Bejelentkezés

Fogyókúrás ételek

A fogyókúrás ételek hallatán mindenkinek az ízetlen ételeket jutnak eszükbe az egész napos saláta evéssel párosulva. Valójában a legtöbb ember egészséges ételeket eszik, de mindig van egy-két étel a nap folyamán, amivel elrontják az aznapi fogyásukat. Az alábbi fogyókúrás ételek megtanítanak, hogy milyen ételeket ehetsz a fogyókúrád alatt mindenféle koplalás nélkül. Rengeteg a választék, nem kell hetekig egyfajta ételt enned. Ha tudod, hogy mitől jók a fogyókúrás ételek, akkor nincs semmilyen korlátja annak, hogy te is összeállíts magadnak egy megfelelő étrendet. A legjobb hazai, hagyományos fogyókúrás ételek itt vannak, válogass kedvedre.

Fogyókúrás ételek kategóriákra bontva

Befőtt mustra

Befőtt mustra

befőtt

Elérkeztünk a befőttekhez, ami szerintem elégé elhanyagolt terület a diétán belül, pedig nagyon fontos lenne rendszeresen enni, ha fogyni akarunk. Aki gyümölcscukor gyűlölő az most csukja be a szemét, mert a befőttek kész horror lesz a számára. Vannak, akik azért nem esznek gyümölcsöt diéta alatt, mert úgy gondolják, hogy a cukortartalma miatt nem lehetne enni és pont rossz fajta cukor található meg benne, ezért inkább teljesen kizárják az étrendből. Ellenben te remélem a cikk elolvasása után 6 pofával fogod tolni holnaptól. Aztán cikk végén, mint mindig elárulom miért is fontos befőttet enni, ha fogyni szeretnénk.

(tovább…)

Kategória: Fogyókúrás ételek

Köret mustra

Köret mustra

köret

Az édességek után talán a köret az az ételfajta, amiket rendszerint elhagyunk akkor, amikor diétázni és fogyni akarunk. Diétás köretek azonban léteznek és hatalmas tévhitek állnak a krumpli, tészta és rizs mögött, amiket állandóan negatív színben tüntetik fel őket. Nem mondom vannak kevésbé jó köretek is, amikről lentebb olvashatok, azonban a többséget nyugodtan lehet fogyasztani. Természetesen nem korlátlanul, mert mennyiség korlát mindig van. Ha az ember nem esik túlzásba és nem 2 étkezéssel akarja megenni a napi adagját, akkor nincs semmi gond egyikkel se. Lentebb leírom, hogy miért jó köretet enni még, ha diétázik is az ember.

(tovább…)

Kategória: Fogyókúrás ételek

Hús mustra

Hús mustra

hús

A természet és az ember egyik alap élelmiszerének tekinthetjük. A fő fehérje forrásunk, így felmerül a kérdés, hogy diéta alatt lehet-e fogyasztani és, ha igen, akkor milyen mértékben? Ha natúr sült vagy főtt húsról beszélünk, akkor gyakorlatilag bármennyit ehetünk, úgyse tudunk annyit enni, hogy bajunk származzon belőle, kivéve, ha valaki pont erre játszik. Persze ügyelnünk kell arra, hogy lehetőleg parázs hús legyen és ne zsírban tocsogó. Habár szükségünk van zsírra is, de nem jelenti, azt hogy úsznia kell benne. A poszt végén kifejtem, miért olyan fontos a rendszeres fogyasztása, annak aki diétázni szeretne, de addig nézzük, hogy milyen hús fajtákat tudunk bátran fogyasztani a teljesség igénye nélkül.

(tovább…)

Kategória: Fogyókúrás ételek

Saláta Mustra

Saláta Mustra

A következő ételfajta, amiről szó lesz, az a saláták, amiket a főétel mellé eszünk. Joggal gondolhatjuk, hogy ezeket bátran lehet enni, akkor, amikor valaki diétázni és szokták is, ami jó is meg nem is. Általában, akkor szokott rossz lenni, amikor egy-egy zöldségféléhez olyan hozzávalót rakunk, ami alapból elrontja annak diétás mivoltját. Viszont nagyon sok jó fajta saláta létezik, amit ajánlott is akár napi szinten fogyasztani, mert nagyon sokat tud hozzátenni a sikeres fogyásunkhoz. Nem árt, ha valaki sok fajtát szeret, hogy tudja cserélgetni, ne legyen olyan unalmas, ha tényleg komolyan veszed a fogyásod. A tovább meg tudhatjátok melyiket érdemes és melyiket nem érdemes enni, ha fogyni akarunk, és tulajdonképp, miért jó salátát enni főétel mellé.

(tovább…)

Kategória: Fogyókúrás ételek

Főzelék mustra

Főzelék mustra

főzelék

A főzelékkel általában úgy van az ember, hogy vagy szereti vagy nem. Nem mindenki rajong a híg és tocsogós állagáért, azonban a tulajdonságai vitathatatlanok, mert nagyon sokat ehetünk diéta alatt belőle. A főzelék, a leves után a második legkalóriaszegényebb ételfajta, így bátran eheti bárki, aki fogyni szeretne. Általában két fajta sűrítési módszert alkalmaznak, lisztes és önmagával való sűrítést. Általánosságban elmondható, hogy az önmagával való sűrítés a legjobb megoldás, mert kevesebb a kalória tartalom és magasabb a rost tartalom. Egy inzulin rezisztens embernél meg nem is kérdés, hogy nem lehet liszttel sűríteni, azonban számára is nagyon jól alkalmazható. A poszt végén pedig kiderül miért olyan hatásos a főzelék, ha fogynia akarunk.

(tovább…)

Kategória: Fogyókúrás ételek

Diétás levesek – Leves mustra

Diétás levesek – Leves mustra

A diétás levesek figyelemre méltó ételek, aminek megannyi fajtája létezik. A világ minden szegletébe megtalálható és a diéta egyik legfontosabb alap fogása. Ha nem szereted a leveseket, akkor bele se fogj a fogyásba, mert leves nélkül nagyon nehéz dolgod lesz. Nagyon fontos szerepe van a levesnek a fogyásban, ha teheted minden nap ebédre egyél, mert talán ez az az időpont, amikor a legjobb a szervezetednek. Nagyjából két fajtáját különböztetünk meg, vannak a hagyományos hígabb és az utóbbi időben egyre jobban elterjedő krémlevesek. A végén ki is fejtem miért olyan fontos a diétában, de előbb nézzünk meg, hogy milyen diétás levesek vannak, amit bátran fogyaszthatsz és még fogyni is fogsz tőlük.

(tovább…)

Kategória: Fogyókúrás ételek

0

Kosár tartalma

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES

27 Diétás Étellistát