Barion Pixel
Töltsd le a 27 Diétás Étellistánkat!
Letöltöm

100 kiló felett fogyni

Szerző:

A túlsúly sose szép látvány, legyünk akármilyen magasak, férfiak, nők vagy akár sportosak. Még, ha a látvány nem is érdekel bennünket, az egészségünk talán fog vagy kéne, hogy érdekeljen. Az emberi természethez tartozik, hogy csak, akkor foglalkozunk egy problémával, ha az már az életvitelünket vagy egészségünket befolyásolja. Szerintem ez sose fog változni, de szerencsére változtatni sose késő, kivéve persze mikor az. Mindenkinél más a tűrési határ, és általában váratlanul érnek azok a jelek, amik azt súgják, hogy igen most kell változtatnod. Talán a 100 kilós határnak egyfajta riasztóval kéne funkcionálni mindenkinél, de sajnos kevesen tudunk megálljt parancsolni.

100 kf felett


Persze bele lehet kötni abba, hogy nem mindenkinél probléma a 100 kiló, mert egy 2 méter magas embernél még elmegy, a testépítőknél meg szinte követelmény, de azt hiszem, hogy elég kevesen élünk 2 méter felett és még kevesebben testépítőként. Így most leginkább az átlag emberekről, a többségről legyen szó.

Talán mondanom se kell, hogy hatalmas rizikófaktort hordozz magában a kövérség, mégpedig a kóros kövérség, ami kb 100 kiló felett általában meg is van. Korábban írtam, egy posztban, hogy milyen kedvező hatásai vannak magának a fogyásnak vagyis, hogy mennyit tud javulni az egészségünk, ha rászánjuk magunkat és leadunk pár kilót. Ráadásul még a pénztárcánk is megérzi, hogy kövérek vagyunk, ugyanis ahhoz, hogy fenntartsunk egy 100+ kilós testet, plusz kalóriára vagyis, plusz evésre van szükségünk, amiből az következik, hogy többet kell költenünk a boltban ételre. Ez egy normál testsúlyú embernél ugye a fordítottja lesz.

fogyás

Sokszor hallottam már innen-onnan olyanokat, hogy ő nem érti, miért van 100 kiló felett miközben alig eszik, de mégis hízik. Azt kell, hogy mondjam, bármi is legyen az indok, nem véletlenül leszünk 100 kiló felett. Ha valaki normálisan táplálkozik, normális ételekkel, akkor lehetetlen elhízni ennyire. Szó szerint lehetetlen, csak a rossz étkezési szokásai miatt lehetséges. Márpedig ehhez vagy túl sokat eszik valaki vagy normális adagokat, de nagyon kalóriadúsan vagy rendszertelenül táplálkozik. Általában a túl sok kaja és kalória miatt hízzunk el, és mikor próbálnánk fogyni, jön a „keveset enni” módszer, ami abból áll, hogy alig eszünk és rendszertelenül. Ez gyakorlatilag rövid távon fogyáshoz vezethet, de hosszútávon mégis hízás lesz belőle. Ezért nem csoda, hogy úgy gondolják páran, hogy szegény embert még az ág is húzza. Mivel tudunk túl sok kalóriát bevinni? Igen, nincs meglepetés, a sütemények vagy készételek tömkelegével és különböző formáival. Rengetegszer hallottam már, hogy: jó jó tudja, hogy nem szabadna, de mégis elcsábul. 100 éve még nem létezett annyi készétel, mint magnapság, így az emberek nem is ették, ezért vékonyak is voltak. Az a gond, hogyha fogyni akarunk, akkor nincs mese, le kell tennünk róla pár hónapig. Ez is olyan, mint a drog. Aki megkóstolja, megismeri az ízét és utána már nincs menekvés. Kívánni fogja, mert tudja, hogy jó érzés és át akarja élni azt az élményt. Persze tisztelet a kivételnek.

