Bejelentkezés

Fehérje diéta előnyei és hátrányai

Teremy Alex írta:

A fehérje diéta az egyik legnépszerűbb diéták közé tartozik és nem véletlenül. A fehérje diéta ahogy a nevében is benne van a fehérjében gazdag ételeket részesíti előnyben a szénhidrát és zsírban gazdag ételekkel szemben. De vajon jó megoldás erre alapozni a fogyásunkat?


fehérje diéta

Mire jó a fehérje?

Ha a fehérje diéta felé kacsintgatsz, akkor benned már él az a tudat, hogy a fogyás első és legnagyobb ellensége a szénhidrát és a magas zsírtartalmú ételek. Ez való igaz, mert aki péksüteményeken és pizzán él az ne várja el, hogy vékony alakja is lesz évek múlva. A fehérje az, ami az izomzatot építi, azonban nem felejthetjük el, hogy ahol fehérje van ott zsír is található az esetek 90%-ában. Így nagyon nehéz kiiktatni a zsírokat az étkezésünkből, de ki kell egyáltalán?

Fehérje diéta előnyei

A fehérje diéta azért jó, mert már a neve is sugallja, hogy itt nem lehet elcsábulni, itt nem engedhető meg semmilyen bűnös étel. Olyan ételeket tartalmazz, amivel szinte garantált a hízás elkerülése és ami valószínű segíteni fog a fogyásban. Tipikusan fehérje dús ételeknek számítanak a húsok, húsfélék, tejtermékek, hüvelyes zöldségek, tojás és ami a testépítőknél még népszerű az a fehérjepor és a fehérje turmixok.

Fehérje diéta hátrányai

Ami az előnye az a hátránya is. Mivel nagyon nagy teret enged a fehérje diéta maguknak a fehérjéknek és annál kevésbé a szénhidrátoknak. A gond ezzel csak az, hogy a szervezetünknek szüksége van a szénhidrátokra, mivel az agyunknak is a szénhidrát a mozgató rugója. Minél inkább átállunk a fehérje diétára annál inkább fogjuk észrevenni, hogy csökken a koncentrációnk, szédülhetünk, fáradékonyabbak lehetünk és fájhat a fejünk is. A fehérje diéta jó elvekre épül, de nem szabad túlzásba esni vele kapcsolatba, hiszen a zöldségek is szénhidrátokból épülnek fel és mint tudjuk a fogyás egyik legjobb barátja maguk a zöldségek. Érdemes tehát kevesebb szénhidrátot ennünk, de ne helyezzük előtérbe a fehérjét emiatt, sőt a szénhidrát mennyiségnek még így is arányaiban magasabbnak kell lenni, mint a fehérje bevitelnek.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta
Teremy Alex youtube
Teremy Alex
testsúlycsökkentő tanácsadó,
a Diet Maker alapítója

Cím: Fehérje diéta előnyei és hátrányai
Kategória: Fogyókúrák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mit szeretnek a vásárlóink a Diet Maker-ben?
Ezeket mondták:


Közvetlen, nem beszél rébuszokban, és minden dologra gondol, amikor tanácsokat ad.

Könnyen betartható a diéta, azt eszel nagyjából amit szeretsz.

Lényegre törő, nincs mellébeszélés, hasznos, jó tippek.

Sajátos. Új szemszögből közelít.

Új, máshonnan nem ismert információk; egyszerűség; érthetőség.

Fotókkal dokumentált fogyások.
0

Kosár tartalma

 Várj! Ne hagyd itt az ajándékod!

Kérd az INGYENES

27 Diétás Étellistát