Bejelentkezés

A kövérnek jobb lenni, mint vékonynak?

Teremy Alex írta:

A divat világban, TV-ben és megannyi magazinokban pózoló vékony modell már sokak felháborodását váltotta ki. Való igaz, hogy ezeken a média csatornákon, csak egy alak létezni és nem létezhet más csak a vékony és karcsú forma. Kate Champion koregráfus, Kelli Jean Drinkwater művész és Toby Burrows fotográfus egy sokkoló média kampányt indítottak a valós kinézetű emberek ügyében. Arról van szó, hogy kövér nők pózolnak a kamerának, mint ahogy egy modell szokott egy divat fotózás alkalmával és ezzel arra szeretnék felhívni a világ figyelmét, hogy a valóság itt keresendő és nem a magazinok címlapján. 

 A tovább mögött folytatom és megnézhetitek az elkészült képeket.

Való igaz, a divat világ hamis, tele fél igazságokkal, ámbár a mostani fotósorozat készítői is túloznak, a valóság kifejezésével. A világban sokkal több a nem modell alkat, mint a modell alkat. Valóban nem lenne tanácsos mindenki fejébe beültetni, hogy te is légy fitt és üde, néz ki úgy, mint egy modell a kifutón. Azonban, aki szeretne úgy ki nézni nem szabad megvetni. Mindenkinek van egy ideálja a fejében, hogy hogyan képzeli el magát, és, ha valakinek ez egy modell alkat akkor szíve joga. Ugyan úgy, mint kövér is bárki lehet, ha azt szeretne lenne. De! Amikor megnéztem a fotósorozatot, arra gondoltam, hogy “igen, tényleg így néz ki a való világ, de miért lenne ez így rendben?”. Attól, mert “valódi emberek” szerepelnek a képeken és a tényleges mai valóságot adják vissza, még nem jelenti azt, hogy ez lenne a követendő példa. Sőt akkor már azt kell, hogy mondjam, inkább a modell világot választom. Már egy korábbi posztomban is kifejtetem a véleményem arról, hogy miért fogadják el magukat az emberek ilyennek. Betegség betegség hátán, csak ezt lehet érni egy kövér embernek, nem beszélve a komoly anyagi vonzatáról.

 telt lányok

Merjünk változtatni az életünkön. Sokan azt hiszik, hogy őket kövérnek teremtették és nem tudják, hogy mit csinálhatnának ennek érdekében. Akik tőlem kérnek segítséget, látom, hogy mindannyiuknak van egy vagy több hibája az életében, ami a súlyfeleslegüket okozza. Ezt hibát csak úgy tudjuk kideríteni, ha szakembertől kérünk segítséget, amit lássunk be, rövid idő alatt megtehető, de hosszú távú segítséget fog eredményezni az életünkben.

Fotó: Toby Burrows

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: A kövérnek jobb lenni, mint vékonynak?
Kategória: Diéta, Fogyókúra

10 hozzászólás a(z) “A kövérnek jobb lenni, mint vékonynak?” bejegyzéshez

 1. vuvuzela importőr szerint:

  Ez a poszt legalább annyira elszállt mint amit fikázni próbál.
  A “modell alkat” csontkollekciót jelent valójában. A normál az nem kövér, lehet viszonyítási pontokat keresni, mondjuk normál BMI sáv.
  “Modell” alkatnak lenni ugyanolyan egészségtelen és ronda, mint túlsúlyosnak / kövérnek lenni. Csak sok drága ruha, smink meg photoshop ami ezen segíteni tud.

 2. Andy73 szerint:

  A modelleknek szerintem azért kell csontsoványnak lenni, mert lényegében mozgó vállfák.
  Ha normál alkatuk lenne, akkor őket figyelnék, nem a ruhát.

 3. villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte szerint:

  @blogszerkesztő:
  Elírtad a címet!
  Helyesen: Kövérnek jobb lenni mint Tóbiásnak.

 4. szamaritánus szerint:

  lol, hát akinek ezek a tonnadonnák tetszenek, akkor annak egészségére.
  az viszont felháborító, hogy a dagadtságot, a gyengeséget erényként akarják lenyomni a torkomon.

 5. szamaritánus szerint:

  szóval a posztolóval most is csak egyetérteni lehet.

 6. Szputya szerint:

  A fittség és a modell-alkat nem mindig jár kéz a kézben. A kövér ember is lehet fitt (pl. egy autoimmun pajzsmirigy-betegségben szenvedő, de rendszeresen sportoló ember miért ne lehetne fitt és üde?), illetve egy csontsovány 17-es BMI-vel rendelkező modell (kb. 52 kg, 175 cm) biztos, hogy fitt, csak azért mert vékony? Lehet, meg sem bír mozdulni, mert annyira nincs izomzata… amúgy a fenti képek erősen túlzók, egyáltalán nem ez a mindennapi… szerintem az ún. plus size modellek, pl. Robyn Lawley, alkata a normál… és szerintem nagyon csinos…

 7. Miumiu szerint:

  Miért mindig szélsőségek között kell gondolkodni? A kórosan kövér ugyanúgy ronda, mint a kórosan sovány, akinek meg lehet számolni a bordáit.
  A két szélsőség között rengetegféle alkat létezik, amelyek mind a normál kategóriában vannak. A normálon belül mozogva pedig egyáltalán nem az a fontos, hogy mennyit mutat a mérleg, hanem az, hogy hogyan érzi jól magát az ember.
  Az, hogy valaki nem modell alkat az nem jelenti azt, hogy akkor automatikusan egy vemhes bálna…
  A nők nagy része soha nem lesz modell alkatú, akkor sem ha szeretne. Én pl. amiatt nem, hogy a 160 centim mellett soha nem lesz olyan hosszú combom, mint egy 175-180 centis lánynak. A “fogadd el magad” szlogen nem úgy értendő, hogy mostantól nyugodtan lehet az ember igénytelen és hízhat, mint a lufi, hanem azt, hogy ne kínlódjunk keservesen olyan dolgok miatt, amiken nem lehet változtatni (pl. testmagasság, csontozat)

 8. odamondó szerint:

  Nyugodtan legyen bármelyik nő dagadt de utána maradjon csöndben ha nem sokan akarják megkefélni.

 9. candusrocks szerint:

  A kövérség nem csak esztétikai hiba: ahogy fentebb is írták, meg van a maga hátránya – depresszió, ítélkezés, szív -és érrendszeri betegségekre való jóval nagyobb hajlam, állandó sikertelenség (sikertelen diéták). Viszont az is rohadt idegesítő, hogy mindig a szélsőségeket mutatják be az aktivisták. Szerintem vannak olyan nők is, akik se nem csontsoványak, se nem kövérek, hanem pont az arany középúton vannak. Velük mi van? Róluk lassan már szó sincs.

  Szép és jó dolog ez a fogadjuk el önmagunkat úgy, ahogy vagyunk kezdeményezés, de azért ne essünk túlzásokba és ne akarjuk azt egészségessé tenni, ami nem az -mondom ezt úgy, hogy rajtam is van felesleg (és talán ezért tudok tapasztalatból írni). És az, hogy egy kövér ember elfogadja magát, nagy kamu: lehet, hogy a külvilág felé azt mutatja, hogy ő hú de happy, csak egy álca.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0

Kosár tartalma

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES

27 Diétás Étellistát