Edzeni, se könnyű, mert nagyon lekorlátozódik a mozgástartománya egy kórosan elhízott embernek, de öröm az ürömben, hogy kevés mozgás hatására is elég sokat lehet fogyni, ha valaki tudja, hogy mit csinál. Például egy jó kis séta és elég kimerítő tud lenni és sok kalóriát is eléget, ha valaki 100 felett mozog. Ezért elég sokat lehet fogyni rövid idő alatt, persze kitartóan csináljuk hónapokig, mert amúgy semmi értelme. Főleg akkor nincs értelme, ha valaki elmegy sétálni és annyira elfárad, hogy utána duplán ebédel. Ezért mondom én azt, hogy először az étkezést kell rendbe rakni és ha az meg van, akkor jöhetnek az edzések, mert egy órás komoly edzést, 5 perc rossz étkezéssel el is lehet rontani. Aztán csodálkozzunk, ha nem tudunk fogyni. Sajnos ennek is van hátul ütője, mert, ha szépen és gyorsan haladunk, elérhetjük azt a folyamatot, hogy gyorsabban veszítünk zsírt, minthogy a bőrünk alkalmazkodni tudjon utána. Ez leginkább a kórosan kövéreket fenyegetik és, ha ezt tapasztaljuk, akkor érdemes lassítani a fogyásunkon, mert ki akar vékony, de logó hasú lenni?

Itt egy kezdőknek és 100 kiló felettieknek szóló edzés. Akkor csináljuk jól, ha már elkezdünk izzadni, mert ez azt jelenti, hogy megemelkedett a pulzusszámunk és extra kalóriára van szükségünk az edzés elvégzéséhez. Ha különösebben nem fáradsz ki benne, akkor nehezebb feladatokra van szükséged.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: 100 kiló felett fogyni
Kategória: Diéta, Fogyókúra

24 hozzászólás a(z) “100 kiló felett fogyni” bejegyzéshez

 1. segar szerint:

  A téma fontos. Volna… De az embereket nem érdekli, sőt kifejezetten idegesíti az egészség-téma. Ez valami kompenzáció lehet, mert kishazánk amúgy őrült nagy bajban van.

  Mo. szvsz az egészségügybe bele fog állni hamarosan, mindenki csak nézzen körül a családban vagy a suliban. Egyre több ismerős állandóan valamiért ‘beteg’. Kiütések és allergia az eleje a dolognak. A kövérség nem a zsír miatt gond, hanem az eleve gyengébb immunrendszerre jönnek a szteroidok, hormonok, antibiotikumok, kaja-adalékanyagok, fruktóz és a beoldódások.

  A kajában kevés a tápanyag. És nem is lesz több. Hétmilliárd kispajtás akar valamit megenni. És senki ne gondolja, hogy a valóságban a bolt annyira tele van jósággal, mint amennyire látszik.

  A kövér emberek egyébként jó nagy pácban vannak. Az egyetlen kapaszkodójuk a kaja-fogantyú, sőt még ez az egyetlen örömforrásuk is legtöbbször. Ha nem esznek, akkor „nem élnek”. Amit viszont esznek az még a soványakat is beteggé teszi…

  Egy kiút van: valamilyen talajt kell fogni valahogyan. Akinek szerencséje vagy ereje növöget hozzá, annak sikerül(het…). Minden másnak kampi.

  Üdv: Segar 🙂

 2. beszélő majom szerint:

  Be kellene tiltani MINDEN teklámot, amiben EHETŐ termékeket reklámoznak.

 3. beszélő majom szerint:

  @beszélő majom:

  teklámot = reklámot

  A reklámblokkokban SOHA nem reklámoznak olyan élelmiszert, ami egészséges volna.

  A szart meg nem kell engedni, hogy reklámozzák.

 4. lilly.alien szerint:

  Saját tapasztalat: 100-ból nem lehetetlen, de azért nagyon oda kell tenni magad.

 5. Alick szerint:

  @beszélő majom: „a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg dietetikusát”
  🙂

 6. beszélő majom szerint:

  @Alick:

  Vagy vegyészét.

