval, a legkisebb méretek…
  a barátnőm hatos méretet hord, fent nevezett srác látta (képen csak, élőben nem), szerinte nem vékony….

  hozzáteszem, mivel a barátnőm jár edzeni, (én is), szóval van rajtunk némi izom is, nem pedig csont és bőrből állunk, mint akik a nevezett srác ideáljai. akkor már rögtön nem vagyunk elég vékonyak…

  egyébként, én pl. a fenti képen szereplő lányoknál kisebb darab vagyok, egyesek szerint mégis „kövér” vagyok…

 22. A Tyne folyó déli partja szerint:

  mondjuk, a fentieket még nem nevezném kövérnek, ok, van rajtuk felesleg, inkább teltek, azért nem igazán „kövérek”.

 23. Bohócnok szerint:

  @Orltran: Motiváció? Szimplán mondjuk az, hogy jól esik? Az már régen rossz, ha valaki csak azért megy el futni, vagy úszni, mert le akar fogyni. Szimplán erőltesd magadra egy pár hétig és meglátod, hogy hiányozni fog. Vagy fuss olyan helyen, ami szép és érdekes. Ennyi. Amúgy meg ne kamuzzál itt ilyen szarságokkal, hogy több problémája van annak, aki sportol, nem élsportolásról van itt szó, hanem hobbyról. Sorold csak fel magadban nyugodtan a mindenféle indokokat, hogy miért ne sportolj bármit is (szaros fél órás-1 órás séta is elég lenne, hogy karbantartsd magad, vidd ki a kutyát…). Aztán kívánom az ilyen hozzáállásodhoz, hogy szenvedj végig 20 évet majd időskorodra, mert fél óra neked túl sok volt és még a végén lemaradsz a baráttokköztről, vagy valami más apjafaszáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát