Szénhidrátmentes diéta előnyei és hátrányai

A szénhidrátmentes diéta nem mindenkinél jelenti ugyanazt. Nem mindegy, hogy teljes mértékben hagyod el vagy csak a magas szénhidráttartalmú ételeket hagyod el. Az előzőbe bele is halhatsz, az utóbbival pedig csak szimplán fogyni fogsz.

Szénhidrátmentes diéta

Mi is valójában a szénhidrát?

Anélkül, hogy biológiai órát tartanék, inkább egyből a lényegre térek. A szénhidrát a testünk és az élővilág fő építőeleme. Ahhoz, hogy életben maradj, és egészségesek legyél feltétlenül szükséged van a szénhidrátokra. A tested sejtjei folyamatosan cserélődnek, amit csak úgy tud elvégezni, ha van megfelelő szénhidrát utánpótlás. Ha nincs elég, akkor hozzányúl a zsírraktárokhoz. Ha már a zsírraktárod is üres, akkor elkezdi leépíteni a szervezeted, ami nem jó. Ezért fontos, hogy minden nap meglegyen a megfelelő mennyiségű szénhidrátbevitel.

Neked sem indul be a fogyásod? Iratkozz be az ingyenes diéta tanfolyamunkra!

Szénhidrátmentes diéta

Sokszor írnak nekem, amiben azt taglalják, hogy szénhidrátmentes diéta alapját étkezni. Sokan nem tudjuk, hogy mit is jelent pontosan a szénhidrátmentes diéta. A legtöbb étel, amit megeszel, szénhidrátokból épül fel. Nem csak a lisztben és a tésztafélékben vannak szénhidrátok, hanem például az összes növényi eredetű élelmiszerben is. Valójában, amikor salátát eszel, akkor 100%-ban szénhidrátot eszel. Azt ugye nem kell mondanom, hogy a saláta mennyire diéta barát, és mégis tele van szénhidráttal. Szénhidrát egyedül az állati eredetű élelmiszerben nincs, vagyis a hús-hússal evés lenne az igazi szénhidrátmentes diéta.

A szénhidrátmentes diéta alternatívája

Tehát a helyes diéta nem a szószoros értelmében vett szénhidrátmentes diéta, hanem a magas kalóriás ételek bevitelének a csökkentése, amivel automatikus csökken a szénhidrátbevitel mennyisége is. Ilyenek a sütemények, ropogtatni valók, fagylalt, tészta, üdítők, gyors ételek, stb. Ettől függetlenül még mindig fogsz enni szénhidrátot, de olyan ételekkel, amik alacsonyabb kalóriatartalmúak, és ezekből már nem tudsz annyit megenni, hogy híznál tőlük. Arra azért számíts, hogy minél nagyobb a súlyod, annál könnyebben fog menni ez a fajta diéta. Minél kevesebb a súlyfelesleged, annál nehezebb és lassabb lesz, de lehet nem is fog használni. Legalábbis az utolsó 5 kilónál lehet erre számítani.

A szénhidrát a barátom?

Ha túl kevés szénhidrátot eszel egy nap, akkor fenn áll a veszélye, hogy egy darabig fogyni fogsz, de utána el kezd raktározni a szervezeted. Ugyanis minél inkább úgy érzi a szervezeted, hogy éhezik, annál jobban meghúzza a nadrágszíjat, és amit csak tud, azt zsírrá alakítja. Tehát a cél az aranyközépút. Nehéz megmondani, hogy pontosan mi a jó érték, mert egyénfüggő, hogy kinek mennyire van szüksége. A végső konklúzió tehát: a szénhidrátmentes diéta nem jó a tartós fogyáshoz. A legjobb tanácsom, ha egy szakembertől személyre szabott tanácsot kérsz.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS
Share on Facebook8Tweet about this on Twitter0Share on Google+2Pin on Pinterest0

Neked sem indul be a fogyásod?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Iratkozz fel a tanfolyamra!

Fogyás Beindító Ingyenes Diéta Tanfolyam

Cím: Szénhidrátmentes diéta előnyei és hátrányai
Kategória: Diéta, Fogyókúra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0

Your Cart

Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Fogyás Beindító Ingyenes Diéta Tanfolyam

Kérd az INGYENES Diéta Tanfolyamot!