  Nekem kevés dolog tudja felbaszni az agyamat az életben, de amikor bemegyek egy „élelmiszer” profilú boltba, és meglátom azt a sok szart, amit a polcokra EHETŐ terméknek mondva kiraktak, az garantáltan felbassza 🙂

 7. pythonozok szerint:

  Na, megint egy kattintás gyűjtő baromság. Miért pont 100 kiló? Nekem ez max 10kiló felesleg, másnak meg a 50. Ehhn…

 8. a nemzet fogatlan provokátora szerint:

  Az üres pénztárca a legjobb fitneszedző..
  Valóban érdekes ez a szegénység-egészség kapcsolat. Én pl. amikor munkanélküli voltam pár hónapig, és a tartalékaimból kellett megélnem, azt vettem észre, hogy bizonyos szempontból egészségesebb életmódra kényszerített a szükség. Nem vásároltam pl édességet, cukros üdítőket. Mivel nem nagyon akartam tk-re sem költeni, sokkal többet gyalogoltam, lement pár kiló, jobb lett az emésztésem, jobban-többet aludtam stb.
  Miután ismét egyenesbe kerültem, próbáltam megtartani új szokásaimat, több-kevesebb sikerrel..

 9. Vitez Belizar szerint:

  Én most vagyok túl egy tetemes fogyáson, 106 kilóból kezdve 78-ra. Életemben először fogyókúráztam, kicsit túl is misztifikáltam előtte az egészet, ahogy mindenki teszi (például ki tudja hány blog témája…). Az az igazság, hogy nem is volt olyan nehéz, sőt, kifejezetten egyszerű: tök mindegy mit eszel, csak valamivel kevesebb kalória jöjjön belőle össze a szervezet által igényeltnél, meg legalább egy órát kell naponta edzeni (nem sétálgatni és hasonló, hanem keményen edzeni, amennyire csak a szervezetünk az adott stádiumban bírja). Ha az ember kitartó, akkor menthetetlenül fogyni fog… Az egyetlen nehézséget a fogyókúra utáni átállás jelentette, de ésszel azt is meg lehet oldani.

 10. a nemzet fogatlan provokátora szerint:

  @Vitez Belizar: Most kell figyelned, hogy nehogy visszaszaladjanak a kilók, és beálljon a jojó efektus..

 11. Balázs Valér Fekete szerint:

  Az én módszerem: reggel és este ami beléd fér, kivéve zsír és cukor, ebéd kihagy, inni csak tiszta víz. 3 napig tart megszokni, utána megy simán. 3 hónap alatt 20 kilót dobtam le vele. Szószerint látni ahogy gyalogolnak lefelé a kiló és a simerélmény is hozzájárul, hogy ne add fel. Gyorsnak gyors tudom de van aki nem bírja a napi egy cukorka minuszt betartani, évekig, mert ilyen a pszichéje, akárcsak nekem.

 12. evil demon satan devil szerint:

  a 100 kiló nekem álomsúly 🙂
  én szimplán edzéssel dobtam le több mint 20 kilót tavaly húsvéttól októberig, azóta tartom, idénre még 10-15 kilót kellene legalább ledobni, megpróbálom, 145ről indultam, most 121 vagyok 🙂
  kaján nagyon változtatni tavaly sem kellett, a jelszó: edzés orrba-szájba, imádok súlyzózni, a futógép sem ellenség már, de még mindig több a gyaloglás, mint a futás, azért ekkora súllyal még mindig nem lehet km-eket futni

  a kaját meg túlmiszifikáljátok, ha van mozgás, akkor tök mind1, mit eszel, a lényeg ink a mennyiségen van, persze mekdöncit nem igazán javallom, de egy jó hambucit bármikor szívesen bedobok, ha látom, mit raknak bele 🙂

 13. pucros szerint:

  Kihozod az emberből a nyelvtannácit! Amit az igekötőkkel művelsz, az botrány. A saját igéjével nem írod egybe, bezzeg a másikkal meg igen 🙁

 14. Pipas szerint:

  @pucros: „A saját igéjével nem írod egybe”

  Ezen már egy éve bosszankodom, az összes indexes blog tele van ezzel. A kedvencem az „én egyet értek veled”. Szerintem valamelyik elterjedt h.e.l.y.e.s.í.r.á.s.e.l.l.e.n.ő.r.z.ő lehet a ludas…

 15. Tom Bobb szerint:

  Voltam én is 100, meg talán 108-110 kilós is. A titok? Olyan munkára jelentkeztem, ahonnan sírva mentem haza minden este és ami után végigbőgtem az éjszakákat, úgy fáj kezem-lábam… mindenem. Eltelt az első, majd a második hónap, aztán mire jött a harmadik, már nem érdekelt a fájdalom, mert megszoktam, és a mérleg röhögve 90-95 kilót mutatott. Aztán újabb hónapok, mellette esténként már otthoni edzésre is futotta az erőmből – újabb kilók.
  A titok mindig is mozgás volt, illetve megfelelő étrend. Nem verheted át a szervezetedet azzal, hogy elkezdesz kevesebbet enni, mert rögtön azt hiszi, hogy éhezel és zsírrá alakítja az ételt, nem pedig energiává. Okosan kell átverni – ez sokaknak nehéz.

  Tudom, mit beszélek, mert újra beleestem a saját étkezési csapdámba és megint voltam 100 kilós, de hetekkel ezelőtt ismételten olyan munkát kerestem, ahol nehezebb fizikai megterhelést végezhetek. Ez mellett csökkentettem az étkezések kalóriamennyiségét és eldobtam az esti filmmel együtt járó csemegéket (ismered ezeket, igaz?). Az eredmény – két hét alatt elment 5 kiló, méghozzá úgy, hogy mg sem éreztem. Éhes vagyok esténként, meg tudnám zabálni a hegyekben álló cuccost meg ihatnám rá a cukros vizet (kóla), de lemondok ezekről. A hatása leírhatatlan. Tudom, hogy most sokallod az 5 kilót két hétre, én sem akarom az elkövetkező két hétben az újabb ötöst, de ha ennyi lesz, hát ennyi lesz – nem erőltetem.

  Itt a tavasz, lehet menni hosszasan sétálni, mozogni, kerékpározni. Futni is, ha már közelebb vagy a 90-hez, mint a százhoz. Szerintem 100 környékén még ne futkározz – a térded tönkremegy. Ennyi. Nem vagyok edző/tréner/gyúródeák, de szerintem a mozgás és az étrend a meghatározó, nem a felesleges badizás meg hülyéskedés futkározással, ilyesmikkel.

 16. gizmo26666 szerint:

  EL kéne kökltöznöm Anyámtól hogy lefogyjak, mert nem főz egészségesen.

 17. helyközi ember szerint:

  @a nemzet fogatlan provokátora: sajnos éppen fordítva működik:

  a hús, sajt, tejtermék (=fehérje) + zöldség-gyümölcs alapú étkezés SOKKAL többe kerül, mint az egészségtelen étrend: lekváros kenyér, finompékáru, stb… Lehet, hogy te kevesebb kólát veszel, de egy krumplistészta töredékébe kerül, mint egy cézársaláta, vagy egy marhasült.

  Ha ennek mellé veszed, hogy szegényebb környéken mindenhez kenyeret esznek, akkor már meg is van, hogy miért a szegények híznak és a gazdagok miért szép karcsúak.

  Ja, ki ne hagyjam: mivel nem futja színházra, nyaralásra, utazásra, stb, ezért az „ezazegykisöröm” kategőriát a kóla-csipsz jelenti…

 18. Vizilabda szerint:

  Igen, a legfontosabb a táplálkozás szabályozása akaraterővel. A szokásos nagy ebédeléseket ki kell hagyni. Például, amikor adnak egy menüt az étteremben, vagy akárhol, a leves nem gond, ha lemegy, a másodikat ajánlom amputálni legalább harmadával, illetve jelentős mértékben. Volt amikor a felét dobozba tettem a másodiknak és hazavittem és vacsorára ettem meg. Akkor a cukros ételeket, italokat is el kell felejteni minél nagyobb mértékben, egy cukros kávé persze még belefér szerintem. Étkezések között nincs evés. A vacsora legyen szegényes. Együnk keveset, de minőségi dolgokat. Minden nap legyen valami mozgás, ha más nem gyaloglás 40 perc. Meg súlyzózás 2-3 kilós súllyal 50-50 emelés a karral. Kerékpározás a jó időben már nem is kellemetlen. Aki tud futni akár csak egy percet, az is jó. Így csinálom én is, van fejlődés, ha nem is gyors. 3 év alatt 95 ről 92 re fogytam, 150 méter helyett 220 métert futok, célom az 500 méteres babamaraton. Ebből is látszik, hogy nagyon kemény dolog lefogyni, akinek vacakabb a teste.

 19. Robiekin szerint:

  Alapvetően meggyőződésem, h a vega életmód a megoldás minden egyéni, gazdasági, sőt társadalmi problémára. (Na ez bomba lesz)
  Ha az emberek nem nassolnak, valamennyit mozognak nem lesz elhízás, túlsúly.

  Konklúzió: minden az egyensúlyon múlik.

 20. Augustin szerint:

  Sziasztok! Lesz nemsokára egy 100 kg feletti vendégem k.b. két hétre. Nem tudnátok tanácsot adni, hogyan etessem, hogy ne érezze magát hadifogolytáborban, de ne is árassza el a konyhám az egészségtelen kaja? Szerintem ha annyit és azt adok neki, amit mi eszünk, akkor éhezni fog.

 21. Démétér szerint:

  Augustin, add neki, amit ti esztek, legfeljebb készülj egy kicsivel több, mint egy személynyi pluszkajával. (Valószínűleg többet eszik.) Nem hiszem, hogy elvárná – normális ember nem tenné – hogy felborítsátok teljesen az egészséges étkezéseteket.

  Jelenleg száz kiló fölött vagyok, dietetikussal konzultálok pár hetente, mindig is egészségesen ettem, és személyi edző jár hozzám. Az (volt) a gond, hogy bizonyos életvitelnél nem tudsz annyira keveset enni, hogy dolgozni is tudj, amennyire keveset mozogsz. Öt után keltem, este kilencre értem haza, közben ülőmunka ezerrel, kimerült voltam, és hiába ettem salátát-zöldséget-gyümölcsöt-könnyű húsokat, ha napi huszonnégy órában egy helyben ültem, és időnként átmentem autóval A-ból B-be.

  Egyébként mindegy. nem kell mentség: nekem nem segít, mást nem érdekel.

 22. Augustin szerint:

  @Démétér: Köszi, ezt mondja az ember is, hogy ha azon felül még plusz kaja kell, neki, majd megoldja.

  Nem tünt mentegetőzésnek, amit írtál, ez egy mantra, amit a fittnessesek kitaláltak, és ismételgetik, hogy a kövérek kifogást, mentséget keresnek…stb. Arról van szó, hogy meg kell keresni az okokat, hogy miért hízik az ember, és akkor tud magán segíteni, mert az a helyzet, hogy másoktól nemsok jóindulatot várhatunk. Nekem, amikor életemben legjobban el voltam hízva, akkor is a normál tartományon belül volt a BMI-m, mégis kaptam a jóindulatú megjegyzéseket az ismerősöktől, hogy biztos sokat zabálsz, nem mozogsz, egy kis önuralom nem ártana…stb. Úgyhogy szerintem inkább kárörömből szólogatnak be a kövéreknek, mint segítő szándékból, és ez a kedvencük, hogy mentséget keres a delikvens.

 23. Démétér szerint:

  @Augustin: Érdekes, hogy így fogalmazol, és azt hiszem, jól rátapintottál 🙂 Ebben a témában valahogy borzasztóan kevés jóindulattal találkozik az ember. A túlsúlyos ember általában preventíve sértődött és túlkompenzál, sokszor magyarázatokat keres, amikor a súlya szóba kerül; az egészséges és karcsú pedig türelmetlen, és nyilván inkább tudatos döntések sorozataként tekint a saját fitt állapotára, mert úgy imponálóbb, mint hogy elismerje a kövérek problémáit. Jóindulat a másik tábor felé roppant ritka, ami a karcsú csapatnak nyilván nem gond, de a kövérek önértékelésének – és motivációjának – nem tesz túl jót.

 24. repecs szerint:

  figyeljetek a vércukorra magas vércukorral olyan 6 felett még éhezve sem nagyon lehet fogyni. Sajnos tapasztalat.

  drhummel.hu/2015/03/04/etkezesi-tanacsok-gyulladascsokkentesre-es-fogyokurara/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Diet Maker - Diéta, Fogyókúra

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából, amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Your Cart

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES 27 Diétás Étellistát